EBT nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa – ennakkosuosikit vahvoilla alemmassa jatkosarjassa

4.2.2023 19:21 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa EBT otti voiton kotonaan. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät ToPo ja ViVe.

Lotta Hämäläinen ja EBT nousivat Peli-Karhujen rinnalle. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

EBT vei vaiherikkaan ottelun

EBT emännöi illan ottelussa Forssan Alkua. Espoolaiset katkaisivat FoA:n voittoputken ja voittivat ottelun 89-74.

Ottelu oli vaiherikas ja molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat hyvät hetkensä. FoA lähti päätösjaksolle pisteen johdossa. Viimeinen jakso oli kuitenkin EBT:n näytöstä ja joukkue vei sen turvin koko ottelun.

- Lopputulos näyttää suotuisalta meille. Forssa teki meidän pelistämme tänään todella hankalaa. Saatiin lopussa stoppeja ja riistoja, joista pääsimme juoksemaan toiseen päähän, päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

Carmen Tyson-Thomas oli ottelussa todella tehokas. Hänelle kirjattiin 28 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Lotta Hämäläinen pussitti 15 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Caterrion Thompson heitti FoA:lle 21 pistettä.

Ottelutilasto

Lauantailta siirretty ylemmän jatkosarjan ottelu Peli-Karhut-Pyrintö pelataan Kotkassa 4.3. Sille päivälle merkitty joukkueiden kohtaaminen Tampereella siirtyy pelattavaksi 8.3.

Alemmassa jatkosarjassa voitot ToPo:lle ja Vimpelille

Torpan Pojat ja HBA-Märsky kohtasivat Helsingin paikalliskamppailussa. Kotijoukkueena pelannut ToPo vei ottelusta sarjapisteet 68-55.

Kotijoukkue oli askeleen edellä ylösheitosta lähtien. Se otti komennon itselleen ja ratkaisi ottelun vahvalla puolustuspelaamisella. HBA:n kiri päätösjaksolla jäi vajaaksi.

Ottelun ylivoimainen hahmo oli Ilmar’I Thomas, jolle kertyi 34 pistettä ja 12 levypalloa. Saana Kujala pussitti 14 pistettä. Vieraista Kati Ollilainen heitti 18 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa.

ToPo johtaa alempaa jatkosarjaa 22 pisteellä. Märsky on neljäntenä. Heillä on kasassa 10 pistettä.

Ottelutilasto

Toisessa alemman jatkosarjan ottelussa Vimpeli sai vieraakseen Catzin. Ottelu oli täysin kotijoukkueen näytös ja se voitti ottelun 105-55.

Vielä avausjaksolla Catz onnistui pitämään pelin tasaisena. Tämän jälkeen Vimpeli kuitenkin meni menojaan. Voitto ratkesi viimeistään kolmannella jaksolla, jonka kotijoukkue vei nimiinsä 42-5.

- Lähdettiin peliin puolustuspelin kautta. Tiesimme, että Catzilta puuttui ykköspelintekijä. Onnistuimme aiheuttamaan vastustajalle paljon menetyksiä. Hyökkäyspäässä pallo liikkui tänään hyvin, Tuulia Anttonen kertasi.

ViVe:n pelaajista kuusi ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Anttonen heitti kauden ennätyspisteensä 22 pisteellä. Alexandra Wittinger saalisti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 16 levypallolla. Terrinique Battle oli Catzin ykkönen 19 pisteellä ja 9 levypallolla.

Vimpeli on alemman jatkosarjan toisena ja on vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa. Catz on viimeisenä ja joukkueen pistesarake näyttää edelleen nollaa.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia