Janne Muurinen

cm / kg
Syntynyt 1967


Uutisia henkilöstä Janne Muurinen

Tunnelmia ikimuistoisesta koripallovuodesta 2016

Suomi-koripallon nousukiito jatkui tasaisena vuoden 2016 aikana. Basket.fi kokosi koripalloväelle vuoden uutisotsikot yhteen vuodenvaihteessa muisteltavaksi aina kevään mestaruuksista 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin ja suomalaispelaajien kansainvälisillä kentillä niittämään menestykseen.

12.12.2015 Haastattelu

Tuhannen liigaottelun Pekka Saros: "Jokainen on rookie joskus"

Suomalaisessa koripallossa kirjoitettiin perjantaina jälleen kerran historiaa, kun erotuomari Pekka Saros, 54, tuomitsi jo uransa 1000. Korisliiga-ottelun. Hämeenlinnassa asuva forssalaislähtöinen Saros on viheltänyt pääsarjaa yhtäjaksoisesti jo syksystä 1987.

15.12.2010 Erotuomarit

Erotuomari Pekka Sarokselle jo 800. liigaottelu

Hämeenlinnassa nykyisin majaansa pitävä erotuomari Pekka Saros saavutti keskiviikon Korisliiga-kierroksella komean rajapyykin. Namika Lahden ja Kouvojen välinen kamppailu oli Sarokselle jo uran 800. liigaottelu.

7.5.2008 Pääjuttu

Niina Laaksonen suvereeni vuoden pelaaja naisten SM-sarjassa

Naisten mestaruussarjan parhaasta pelaajasta ei jäänyt sarjan valmentajien ja kapteenien äänestyksessä epäselvyyttä. SM-pronssia voittaneen Helsingin NMKY:n ja maajoukkueen sentteri Niina Laaksonen oli äänestyksen suvereeni ykkönen haalittuaan lähes 90 prosenttia mahdollisista äänistä.

7.5.2008 Pääjuttu

Petteri Koponen äänestettiin Korisliigan vuoden pelaajaksi

Viimekesäisen NBA-varauksen jäljiltä suomalaisen koripalloyleisön katseet kohdistuivat Espoon Hongan ja maajoukkueen pelintekijään Petteri Koposeen. Liigajoukkueiden valmentajat ja kapteenit arvioivat Koposen lunastaneen häneen kohdistuneet odotukset äänestettyään tuoreen Suomen mestarin Korisliigan vuoden pelaajaksi.

3.5.2007 Pääjuttu

Katajan Sami Lehtoranta äänestettiin Korisliigan vuoden pelaajaksi

SM-pronssijoukkue Joensuun Katajan Sami Lehtoranta pelasi uransa parhaan kauden Korisliigassa. 205-senttisen maajoukkuelaiturin mainiot otteet eivät jääneet huomioimatta, sillä Korisliiga-joukkueiden valmentajat ja kapteenit äänestivät Lehtorannan sarjan vuoden pelaajaksi.

3.5.2007 Pääjuttu

Heli Roukanoja kruunattiin vuoden naispelaajaksi

Vantaan Pussihukkien kokenut Heli Roukanoja kruunattiin naisten SM-sarjan vuoden pelaajaksi Koripalloliiton kauden päättäjäisissä Helsingissä. Valinta oli Roukanojan uran kolmas, sillä hänet äänestettiin vuoden pelaajaksi myös vuosina 2001 ja 2002.

25.11.2005 Korisliiga

Ilkka Weijo tuominnut eniten miesten pääsarjaotteluita

Viime keskiviikon Korisliiga kierroksen jälkeen yksi suomalaiserotuomari nousi ottelumäärissä ylitse muiden. Ilkka Weijo tuomitsi 616. ottelunsa ja ohitti näin ykköspaikkaa pitäneen Jorma Ovaskan.

13.3.2003 Erotuomarit

SM-Koriksen pudotuspelien erotuomarit nimetty

Miesten SM-Koriksen pudotuspeleissä pelataan vajaan kuukauden (14.3.-12.4.) sisällä 37 ottelua, mikäli kaikki ottelusarjat menevät viimeiseen ja ratkaisevaan otteluun. Pienimmillään pudotuspelejä voi olla 23, jos kaikki sarjat menevät ensimmäisessä mahdollisessa ottelussa poikki. Pudotuspelien oikeudenjako hoidetaan 12 erotuomarin voimin.

11.5.2001 Erotuomarit

Mäkelä ja Roukanoja Vuoden pelaajat

Hongan Roope Mäkelä ja Pussihukkien Heli Roukanoja kaappasivat uriensa ensimmäiset Vuoden pelaaja -tittelit, kun koripallon SM-sarjajoukkueiden valmentajat ja kapteenit arvostivat kaksikon ylitse muiden. Sekä Mäkelä että Roukanoja keräsi reilun äänivyöryn äänestyksessä.

25.9.2000 Erotuomarit

Anderssonista SM-Koriksen 1. naiserotuomari

Miesten SM-Korikseen on kaudelle 2000-01 nimetty 20 erotuomaria. Joukkoon mahtuu yksi naispuolinen erotuomari - Karolina Andersson. 26-vuotias forssalaisopettaja on SM-Koriksen historian ensimmäinen naistuomari.