Syntynyt 1992

Uutisia henkilöstä Nea Mäkelä

23.3.2018 Pääjuttu

Helmi Capitals naisten I divisioonan finaaliin

Helmi Capitals haki perjantaina 91—52-vierasvoiton BC Nokiasta päättäen välieräsarjan kolmanteen ratkaisevaan voittoon. Joukkue kohtaa finaaleissa viime kauden tapaan Torpan Pojat.

14.3.2018 Pääjuttu

Helmi Capitals avausvoittoon naisten I divisioonan pudotuspeleissä

Helmi Capitals ja BC Nokia avasivat naisten Divarin pudotuspelikevään keskiviikkona. Helmi Capitals otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 67–61-voitolla.

15.10.2017 Pääjuttu

Naisten I divisioona käynnistyy sunnuntaina

Naisten I divisioona palaa koripallo-ohjelmistoon tänään sunnuntaina 15.10. Sarjassa nähdään nousijajoukkueena alkavalla kaudella lahtelainen SB-Girls. Vantaan Puhuttaret vaihtoi nimensä seurayhteistyön myötä Ringsideksi.

15.3.2017 Pääjuttu

Naisten Divarin välierät käyntiin torstaina

Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyvät torstaina 16.3. Runkosarjan voittanut Helsingin Helmi Capitals kohtaa välierissä paikallisvastustaja Tapiolan Hongan. Toisessa otteluparissa BC Nokia haastaa Torpan Pojat.

Nea Mäkelän Northern Michigan konferenssimestaruuteen

Naisten USA:n yliopistoliiga NCAA:n 2-tasolla kruunattiin viikonloppuna suomalaismestari, kun tamperelaislähtöisen Nea Mäkelän edustama Northern Michigan peittosi Great Lakes Intercollegiate -konferenssin mestaruusottelussa Malonen pistein 53–49 (23–18).

12.5.2011 Pääjuttu

Pounds vuoden pelaaja, pääkaupunkiseutu juhli naisten SM:n palkintogaalassa

Naisten SM-sarjajoukkueiden päävalmentajat ja kapteenit ovat äänestäneet pelikauden 2010-11 parhaaksi kotimaiseksi pelaajaksi jyväskyläläisen HoNsU:n laituri Dionne Poundsin, 26. Poundsin lisäksi naisten SM-sarjan palkintogaalan palkinnot matkasivat Kotkaan, Espooseen ja Helsinkiin.

Williams ja Poikola taas palkintogaalan tähdet, Kaunisto vuoden pelaaja

Toisen perättäisen miesten Suomen mestaruutensa saalistaneen Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola ja amerikkalaispelaaja Damon Williams juhlivat jälleen Koripalloliiton vuotuisessa palkintogaalassa. Kouvojen Ville Kaunisto palkittiin puolestaan ensimmäisen kerran Korisliigan vuoden pelaajana.

24.7.2010 Maaottelu

Juniorimaajoukkueet vedossa Helsingissä

Suomen juniorimaajoukkueet jatkoivat hyviä otteitaan helsinkiläisyleisön edessä hakemalla kolme voittoa myös lauantain otteluistaan. Suomi on voittanut kaikki kahdeksan Helsingissä kesän aikana pelaamaansa maaottelua.

23.7.2010 Maaottelu

Juniorimaajoukkueille kolme voittoa Helsingissä

Suomen juniorimaajoukkueet hemmottelivat perjantaina helsinkiläistä koripalloyleisöä erinomaisilla esityksillä. 18-vuotiaat ja 16-vuotiaat tytöt hakivat murskavoitot Virosta ja 16-vuotiaat pojat nousivat kirivoittoon Ruotsista.

9.7.2010 Maaottelu

"Emmi Leino show" riehui Valko-Venäjää vastaan

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue otti perjantaina toisen perättäisen voittonsa Valko-Venäjästä lukemin 70-53 (37-25). Alle 18-vuotiaat tytöt puolestaan pakottivat Liettuan jatkoajalle, mutta joutuivat poistumaan salista 63-67 (30-24, 54-54)-tappio niskassaan.

