18-vuotiaat tytöt puhtaalla pelillä Baltic Cupin voittoon

3.7.2011 Anton Mirolybovin valmentama Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on voittanut puhtaalla pelillä Tallinnassa pelatun Baltic Cupin. Huipputurnauksen päätöspäivänä Suomi haki Liettuasta vakuuttavan 88-73 (43-35)-voiton. Turnauksen parhaana palkittiin Anette Juvonen, joka tyylitteli Liettua-ottelussa 21 pistettä, neljä levypalloa ja neljä syöttöä.

Anette Juvonen johdatti 18-vuotiaat tytöt Baltic Cupin voittoon.

Visa Tarjanne ja 18-vuotiaat pojat kiusasivat Liettuaa.

Anton Odabasi nosteli 20 pistettä Liettuaa vastaan. Kuvat: Francois Perthuis ja Tuomas Venhola.

Liettua lähti otteluun hyvällä jalalla ja karkasi Suomelta viidessä minuutissa jo lähes kymmenen pisteen johtoon, mutta Suomi sai ottelutapahtumista otteen vielä ennen jakson päätöstä. Toisella jaksolla Suomen joukkuepuolustus sai Liettuan tähtipelaajat kuriin ja ottelun jatko edettiin täysin suomalaiskomennossa.

- Heti kun aloimme puolustaa, pelasimme todella hyvin. Huomionarvoista on se, kuinka menetimme pallon joukkueena vain kymmenen kertaa, mutta aiheutimme vastustajalle 26 pallonmenetystä. Toinen hyvä merkki on se, että olimme selkeästi isompaa joukkuetta vastaan parempia levypalloissa. Jäi sellainen fiilis, että otetiin iso askel eteenpäin joukkueena, myhäili päävalmentaja Anton Mirolybov.

Turnauksen parhaana palkittiin Suomen pelinrakentaja Anette Juvonen (21/4/4 syöttöä), joka loi finaalissa tasaisesti korintekopaikkoja joukkuetovereilleen sekä teki itse koreja. Toinen kentän hahmoista oli sentteri Annika Holopainen (19/12/6 riistoa), joka paini liettualaisia vastaan 34 minuuttia muiden pitkän pään pelaajien kärsiessä virhevaikeuksista.

- Koko joukkue on ison hatunnoston arvoinen. Pelimme on parantunut aikataulun mukaisesti ja tästä on hyvä jatkaa, Mirolybov summasi.

18-vuotiaat pojat kiusasivat Liettuaa

Myös alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti Baltic Cup -viikonloppunsa Tallinnassa kohtaamalla Liettuan. Poikien kamppailussa voiton vei Liettua, joka kukisti suomalaiset pistein 66-84 (30-46).

Hyvin puolustanut ja perinteistä liettualaista joukkuehyökkäystä esittänyt Liettua sai Suomesta jo ottelun alusta otteen ja kasvatti johtonsa toisella jaksolla parhaimmillaan 20 pisteeseen. Visa Tarjanne (20/1) piti kuitenkin heitoillaan Suomen pelissä mukana, ja kolmannella jaksolla Suomi sai kurottua piste-eron jo kymmeneen. Päätösjakson alussa Liettua kiskaisi kuitenkin parissa minuutissa eron uudelleen 20 pisteeseen, eikä Suomi pystynyt enää nousemaan voittotaisteluun.

Tarjanteen lisäksi Suomen tehokkaimmat olivat Daniel Dolenc (12/6) ja Ilari Seppälä (16/2). 18-vuotiaat pojat hakivat Baltic Cupissa yhden voiton ja kaksi tappiota.

