Susijengi kohtaa Euroopan mestari Ranskan Tampereella!

24.1.2015 12:00 Susijengi aloittaa ensi kesänä pelillisen valmistautumisensa EM-kisoihin 1.8.2015 isännöimällä itseään Ranskaa, hallitsevaa Euroopan mestaria. Suomen Koripalloliitto on päättänyt järjestää huippuottelun Tampereella suositun Delfin Basket –turnauksen yhteydessä Hakametsän Jäähallissa. Tampereen kaupunki tarjoaa 2500 ensimmäiselle turnausosallistujalle sisäänpääsyn.

Gerald "Junnu" Leen tähdittämä Susijengi haastaa Euroopan mestari Ranskan Hakametsän Jäähallissa, Tampereella 1.8.2015.

Ottelu pelataan suositun Delfin Basket Tournamentin yhteydessä. Tampereen kaupunki tarjoaa 2500 ensimmäiselle turnausosallistujille sisäänpääsyn otteluun.

Hallitsevan Euroopan mestarin vierailut Suomeen ovat harvinaista herkkua. Viimeksi mestari on pelannut Suomessa 20 vuotta sitten. Kuvassa Susijengin Sasu Salin.

Ranska-ottelu käynnistää Susijengin pelillisen valmistautumisen kolmansiin peräkkäisiin EM-kisoihin. Kuvassa donkkaa Tuukka Kotti. Kuvat: Ville Vuorinen.

Susijengille vierailu pääkaupunkiseudun ulkopuolelle on kotimaaottelun merkeissä ensimmäinen sitten vuoden 2007.

Hallitsevan Euroopan mestarin isännöinti on vieläkin harvinaisempaa. Edellisen kerran Suomi on päässyt haastamaan mestaruutta puolustavan mahtimaan vuonna 1995, jolloin Saksa vieraili Helsingissä ja Hyvinkäällä.

Kautta aikain hallitseva Euroopan mestari on pelannut Suomessa vain kahdeksan kertaa. Saksan lisäksi tuoreista EM-kultamitalisteista Suomessa on nähty ainoastaan Neuvostoliitto (viimeisen kerran vuonna 1969).  

- Suomi-Ranska-maaottelun järjestäminen keskellä Delfin Basket –turnausta on kova juttu. Turnausvieraat pääsevät näkemään Euroopan huippukoripalloa aitiopaikalta. Olen erittäin kiitollinen Suomen Koripalloliitolle ja ennen kaikkea Susijengille. Tapahtuma kokoaa upealla tavalla yhteen suomalaisen koripalloperheen, kiittelee Delfin Basket –turnauksen järjestelyistä vastaavan Tampereen Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen.

Tampere tarjoaa sisäänpääsyn 2500 ensimmäiselle turnausosallistujalle

Kansainvälinen Delfin Basket Tournament järjestetään ensi heinä-elokuun taitteessa jo 28. kerran. Aktiivista roolia Susijengin Hakametsä-vierailussa näytellyt Tampereen kaupunki tarjoaa 2500 ensimmäiselle Delfin Basket –turnauspassin lunastaneelle sisäänpääsyn Suomen ja Ranskan väliseen maaotteluun.

- Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että Susijengi tulee susirajalle... No, ainakin Kehäteiden ulkopuolelle, naurahtaa Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Perttu Pesä.

- Olemme kaupunkina avoimia kaikille lajeille ja nyt kun koripallo on komeasti Suomessa aallonharjalla, tuntuu erittäin hienolta saada heidät vieraaksemme... Ja hei Ranska, hallitseva Euroopan mestari - bienvenue (tervetuloa) vaan molemmille, Pesä jatkaa.

Suomen Koripalloliitto tiedottaa Ranska-maaottelun lipunmyynnin käynnistymisestä tarkemmin lähiaikoina. Delfin Basket Tournamentin ilmoittautumisaika käynnistyy 1.3.2015.

Viime kesänä Susijengi veti Helsingin Jäähallissa lehtereille kahteen MM-kisoihin valmistavaan maaotteluunsa lähes 7000 katsojaa.

- Helsinki on ollut meille upea kotipesä ja on sitä jatkossakin. Ilman Helsingin tukea nykyisen kaltaista ilmiötä ei koskaan olisi syntynyt. Tampereella järjestettävä Delfin Basket –turnaus on kuitenkin hieno esimerkki siitä, miten urheilussa viestikapulaa viedään sukupolvelta toiselle. Nyt oli mahdollisuus palkita vuosikymmeniä jatkunut hieno vapaaehtoistyö sekä turnausperinne ja se tuntuu hyvältä. Yhteisöllisyyden kokonaisuuden kruunaa hienosti 16-vuotiaiden maaottelu, kommentoi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Miesten maaottelun ohella Delfin Basketiin kokoontuvaa koripalloväkeä hemmotellaan Tampereella 16-vuotiaiden poikien maaottelulla, kun Suomen Sudenpennut ottavat mittaa ranskalaisista ikätovereistaan Delfin Basket –turnauksen avausottelussa perjantaina 31.7.

Henkilöt

 

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

22.10.2014 Yhteistyökumppanit

Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

26.11.2003 EM-karsinnat

Suomen naiset EM-karsintojen A-divisioonaan, miehet ottavat vauhtia B-divisioonasta

Suomen naisten koripallomaajoukkue aloittaa syyskuussa 2004 taistelun kohti vuoden 2005 EM-kisoja kovassa joukossa. Miesten maajoukkue puolestaan joutuu hakemaan vauhtia uudistuneissa EM-karsintajärjestelmissä B-divisioonasta. Molemmat asiat saivat varmistuksen, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) Euroopan hallitus käsitteli kokouksessaan sekä miesten että naisten maajoukkueiden ranking-listaukset ja rankingin edellyttämät paikat EM-karsintojen A- tai B-divisioonissa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Susijengi-tähtiä ja koko perheen katukoristapahtuma Lohjan torilla la 16.8. klo 17

Training Centerissa, Lohjan Kisakalliossa. Lohjan kaupunki toivottaa Susijengin lämpimästi tervetuloa Lohjalle järjestämällä koko perheen katukoristapahtuman keskellä kaupunkia, Lohjan torilla. Samalla faneilla on myös mahdollisuus toivottaa Susijengille onnea Bilbaoon, jossa Suomen koripallomaajoukkue pelaa elokuun lopussa historiansa ensimmäiset MM-kisat.

Näytä lisää vastaavia