6.7.2010 Maaottelu

Juniorimaajoukkueille täyspotti Tallinnasta

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen sekä alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet hakivat täyspotin päihittämällä Viron kolmessa ottelussa tiistaina aamupäivällä. 18-vuotiaat tytöt murjoivat Viron 34 pisteellä, 16-vuotiaat tytöt 24 pistellä ja 16-vuotiaat pojat 13 pisteellä.

12.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt Kreikka-tappion myötä kahdeksannelle sijalle

Suomi sijoittui kahdeksanneksi sunnuntaina päättyneissä 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa. Kreikka karkasi sijoitusottelussa Suomen ulottumattomiin päätösjaksolla ja voitti ottelun 63-51 (27-21). Suomen päävalmentaja Lars Ekström luonnehti kisoja "kaksijakoiseksi", mutta näkee joukkueen tulevaisuuden valoisana.

11.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt väsähtivät Bosniaa vastaan

Nousumahdollisuutensa A-divisioonaan torstain puolivälierätappion myötä menettänyt Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui tyytymään tappioon myös lauantaina. Kookas Bosnia-Hertsegovina karkasi väsyneiden suomalaisten ulottuvilta jo toisella jaksolla ja voitti ottelun 73-54 (36-21).

10.7.2009 Maaottelu

Israel tiputti 18-vuotiaat tytöt mitalipeleistä

Suomen 18-vuotiaat tytöt kohtasivat perjantaina B-divisioonan EM-kisojen puolivälierissä isäntämaa Israelin, joka kotiyleisönsä tahdittamana eteni välieriin 75-66 (48-34) voitollaan. Suomi pelaa viikonloppuna kisasijoituksesta 5.-8.

8.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt taistelivat tiensä puolivälieriin

Suomen 18-vuotiaat tytöt varmistivat paikkansa B-divisioonan EM-kisojen puolivälierissä kukistamalla ylemmän jatkosarjan viimeisessä ottelussa Romanian 67-63 (38-30). Vilja Kesänen heitti Suomelle 23 pistettä.

7.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puristivat voiton Englannista

Suomen 18-vuotiaat tytöt katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa elintärkeällä 57-53 (28-31)-voitolla Englannista Israelin Eilatissa pelattavien B-divisioonan EM-kisojen ylemmän jatkosarjan ottelussa. Englanti johti ottelua parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, mutta jäi auttamattomasti toiseksi Suomen loppuhetkien rynnistyksessä.

6.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt aloittivat EM-jatkosarjan tappiolla

Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät välipäivän jälkeen tositoimiin Israelin Eilatissa pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa. Ylemmän jatkosarjan avausottelussa Suomea vastaan marssi Unkari, jonka tehokas hyökkäyspeli riisui suomalaispuolustuksen aseista. Unkari vei ottelun 94-72 (50-42) ja jatkaa jatkolohkon kärjessä tappiottomana.

4.7.2009 Maaottelu

Synkkä jakso tiputti 18-vuotiaat tytöt Slovenian kyydistä

Suomi kärsi lauantaina toisen perättäisen tappionsa 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Israelin Eilatissa. Suomi pysytteli kisojen mitalisuosikkeihin lukeutuvan Slovenian kintereillä aina kolmannen jakson puoliväliin asti, kunnes Slovenia repäisi yhdeksän minuutin jakson nimiinsä 21-0. Slovenia vei ottelun lukemin 65-52 (31-28).

3.7.2009 Maaottelu

Portugalin etumatka liikaa 18-vuotiaille tytöille

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue suistui kymmenessä minuutissa 20 pisteen takaa-ajoasemaan EM-kisojen alkusarjan ottelussaan Portugalia vastaan. Ottelun edetessä Suomen puolustustyöskentely parani silmissä, mutta Portugalin etumatka oli aivan liian suuri kurottavaksi umpeen. Suomi hävisi ottelun 43-64 (27-40) ja tipahti alkulohkossaan kolmannelle sijalle.

2.7.2009 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt nousivat takaa voittoon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiailta tytöiltä kesti runsaan kolmen jakson ajan päästä pelirytmiin kiinni Eilatin helteessä pelattavien B-divisioonan EM-kisojen avausottelussa. Pitkään kymmenen pisteen karkumatkalla ollut Sveitsi jäi kuitenkin päätösjaksolla vastaansanomattomasti Suomen jyrän alle. Suomi nousi alkulohkonsa kärkeen 56-48 (20-31) voitollaan.