Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

29.12.2019 19:12 Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

Korisliigan pistetilaston kärkinimi Kobrien Jordan Capps tehoili tällä kertaa Lahdessa 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Lapuan Kobrat otti kauden toisen vierasvoittonsa, kun Lahti Basketball kaatui kotiparketillaan 81–92 (47–44). Molemmat joukkueet pelasivat jo lauantaina. LaBa hävisi Kotkassa ja Kobrat puolestaan kotiparketillaan Katajalle.

Kobrat nousi voitollaan samoihin sarjapisteisiin lahtelaisjoukkueen kanssa pudotuspeliviivan tuntumaan. Molemmilla on nyt kasassa seitsemän voittoa 22 ottelusta.

LaBa oli vielä ensimmäisellä puoliajalla joukkueista etevämpi. Sen jälkeen etenkin kolmas neljännes oli selvää Kobrien hallintaa pistehai Jordan Cappsin (29/6) johdolla.

– Ensimmäinen puoliskokaan ei ollut meiltä missään tapauksessa huono. Lahti laittoi siinä äärettömän kovia heittoja sisään, Kobrien päävalmentaja Ville Turja muisteli Elisa Viihteen haastattelussa.

– Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta laadukasta koripalloa. Lapua satutti meitä hyökkäyslevypalloista ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla saimme ne pois, mutta meidän oma hyökkäyspelimme pysähtyi täysin. Ansaittu voitto Lapualle. Onnittelut heille siitä, Lahti Basketballin päävalmentaja Petri Velling myönsi rehdisti.

Kobrilta vierailu Lahdessa oli monella osa-alueella iso tasonnosto verrattuna lauantaiseen kotiotteluun Joensuun Kataja Basketia vastaan.

– Sanoin ottelun alla pelaajille, että jos haluaa tilastoja tehdä, niin hakekaa hyökkäyslevyjä. Sitten saa olla vähän itsekäskin, Turja kuvaili lähtökohtia.

– Tänään yritys oli joukkueeltamme kauttaaltaan hyvää. Pitääkö sitä jatkossa aina pitää ottelupalaveri vasta bussissa? Tärkeintä oli nyt voitto. Moni pelasi meiltä hyvin, joten mikäs sen parempaa, että saimme palkinnoksi voiton.

Cappsin ohella Kobrilta loisti koko aloitusviisikko. Muun muassa Antto Nikkarinen (15/4/7s) ja Reggie Keely (15/7/3s) latoivat 15 pistettä mieheen.

– Kova peli. Tämä oli kummallekin joukkueelle kauden ensimmäinen back to back -ottelu. Molemmat olivat väsyneitä, mutta anoimme kaikkemme, sillä tiedossa on jälleen pieni tauko otteluista, Capps kertoi.

– Olen tyytyväinen omaankin peliini. Aina on kiva välillä pelata hyvinkin. Olen hieman tuskaillut viime aikoina, nyt onnistuin. Toivotaan, että tämä tietää hyvää jatkoon ja uuteen vuoteen.

LaBan parhaat olivat Vesa Mäkäläinen (15/3) ja Courtney Stockard (21/5/4s).

Lahti matkaa ensi sunnuntaina Kauhajoella. Kobrat saa perjantaina vieraita Kotkasta.

Ottelutilasto

Pyrinnön Khalil Small viihtyy kentällä, kun ottelut ovat kiihkeimmillään. Kuva: Ville Vuorinen

Pyrintö maksoi potut pottuina

Tampereen Pyrintö ei suostunut toistamiseen saman viikonlopun aikana Kauhajoen Karhu Basketille häviämään. Vielä lauantaina kotiparketillaan juhlineet oranssipaidat kaatuivat vuorostaan sunnuntaina Tampereella niukin lukemin 92–90 (44–49).

Äärimmäisen tasainen ottelu kääntyi Pyrinnön eduksi aivan viimeisten sekuntien aikana. Molemmilla joukkueilla oli vielä omat mahdollisuutensa voittoon loppuhetkien hyökkäysvuoroistaan. Ottelu kuitenkin ratkesi reilu kolme sekuntia ennen loppua, kun Karhu Basketin Samuel Givens (16/3) sai hyökkääjän virheen sivurajatilanteessa.

– Lopussa sykkeet nousivat kyllä. Kotiyleisölle varmasti parasta mahdollista jännitystä, kun vielä homma kääntyi voitoksi meille, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen mietti Elisa Viihteen haastattelussa.

– Joukkue pysyi tänään yhtenäisenä, Toiviainen kiitteli.

Pyrintö ja Karhu Basket siis kohtasivat toisensa kahden päivän sisään toistamiseen. Se näkyi myös kentällä, sillä ilmassa oli selkeästi kuuluisaa pudotuspelitunnelmaa.

Pyrinnöltä onnistujia olivat BJ Raymond (20/9/3s), Antero Lehto (16/2/4s), Nick Kellogg (16/2/4s) sekä hurjasti taistellut Khalil Small (13/7).

– Tuntuu hyvältä! Tarvitsimme tämän voiton. Tänään salissa tuntui olevan paljon adrenaliinia, siitä suuri kiitos kotiyleisölle, Small hymyili.

Small tuntuu parantavan pelaamistaan aina, kun pelissä sykkeet nousevat tavallista runkosarjavääntöä korkeammalle.

– Olen kotoisin Chicagosta. Me viihdymme tiukoissa paikoissa, jolloin kilpailu on kovimmillaan. Sellainen ympäristö sopii minulle täydellisesti.

Karhu Basketille tappio tiesi neljän ottelun mittaisen voittoputken katkeamista. Hallitsevan mestarin parhaat sunnuntaina olivat Givensin lisäksi Alex Thompson (17/6) ja Cameron Jones (16/8/3s).

– Pelasimme mielestäni hyvin, on vaikea pelata toista päivää putkeen täysin samalla energialla. Tämä oli erittäin fyysinen peli. Annoimme itsellemme mahdollisuuden voittaa lopussa, mutta lopussa yksi vihellys meni meitä vastaan, mutta se on koripalloa, Jones totesi.

Pyrinnön kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Korihaita vastaan. Kauhajoki pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Lahti Basketball.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.