Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

30.6.2018 00:27 Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

Ville Tahvanainen ja Sudenpennut nautti puhtaasta päivästä PM-kisoissa. Kuva: Vesa Koivunen.

18-vuotiaiden poikien maajoukkue sai vastaansa Norjan erinomaisen ikäluokan, joka kaksi vuotta sitten PM-kisoissa vastaavassa ottelussa veti pidemmän korren. Tälläkin kertaa Suomi joutui viimeisille minuuteille saakka tiukoille, mutta Sudenpennut kampesi lopulta niukan 73-66 (40-36) -voiton.

Vajaan kolme minuuttia ennen loppusummeria Norjan Tobias Rotegård (17/6) vetäisi vierasjoukkueen kaukaa lähteneellä kolmosella yhden pisteen päähän 64-63, mutta suomalaiset olivat valmiit mättämään rukkasensa mutaan.

Sudenpennut raatoivat kaikkensa hyökkäyslevypallon eteen, minkä jälkeen Ville Tahvanainen pääsi ajamaan päätyrajan kautta ja tiputtamaan pallon sentteri Touko Tainamolle, joka nosti käsiviidakon keskeltä kaksi pistettä. Hetkeä myöhemmin Erik Sajantila pysäytti ajonsa kahdelle jalalle ja nosti torjunnan ylitse tilanteeksi 68-63.

Norja pääsi kaventamaan vielä ripeällä kolmosella aikalisän jälkeen, mutta viimeisen naulan vastustajien arkkuun löi Tainamo, joka upotti julmasti kolme pistettä nurkasta ja ottelun Norjan tavoittamattomiin.

– Meillä on joukkue, joka on heittänyt kehnosti kolmoset koko turnauksen ja pelaajia, jotka harjoitusolosuhteissa heittää 70% kolmosista sisään. Kaikista pelaajista se oli juuri Touko, joka naulasi ratkaisevan kolmosen sisään, päävalmentaja Jyri Lohikoski myhäili ottelun jälkeen.

Jesper Granlund ja Suomen 18-vuotiaat pojat väänsivät tahtovoiton Norjasta. Kuva: Vesa Koivunen

Suomi heittikin kaaren takaa eilisen tapaan heikosti 5/36 (14%). Heittopelin vastikkeeksi Suomi vei levypallot 59-45 ja kaapi peräti 25 hyökkäyslevypalloa.

– Kaksi hyvää peliä ollut tähän mennessä. Jokainen varmasti näkee, että meillä on hyökkäyspelissä haasteita, mutta positiivista on, että puolustuspeli alkaa ajoittain muistuttamaan tavoitteen suuntaista. Oli ilahduttavaa nähdä, että meillä oli vähemmän puolustuksen konseptivirheitä kuin eilen, Lohikoski kertoi.

Suomen korkeimman pistemäärän heitti Tahvanainen (20/3/4 syöttöä), mutta edukseen erottuivat eniten sentterikaksikko Tainamo ja Thomas Exaucia, jotka myös samalla täydentävät toisiaan. Tainamon (15/10) vahvuuden ollessa älykäs hyökkäyspelaaminen, niin dennisrodmanmaiset tilastot paukuttanut Exaucia (1/15) taas loistaa puolustuspäässä ja irtopalloissa.

Videohaastattelussa joukkueen piskuinen työmyyrä Markus Rautasalo (0/3/3 syöttöä) kommentoi ottelua.

Norjalta Rotegårdin lisäksi onnistuivat Mikal Gjerde (12/14), Christoffer Heggelund (15/5) ja Jørgen Odfjell (10/4).

18-vuotiaat pojat ovat voittaneet tähän mennessä molemmat ottelunsa. Suomen huominen vastustaja jokaisessa ikäluokassa on Tanska.

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaiden tyttöjen puolustus nollasi Norjan neljännekseksi

Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat siitä, mihin eilen jäivät. Alkutahdeista lähtien oli selvää, että Sudenpennut määrittelee rytmin ja norjalaiset jäävät taustakuoroon. Ensimmäisen puoliajan aikana ero venyi jo kahdenkymmenen pisteen paremmalle puolelle, mutta parhaimpansa Suomi jätti kolmannelle neljänneksellä.

Parketille tassutteli pukukopista nälkäinen susilauma, joka otti tehtäväkseen uhmata Norja nurkkaan ja eläimellinen puolustus pitikin norjalaiset nollilla läpi kymmenminuuttisen.

– Onhan se aika harvinaista koripallossa ylipäätänsä, mutta erityisen harvinaista maajoukkuetasolla, päävalmentaja Jussi Räikkä virkkoi.

Janette Aarnio ja Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen puolustus luisti. Kuva: Vesa Koivunen

Eron ollessa jo yli 40 pistettä suomalaisten jalat suoristuivat päätösneljännekseksi ja Norja pääsi kaunistelemaan lukemia kolmosrallilla. Paremmasta joukkueesta ei silti jäänyt epäselvyyttä, kun kellon soidessa tulostaululle piirtyivät lukemat 76-39 (45-20).

– Meidän puolustus oli kolmen erän verran täyttä rautaa. Ajatusmallina on ollut saada stoppi ja kori. Pääsimme hienosti nopeisiin hyökkäyksiin, mutta ne korit jäivät tällä kertaa tekemättä. En tiedä, että mistä huono heittopäivä johtui, mutta osaamista meiltä kyllä löytyy, joten tämä ei ole pysyvä tilanne.