- Olemme koko ajan edistyneet joukkuekonseptimme kanssa. Tänäänkin pojat huomasivat, että Euroopan huippumaitakin vastaan on kaikki mahdollisuudet tasaiseen peliin, kunhan perusasiat ovat hallinnassa. Liettua oli juuri sen verran kovempi kuin numerot kertovat, mutta olemme täysin aikataulussa ja uskomme, että pystymme A-divisioonan EM-kisojen tullen pelaamaan jo tarvittavan hyvällä tasolla ja intensiteetillä, pohti omiensa suoritusta 18-vuotiaiden poikien apuvalmentaja Pieti Poikola.

16-vuotiaat pojat saivat oppia Liettualta

Myös Liettuassa leireilevä Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi sunnuntaina Liettuan. Druskininkaissa pelattu maaottelu päättyi isäntien selkeään 86-55 (38-22)-voittoon.

Liettua vei avausjakson nimiinsä selkeästi 23-9 ennen kuin Suomi alkoi saada liettualaishyökkäyksen juonesta kiinni. Kolmannella jaksolla Suomi sinnitteli vielä yhdentoista pisteen päässä, kun ottelua oli pelaamatta 14 minuuttia, mutta parin minuutin suomalaisromahdus siivitti Liettuan jo 25 pisteen johtoon.

- Siperia opettaa. Liettua pelasi juuri niin kuin voi olettaa, mutta ilmeisesti pelkkä tietoisuus heidän pelitavastaan ei riitä. Liettuan pelikovuus ja nopeus olivat aivan eri tasolla kuin meillä, ja siksi he saivat tehdä ensimmäisellä jaksolla, kolmannen jakson lopussa ja päätösjaksolla koreja juuri sieltä mistä halusivat, arvioi 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jyri Lohikoski.

- Pelitapamme osoitti kuitenkin sikäli toimivuutensa, että vaikka teimme vain 55 pistettä, niitä säesti 14 koriin johtanutta syöttöä. Hyvien heittopaikkojen saaminen ei ole ongelma, koska niitä kyllä saamme niin kauan kuin olemme huolellisia. Vapaaheitoissa jäi myös petraamisen varaa: saimme 19 heittoa, joista vain kuusi koriin, Lohikoski jatkoi.

Suomen tehokkain oli Hongan Anton Odabasi (20/7).

Suomi - Liettua 88-73 (23-24, 43-35, 64-54), alle 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, Baltic Cup, Tallinna (Viro) 3.7.2011

Anette Juvonen 21/4/4 syöttöä, Annika Holopainen 19/12/6 riistoa, Emmi Leino 10/4/4 syöttöä, Noora Järvikangas 9/0, Kaisa Kuisma 8/7/4 riistoa, Meral Bedretdin 8/3, Sophie Weckström 6/1, Saara Wahlgren 3/0, Emma Virtanen 2/2, Elisa Runsas 2/1, Emma Virtanen 2/0, Heidi Sihvola 0/1.

Suomi - Liettua 66-84 (14-20, 30-46, 47-59), alle 18-vuotiaiden poikien maaottelu, Baltic Cup, Tallinna (Viro) 3.7.2011

Visa Tarjanne 20/1, Ilari Seppälä 16/2, Daniel Dolenc 12/6 Mika Nuolivirta 5/5, Kalle Naapi 5/3, Jere Luoma 4/5, Niko Mattila 2/3, Tommi Huolila 2/2, Iikka Mäki 0/4, Samuli Oja 0/0, Kristian Rasinaho 0/0, Mikael Kauhanen 0/0.

Liettua - Suomi 86-55 (23-9, 38-22, 56-37), alle 16-vuotiaiden poikien maaottelu, Druskininkai (Liettua) 3.7.2011

Anton Odabasi 20/7, Oskar Michelsen 9/6/2 blokkia, Emir Sulejmanovic 6/4, Ville Hänninen 4/3/4 syöttöä, Jere Valtonen 5/0, Henri Niemistö 5/0, Joakim Jousisto 2/2, Henri Ventoniemi 2/2, Aleksi Kemppainen 2/1, Shawn Hopkins 0/6/4 syöttöä, Erkka Lahti 0/3, Miikka Mikkonen 0/2.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.