Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

30.6.2018 23:20 Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

Sudenpennut pääsivät tuulettamaan antaumuksella kolmea voittoa Tanskasta. Kuva: Vesa Koivunen

Päivän herkkupala leivottiin Susi Training Centerin kolmoskentällä, jossa Suomen 18-vuotiaat tytöt iskivät torahampaansa Tanskan vastaavan ikäluokan nahkaan. Vaiherikkaassa ottelussa Sudenpennut johti puoliajalla vielä kymmenen pistettä, mutta sinnikkäät tanskalaiset käyttivät etsikkoaikansa hyväkseen onnistuen lopulta tasoittamaan pelin vapaaheitoilla jatkoajalle.

– Varsinaisella peliajalla meillä oli tontteja ratkaista voitto ja loppuun saimme ihan laadukkaan heiton, mutta välillä menee ohi, välillä ei, päävalmentaja Tuomas Oja kertoi.

Jatkoaika oli kotiyleisön onneksi Suomen heiniä. Ensin vikkelä Sara Bejedi ajoi keskeltä ja sujautti pallon puolustajien välistä Awak Kuierille vapaaseen nostoon korin alta. Hetkeä myöhemmin Suomen joukkuepuolustus pakotti Tanskan menetykseen ja nopean kärjeksi viiletti Bejedi. Tanska onnistui omassa yrityksessään, mutta Bejedi kuittasi korin hyökkäämällä nopeasti kohti rautaa viimeistellen lay-upin virheestä huolimatta.

Sara Bejedi oli elementissään ottelun ratkaisuhetkillä. Kuva: Vesa Koivunen

Vielä kun Kuier onnistui vapaaheitossa ja Ebba Pekonen epätasapainoisessa lay-upissa, niin Tanska oli pakotettu aikalisälle reilut kaksi minuuttia ennen loppua tilanteessa 67-75. Tanskalaiset onnistuivat vielä pääsemään yhden heiton päähän, mutta viimeistään Bejedin vapaaheitto ratkaisi 74-78 (27-37, 65-65) -voiton Suomelle.

– Ottelu oli täynnä ylä- ja alamäkiä. Silloin, kun me toteutamme omaa juttuamme, meillä on puolustuksessa tarvittava kommunikointi ja puolustuslevypallopelaaminen on hyvällä tasolla, niin peli kulkee ja pystymme työntämään palloa, Oja kertoi.

– Tänään vastustaja sai 22 hyökkäyslevypalloa, joka on aivan liikaa. Siinä on selvästi kehittämisen paikka.

Bejedi (22/4/5 syöttöä) oli Suomen pistekuningatar saaden tukea muun muassa Kuierilta (15/10/3 syöttöä/5 torjuntaa), Lotta Vehka-aholta (12/0/4 riistoa), Sanni Tuomistolta (8/3) ja Pekoselta (7/3/3 syöttöä). Tanska oli vahvasti 31 pistettä heittäneen Malene Lindin varassa.

Videohaastattelussa Pekonen antaa ottelukommentit.

Suomen 18-vuotiaat tytöt ovat tähän mennessä voittaneet jokaisen kolmesta ottelustaan.

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaat pojat juoksivat Tanskan kumoon

Suomen 18-vuotiaat pojat saivat ensimmäisellä puoliajalla vastaansa kamppailevan Tanskan, joka ei suostunut lysähtämään kanveesiin. Vaikeuksista huolimatta Sudenpennut pääsi puoliajalle kahdeksan pisteen etumatkalla 41-49, kun Tanskan Mikka Palsbon (5/3) nakkasi puolesta kentästä summerin peitonneen heiton.

– Perinteisesti tuommoinen suoritus on asia, joka nostattaa henkeä joukkueen sisällä. Käsittelimme tilannetta pukukopissa ja varoitimme poikia, että Tanska tulee kovalla tunteella toiselle puoliajalle. Siihen pistää vastata ja aika hienolla tavalla vastattiinkin, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

Läpi toisen puoliajan nähtiinkin Sudenpentujen pelaamista parhaimmillaan. Aggressiivisen puolustuksen kautta haettuja stoppeja ja niistä vyöryneitä vastahyökkäyksiä, jotka kulminoituivat kolmannella neljänneksellä Ville Tahvanaisen kahteen peräkkäiseen donkkiin. Lopulta Suomi siivitti selkeänumeroiseen 63-88 (41-49) -voittoon.

Mustapha Amzil johdatti Suomen 18-vuotiaat pojat voittoon. Kuva: Vesa Koivunen

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli haasteita kaverin vahvan levypallopelin kanssa, mutta toisella puoliajalla onnistuimme sen korjaamaan. Tästä seurasi se, että pääsimme meidän parhaaseen pelaamiseen eli stop and go -koripalloon.

– Tavallaan koripallossa on kyse siitä, että kumpi pääsee korkean todennäköisyyden korintekopaikkoihin. Tapoja siihen on monia, Lohikoski avaa termiä.

– Meidän tapa on synnyttää niin sanottu etu siirtymällä toiseen päähän nopeammin kuin vastustaja. Susiajattelun mukaan se on meille paras mahdollisuus. Käyttää hyväksi puolustuksen jälkeiset roolinvaihdot. Siihen kun yhdistyy vielä harjoiteltu tilankäyttö, syöttäminen ja tämän saavutetun edun monistaminen, niin uskomme, että sitä kautta saamme parhaiten koreja.

