Seurasiirto ulkomailta

Seuran tulee hakea vapautuspyyntöä pelaajasta, joka on viimeksi pelannut ulkomailla. Lomakkeella seura ilmoittaa myös sellaisen ulkomaisen pelaajan tiedot, joka on edellisellä kaudella pelannut Suomessa samassa tai eri seurassa, ja jota ei ole vapautettu ulkomaille.

Vapautuspyynnön jokainen pakolliseksi merkitty kenttä on täytettävä huolellisesti. Ennen vapautuspyynnön tekemistä seuran on maksettava FIBA-maksu (miehet 700 euroa / naiset 575 euroa) Koripalloliiton tilille FI94 2262 3800 0010 94 ja lähetettävä maksusta kuitti sekä pelaajan passikopio ao. vapautuslomakkeen yhteydessä. Koripalloliiton on maksettava vapautuspyyntöä tehdessä FIBA-maksu FIBAlle, joten ilman kuittia (tai passikopiota) ei pyyntöä voida lähettää. Suomalaisen pelaajan vapautuspyyntö ulkomailta Suomeen maksaa 250 euroa. 

FIBA käsittelee kaikki vapautuspyynnöt. Kun vapautus FIBAsta (ei siis toisesta lajiliitosta) on tullut, ilmoittaa Koripalloliitto ilmoittaa puhelimitse tai sähköpostitse lomakkeen täyttäjälle asiasta. Kansainvälisen koripalloliiton siirtosääntöjen mukaisesti maan lajiliitolla on kuusi (6) päivää aikaa vastata saamaansa vapautuspyyntöön, jonka jälkeen FIBAlla on kaksi (2) päivää aikaa käsitellä tullut pyyntö. 

Huom! FIBA on tiukentanut agenttisääntöjään. Koripalloliitto ei pyydä vapautuksia ilman FIBA-agentin nimeä, kansalaisuutta ja FIBA-lisenssin numeroa, paitsi jos pelaaja edustaa itseään eli siirtoon ei liity agenttia. Etsi agenttien tiedot FIBAn sivuilta >>

Lomake

Täytäthän lomakkeen vasta, kun olet varmistanut, että pelaaja löytyy FIBA-agentin sivuilta >>

FIBAn sääntöjen mukaan yhtään LOC-pyyntöä ei voi lähettää ilman pelaajan passikopiota. 

Pelaajan, joka tulee esim. NBA:sta, WNBA:sta tai G-liigasta, riittää vapautuspyyntölomakkeen täyttäminen.

Mikäli pelaaja rekisteröidään ensimmäisen kerran, täytetään hänestä Self Declaration -lomake. Näitä pelaajia ovat 

  • pelaaja, joka on USA:n kansalainen ja tulee yliopistosta
  • pelaaja, joka ei ole USA:n kansalainen ja tulee yliopistosta (pitää myös tietää, mistä maasta ja seurasta on siirtynyt yliopistoon)

Lähetä allekirjoitettu ja täytetty Self Declaration -lomake osoitteeseen piia@basket.fi