Belgiassa ja Hollannissa saatiin runkosarjat päätökseen - Jantusen Oostende puhtaalla pelillä

21.2.2022 10:07 Belgian ja Hollannin liigassa saatiin runkosarjan alkuvaihe päätökseen, jonka jälkeen sarjat yhdistyvät kahdeksi jatkosarjaksi. Edon Maxhunin Heroes Den Bosch oli Hollannin ykkösjoukkue ja Mikael Jantusen Oostende päätti Belgian runkosarjan tappioitta.

Mikael Jantusen Oostende on pelannut kauden tappioitta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hollannin ja Belgian yhteisliigassa saatiin maiden runkosarjat päätökseen. Seuraavaksi sarjan lohkot yhdistyvät ja jaetaan kahteen lohkoon: ylempään Elite Goldiin ja alempaan Elite Silveriin. Suomalaisten joukkueista Edon Maxhunin Heroes Den Bosch voitti Hollannin runkosarjan ja Mikael Jantusen Oostende Belgian. Topias Palmin Hubo Limburgin ja Okko Järven Phoenix Brysselin kaudet jatkuvat sen sijaan Silverissä.

Heroes päätti runkosarjan komeasti voittamalla Feyenoordin selvästi 114-70 (49-33) Maxhunin taituroidessa 17 pistettä, kolme levypalloa, kuusi syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan.
Ottelutilastot

Oostende päätti Belgian runkosarjan puhtaalla pelillään voitettuaan Spirou Basketin 100-90 (53-38). Jantuselle kirjattiin yhdeksän pistettä, levypallo ja riisto.
Ottelutilastot

Topias Palmi heitti seitsemän pistettä ja otti kaksi levypalloa Hubo Limburgin taipuessa Antwerpen Giantsille 82-94 (39-49). Hubo Limburgin kausi jatkuu Elite Silverissä.
Ottelutilastot

Teneriffa ei päässyt Espanjan Copa del Rey'n finaaliin taistelemaan voitosta, kun se hävisi välierässä Real Madridille selvästi 74-94 (38-50). Salin kuittasi kuusi pistettä, levypallon ja syötön. Emir Sulejmanovicin tilastoiksi kirjattiin levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphy pääsivät juhlistamaan voittoisaa viikonloppua, kun Fukushima Firebonds kaatoi kahdesti Yamagata Wyvernsin.

Ensimmäinen kohtaaminen oli Firebondsin hallintaa numeroin 90-77 (42-38). Erik kasasi 16 pistettä, neljä levypalloa, syötön ja torjunnan. Alexin kontribuutio oli 10 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa kohtaamisessa Erik lähenteli tupla-tuplaa 10 pisteen ja kahdeksan levypallon saldolla, kun Firebonds otti 93-69 (43-24)-voiton. Erikille kertyi myös kolme syöttöä, riisto ja torjunta. Alex auttoi joukkuetta 13 pisteen, neljän levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin VEF Riian voittoputki Viron ja Latvian yhteisliigassa päättyi 81-88 (39-39)-tappioon Ventspilsille Latvian koriksen klassikossa. Madsen ajoi joukkueensa asiaan seitsemän pisteen, neljän levypallon ja riiston tilastoilla. Tappiosta huolimatta VEF jatkaa kärjessä.
Ottelutilastot

Aapeli Alanen oli jälleen St. Pöltenin paras pistemies heitettyään 17 pistettä, kun St. Pölten voitti Kapfenberg Bullsin vieraskentällä 73-63 (33-33). Alanen kahmi myös kahdeksan levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Aleksi Koskinen oli jälleen Swans Gmundenin penkin päässä Anton Mirolybovin toipuessa, kun Swans menetti otteen toisella puoliajalla kärkijoukkue GGMT Wieniä vastaan taipuen 49-68 (32-24). Swans jatkaa sarjassa toisena ja St. Pölten on neljäntenä.
Ottelutilastot

Saksan Pro A:ssa Aatu Kivimäki oli tehokkaana Tigers Tübingenin palatessa voittojen tielle 95-90 (42-51)-voitolla Phoenix Hagenista. Kivimäki pussitti 15 pistettä, otti kaksi levypalloa, syötti neljästi ja riisti kahdesti. Tigers pitää kolmatta sijaa hallussaan.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Näytä lisää vastaavia