Suomelta kaksinumeroiset pistelukemat ylitti viisi pelaajaa, kun Mustapha Amzil (12/5/3 riistoa), Erik Sajantila (14/1/4 syöttöä), Joonas Timonen (13/6), Markus Rautasalo (13/1/5 syöttöä) ja Tahvanainen (16/6/3 syöttöä) osallistuivat korintekotalkoisiin.

Videohaastattelussa Tahvanainen kertoo, että mikä hänen ottelun kolmesta donkistaan oli hänen suosikkinsa.

Myös 18-vuotiaat pojat ovat voittaneet kolmena päivänä jokaisen kolmesta ottelustaan.

– Nyt korostuu kaikki urheilijan elämään liittyvät pienet asia, kuten loppuverryttelyt, ruokailut, juominen ja lihashuolto. Kun pelataan viisi peliä viidessä päivässä, niin nämä asiat aiheuttavat valtavan haasteen, Lohikoski lopettaa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittojen tiellä

Taitava 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelasi mainiot kaksi ja puoli neljännestä, mikä riitti Tanskan pöllyttämiseen lukemin 59-77 (25-41). Isoveljien teemaa kompaten myös 16-vuotiaat tytöt pysäyttivät tanskalaisten hyökkäyksen ja kirmasivat toiseen päätyyn vapaisiin lay-upeihin.

– Sen ensimmäisen 25 minuutin aikana, kun matsi käytännössä voitettiin, niin puolustus oli todella kovaa. Edelleen olimme aktiivisia kohti koria, kuten teema on ollut. Ja niin kauan, kun olimme, niin homma toimi, päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.

– Kolmannen ja neljännen jakson taitteessa lopetimme juoksemisen ja intensiteetti puolustuksessa laski. Annoimme Tanskalle mahdollisuuden olla hyviä.

Janette Aarnio loisti hyökkäyspäässä 16-vuotiaiden tyttöjen ottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

Tanska pääsi hetkeksi neljännellä neljänneksellä 14 pisteen taakse, mutta Sudenpennut löysi vielä lisävaihteen, jolla peli pistettiin ensin pakettiin ja sitten kauniiseen rusettiin.

Pari kotiyleisöä kohahduttanutta suoritusta tehnyt Kati Ollilainen (8/3) kertoo ottelusta ja joukkueen yleistunnelmasta kolmen voiton jälkeen.

Suomen pistenikkarit olivat Janette Aarnio (18/7) ja Henna Sandvik (13/4/5 syöttöä), mutta puolustuspäässä erottui jälleen Ilona Sutinen (2/1), joka toimi Tanskan syömähampaan päällystakkina. Myös sentterikolmikko Telma Hakala (8/4), Viivi Palomäki (4/7) ja Liisa Taponen (4/1) esiintyivät edukseen.

– Kun on taitavia takapelaajia, niin on hienoa, että on isoja pelaajia, jotka pystyvät nostamaan pallon sisään, kun puolustus romahtaa, Räikkä kertoi.

Tanskan etevimmät olivat Alberte Rimdal (16/6) ja Laura Nikoline Ziegler (16/9).

Myös Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkavat voittamattomina PM-kisoissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Tanskan yksilötaito selätti Suomen 16-vuotiaat pojat

16-vuotiaat pojat kärkkyivät Tanskan perässä viimeisille minuuteilla asti, kun Aarni Korkiatupan floater-heitto toi Sudenpennut kolmen pisteen päähän 86-83 reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria. Tanskan vastaus oli kuitenkin liikaa, kun tyly kolmonen upposi sukan pohjalle ja Suomi hassasi kavennusyrityksensä. Tanska pääsi näin juhlimaan 91-85 (55-47) -voittoa.

Suomelta nähtiin ääripäittäin sekä hyviä että huonoja hetkiä. Hyvinä hetkinä ensimmäisellä neljänneksellä Suomi upotti peräti viisi kolmen pisteen heittoa peräkkäin, mutta huonoimpina tanskalaiset menivät suomalaispuolustajista ohitse vasemmalta ja oikealta.

– Vaiherikas peli tänään. Meitä koetellaan tällä hetkellä tuloksen syntymisen näkökulmasta, mutta tappiosta huolimatta saimme kentälle näkymään haluamiamme asioita. Se on tässä kohtaa kesää tärkeintä, päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.

Aarni Korkiatupa ja Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät Tanskalle. Kuva: Vesa Koivunen

– Tanskalla on hyvä joukkue, ja heidän takakentän erinomainen yksilötaito aiheutti meille tänään yksilö- ja joukkuepuolustuksen näkökulmasta haasteita, joiden harjoittelua ei voida oikein harjoituksissa simuloida. Tästä tulokulmasta jälleen meille tärkeä peli.

Erityisesti Suomelle harmaita partakarvoja aiheutti häikäisevän hyvä Jonathan Klussmann, joka taiteili peräti 44 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä syöttöä. 

Suomelta tehokkaimmiksi nousi Aarni Korkiatupa (18/9/3 syöttöä/3 riistoa), Lauri Hänninen (17/3/4 syöttöä) ja Iiro Tuomi (15/5/3 syöttöä).

Suomen 16-vuotiaat pojat ovat pelanneet nyt kolme peliä, joista joukkue on voittanut yhden.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

31.12.2022 11:19 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet on valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pelataan Tallinnassa, Audentesin urheilukoulussa, 3.-5.1.2023.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

Näytä lisää vastaavia