Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

1.7.2018 23:51 Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkaa tappiottomana, kun nappisuoritusta lähennellyllä esityksellä Viro kaatui lukemin 57-96 (31-39). Ensimmäisellä puoliajalla Sudenpennuille tuli vielä hiukan virheitä puolustuksessa, mutta merkit toisen puoliajan vyörytyksestä leijuivat Susi Training Centerin sisäilmassa.

Suomi ahdisti Viron toistuvasti menetyksiin tai haastettuihin heittoihin hyökkäysajan loppuhetkillä. Näin Sudenpennut ampaisivat rakettina toiseen päähän vikkelät takapelaajat jäniksinään. Saga Ukkosen kolmen pisteen heitto vetäisi eron kahdenkymmenen tuntumaan ja Sara Bejedin seitsemän peräkkäistä pistettä maalasivat taululle lukemat 38-64.

Kolmannen neljänneksen mennessä Suomelle 10-25 tahti ei hidastunut laisinkaan päätösneljänneksellä, kun suomalaiset panivat lisää pökköä pesään vieden kymmenminuuttisen 16-32.

Awak Kuier johdatti Suomen selkään voittoon Virosta. Kuva: Vesa Koivunen

– Tänään oli hyvä ja energinen esitys koko joukkueelta. Paransimme levypallopelaamista eilisestä sekä palloskriinipuolustusta pelin aikana, päävalmentaja Tuomas Oja kertoi.

Erityisesti Suomen pelaamisesta hehkui vilpitön ilo ja toisten onnistumisista riemastuminen koko vaihtopenkkiä myöten.

– Nautimme selvästi pelaamisesta ja näin sen on oltava myös jatkossa, Oja hymyili.

Koko parketin pistehai oli Bejedi (26/7/3 syöttöä), joka oli nopsajalkaisena kuin saippuaa virolaispuolustajille. Bejedi ansaitsi peräti 14 vapaaheittoa, kun Viro joutui rikkomaan häntä yksitoista kertaa.

Sara Bejedi vei virolaispuolustusta kuin litran mittaa. Kuva: Vesa Koivunen

Laajasta onnistumiskaartista tehotilastoja täyttivät myös näyttäviä ajoja esitellyt Awak Kuier (19/9/3 torjuntaa), Sanni Tuomisto (9/2), Roosa Kosonen (9/7), Elina Arike (5/9/3 riistoa) sekä Silja Viita (3/8).

Virolta ainoana yli kymmenen pistettä pussitti Janne Pulk, jonka saldo oli 14 pistettä ja viisi syöttöä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt liekeissä Viro vastaan

Isosiskojen tapaan myös Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi puhtaalla pelillä, kun Sudenpennut pilkkoivat Viron paikkapuolustuksen palasiksi kuudellatoista kolmosella. Vielä Baltic Sea Cupissa samalle joukkueelle hävinnyt Suomi murskasi tällä kertaa virolaiset    56-100 (26-49).

– Yritimme motivoitua sitä kautta, että viimeksi hävisimme niukasti. Jos ei muuta, niin ainakin kostetaan. Ja niin tehtiinkin, päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi ottelun jälkeen.

– Alussa puolustussuunnassa ajatus vähän karkaili ja jalka ei ollut pirteimmillään. Mutta yksi kierto vaihtopenkiltä auttoi löytämään virtaa.

Suomalaisten vahvuus on ehdottomasti nopeat hyökkäykset, jotka Viro otti tietoisesti pois suojellen omaa koriaan neljän pelaajan voimin heiton lähtiessä. Sudenpennut vastasi heittämällä kolmosensa mielettömästi 16/34 (47%).

– Hyökkäsimme väleihin ja liikutimme palloa, joten lähes jokainen heitoista oli rankkari. Kyllä tänään aukesi ketsuppipullo heittopelin osalta.

– Kun alun pienet takeltelut puolustuspäässä saatiin kuntoon, niin voi kuvitella, että katsojat nautti näkemästään. 16-vuotiaiden tyttöjen koripalloa parhaimmillaan.

Suomen torahampaat olivat jälleen taitava takapelaajakolmikko Alexandra Ailus (10/1/4 syöttöä/3 riistoa), Kati Ollilainen (25/4/7 syöttöä) ja Janette Aarnio (19/5/7 syöttöä/5 riistoa). Ollilaisen ja Aarnion hoidellessa hyökkäyspeliä, Ailus toimi puolustuksen kapellimestarina.

Videohaastattelussa Aarnio kommentoi voitto-ottelua.