Suomen tasaisesti peluutetusta kaartista erottuivat eilisestä merkittävästi tasoaan nostaneet Teresa Seppälä (13/7/3 syöttöä) ja Janette Aarnio (18/8). Seppälä ajoi ahnaasti kohti korirautaa, mikä poiki hänelle näppäriä viimeistelyjä ja näyttäviä koriin johtavia syöttöjä. Aarnio taas hallitsi ensimmäistä puoliaikaa pussittamalla 16 pistettä kirurgintarkasti. Videohaastattelussa Seppälä kommentoi ottelua.

Norjalta ainoana kaksinumeroisille pistelukemille ylsi Maria K. Thoresen Myklebust (10/6), kun eilisessä ottelussa valtaosan ratkaisusta ottanut Karyn Sofie Sanford (9/6/4 syöttöä) pysyi Suomen Ilona Sutisen (3/3) pihdeissä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat pojat irtosivat lopullisesti päätösneljänneksellä

Suomen 16-vuotiaat pojat kokosivat kymmenen pisteen hujakoilla vaappuneen johdon ensimmäisen puoliajan aikana, mutta Norjalta löytyi vielä paukkuja pikkuiseen rynnistykseen. Kolmannen neljänneksen alussa 0-7-juoksulla norjalaiset kirivät kolmen pisteen päähän 42-39.

Sudenpennut vastasi omalla 11-0-juoksullaan, joka pingotti eron takaisin kymmenen pisteen tuntumaan. Lopullinen irtiotto tapahtui päätösneljänneksellä, jolloin Suomi esitteli ajoittain mainiota pallonliikettä. Loppujen lopuksi voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Suomi pääsi tuulettamaan 80-59 (40-30) -voittoa.

Joel Mäntynen viimeistelee Norjan häirinnästä huolimatta. Kuva: Vesa Koivunen

– Peli oli tänään askel eteenpäin ja voitto maaottelussa on aina hieno asia. Siitä onnittelut pelaajillemme. Kuinka ison askeleen tänään otimme, näyttäytyy jatkossa, päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.

– Meillä on joukkueena vilpitön aie ja pyrkimys tehdä asioita haluamallamme tavalla. Hetkittäin nämä aikeet näyttäytyvät oikean suuntaisina puolustuksen rakenteina ja sitä kautta yhdessä voitettuna tilanteina. Tämä on asia, jonka ympärille lähdemme pelaamistamme edelleen kehittämään.

Suomen pistekärki oli toistamiseen taitava takamies Lauri Hänninen, joka väänsi 17 pistettä ja kahmi kahdeksan levypalloa. Videohaastattelussa Hänninen kertoo ottelun jälkitunnelmista.

Sebastian Lindberg (15/4/3 syöttöä) nakkasi silkinpehmeällä hyppyheitollaan viisi kolmosta kahdeksasta yrityksestä. Sentterit Arttu Kiviranta ja Iiro Tuomi punnersivat yhdeksän pistettä.

Norjalta pistesaraketta täyttivät Max Svendsen (13/8/6 riistoa), Jonas Kessler (11/5) ja Ionas Garras (11/1/5 syöttöä).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaat tytöt järjestivät murskajaiset

Jos 16-vuotiaat tytöt mäskäsivät sokerit ulos Norjasta, niin vielä paremmaksi pisti 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue. Avausheitosta lähtien oli selviö, että Sudenpennut vie ja norjalaiset vikisee.

Ensimmäisen neljänneksen aikana Suomi repäisi eroksi kaksikymmentä pistettä ja jatkoi siitä eteenpäin kasvattaen eroa tasaisesti kymmenen pistettä neljännestä kohti. Myöhäisillan päätösottelun loppulukemat olivat karut 94-39 (53-21).

Awak Kuier oli omimmillaan, kun Suomen 16-vuotiaat tytöt tekivät selvää jälkeä Norjasta. Kuva: Vesa Koivunen

– Pirteä ja energinen esitys koko joukkueelta. Näimme useita onnistujia ja tietyissä pelillisissä asioissa menimme jälleen aavistuksen verran eteenpäin, päävalmentaja Tuomas Oja kertoi.

– Puolustuslevypallopelaamisen parantaminen jäi selvänä asiana parannettavaksi.

Suomen alkuräjähdyksen jälkeen Norja turvautui paikkapuolustukseen. Avautuneet heittopaikat Sudenpennut käytti mallikkaasti, kun kolmoset upposivat 14/37 (38%).

Neljä kolmosta kuudesta yrityksestä upottanut Lotta Vehka-aho (17/1/3 riistoa) kertoo videohaastattelussa ottelun ydinkohdista.

Vehka-ahon lisäksi Suomen tilastoissa erottuivat Awak Kuier (18/14/4 syöttöä/3 riistoa/2 torjuntaa), Ebba Pekonen (14/0) ja Sara Bejedi (12/3/8 syöttöä).

Lisätietoja: Ottelutilastot

 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

31.12.2022 11:19 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet on valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pelataan Tallinnassa, Audentesin urheilukoulussa, 3.-5.1.2023.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

Näytä lisää vastaavia