Koritehtailussa kunnostautui myös Henna Sandvik (15/6), kun taas Elli Heikkilä (8/6) toimi virtapiikkinä ensimmäisen puoliajan lopulla. Heikkilä pussitti jokaisen pisteestään ensimmäisen kerran kentälle päästyään kahdessa ja puolessa minuutissa.

– Meillä oli pätkä, jossa tuli vähän huonoja päätöksiä ja menetyksiä, niin Elli omalla panoksellaan varmisti, että pääsimme tuossa johdossa puoliajalle, Räikkä kehaisi.

Viron pisterikkaimmat olivat Anna Gret Asi (12/5) ja Ivetta Elizaveta Okuneva (10/2).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaille pojille ensimmäinen tappio

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kärsi turnauksen ensimmäisen tappionsa, kun vauhdikas ja aggressiivisesti puolustanut Viro näytti kaapin paikan loppunumeroin 101-71 (43-38).

Sudenpennut pysyi vielä ensimmäisen puoliajan virolaisten kyydissä, mutta vahvalla kolmannella neljänneksellä Viro repäisi johdon kahteenkymmeneen pisteeseen, jota Suomesta ei enää ollut kirimään.

Jesper Granlund heitti 13 pistettä. Kuva: Vesa Koivunen

– Onnittelemme Viroa ja kiitämme heitä upeasta oppitunnista. Näin pelaten Viro on varmasti A-kisatasoa ja osoitti meille, että meillä on vielä paljon töitä edessä, päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.

– Kaveri teki 101 pistettä ja murensi meidän puolustuksen ihan palasiksi. Nyt vain täytyy lähteä lukemaan läksyjä, analysoimaan peliä ja ottamaan siitä oppia.

Kaksi pelaajaa erottuivat Suomelta hankalassa ottelussa. Ville Tahvanainen (23/3/6 syöttöä) näytti, että on pelannut A-divisioonatason joukkueita vastaan ennenkin, kun taas Emil Uotila (4/7) väänsi ennakkoluulottomasti ja pisti kroppansa likoon joukkueensa eteen.

Emil Uotila esiintyi edukseen 18-vuotiaiden poikien ottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

– Tappioiden ja vastoinkäymisten kohdatessa urheilijan todellinen mieli paljastuu. On hirveän helppoa olla onnistumisella ratsastava, mutta harvan urheilijat pystyvät vastoinkäymisten kohdalla suoriutumaan hienosti. Emil teki juuri näin, Lohikoski nosti hattua.

Viron pistekolmikko oli Hendrik Eelmäe (23/4), Mark-Andreas Jaakson (13/6) sekä Arthur Herman Entsik (14/6)

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaiden poikien loppukiri ei riittänyt

Illan viimeisessä ottelussa todistettiin hyvätasoista 16-vuotiaiden poikien maajoukkuekoripalloa, jossa Viro repäisi kaksinumeroisen kaulan toisella neljänneksellä. Sudenpentujen loppukiri alkoi päätösneljänneksellä kahden peräkkäisen kolmosen siivittämällä 8-0-juoksulla viiden pisteen päähän 63-58.

Suomi ylsi vielä kertaalleen viiden pisteen päähän 67-62, mutta Viro haki pari ratkaisevaa hyökkäyslevypalloa ja onnistui pitämään eron mieleisenään. Virolaiset pääsivät tuulettamaan 78-67 (41-26) -voittoa.

– Hieno taistelu meidän pojilta. Olimme aikamoisessa sillassa, mutta pystyimme kampeamaan mukaan peliin. Muutama harmittava levypallokamppailutappio meidän päässä ei sitten antanut meille lopullista reunaa nousta rinnalle ja kenties lopussa ohi, päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

Aarni Korkiatupa oli Suomen syömähammas. Kuva: Vesa Koivunen

– Tämä turnaus tarjoaa meille tällä hetkellä kovia, mutta oikeantasoisia haasteita ja näissä kuitenkin elää aina suurimmat kehittymisen mahdollisuudet.

Koko parketin pistekuningas oli Suomen Aarni Korkiatupa (23/9/4 syöttöä), joka sai tulitukea Joel Mäntyseltä (11/2) ja Lauri Hänniseltä (11/3).

Viron tehokaksikko oli 17 pistettä mieheen säkittäneet Hugo Toom sekä Markus Ruubel.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 
30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

31.12.2022 11:19 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet on valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pelataan Tallinnassa, Audentesin urheilukoulussa, 3.-5.1.2023.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

Näytä lisää vastaavia