EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

22.4.2004 Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

Naisten maajoukkue pelaa EM-karsintojen A-divisioonassa ja lohkossa D, jossa Suomen EM-kisalipuista kisailevat Bulgaria, Puola ja Serbia & Montenegro. Suomen kotiotteluiden pelipaikoiksi syyskuussa 2004 on valittu Espoo, Kotka ja Lappeenranta.

Miesten maajoukkue esiintyy suomalaisyleisölle tutuissa puitteissa. Se pelaa syyskuun molemmat kotiottelunsa Espoon LänsiAuto Areenalla, joka on jo muutaman vuoden ajan toiminut maajoukkueen kotiluolana. Miesten maajoukkueen EM-karsintojen B-divisioonan lohkossa pelaavat Suomen ohella Georgia, Makedonia ja Luxemburg.

Naiset kohtaavat Serbia & Montenegron ensimmäisessä kotipelissään lauantaina 11.9. Karhuvuoren Urheilutalolla, Kotkassa. Miehet puolestaan avaavat kotiottelunsa Luxemburgia vastaan LänsiAuto Areenalla keskiviikkona 15.9. Todellinen koripallopäivä on luvassa lauantaina 18.9., jolloin sekä miesten että naisten maajoukkueet pelaavat LänsiAuto Areenalla. Naiset kohtaavat ensiksi klo 14 Bulgarian ja klo 17 iskevät miehet yhteen Makedonian kanssa.

YLE:n kanavat ovat vahvasti mukana seuraamassa sekä miesten että naisten EM-karsintaotteluita. Vuoden 2004 kaikki viisi kotiottelua televisioidaan suorina lähetyksinä YLE24-digikanavalla, jonka lisäksi otteluista lähetetään noin tunnin mittaiset koosteet valtakunnallisella TV2-kanavalla. YLE24-kanava näyttää myös Suomen vierasotteluita, mikäli vastustajamaista on signaali saatavilla.

- On hienoa, että pystymme tarjoamaan Suomen parhaiden pelaajien edesottamuksia koripallokansalle hienoissa puitteissa ja kotikatsomotkin pääsevät mukaan tunnelmaan. Tämä on hyvä lähtölaukaus maajoukkueidemme EM-projekteille, iloitsi Koripalloliiton markkinointipäällikkö Vesa Walldén.

Miesten ja naisten EM-karsintaohjelmat 2004

Pvm       

Ottelu

Klo

Paikka

ke 8.9.

Bulgaria – Suomi (n)

 

Bulgaria

la 11.9.

Suomi – Serbia & Montenegro (n)

16:00

Karhuvuoren Urheilutalo

la 11.9.

Georgia – Suomi (m)

 

Georgia

ke 15.9.

Suomi – Luxemburg (m)

18:30

LänsiAuto Areena, Espoo

ke 15.9.

Puola – Suomi (n)

 

Puola

la 18.9.

Suomi – Bulgaria (n)

14:00

LänsiAuto Areena, Espoo

la 18.9.

Suomi – Makedonia (m)

17:00

LänsiAuto Areena, Espoo

ke 22.9.

Serbia & Montenegro – Suomi (n)

 

Serbia & Montenegro

la 25.9.

Suomi – Puola (n)

16:00

Lappeenrannan Urheilutalo

HUOM! (m) = miehet, (n) = naiset. Vierasotteluiden alkamisajat ja pelipaikat tarkentuvat myöhemmin.Lisätietoja: /maajoukkueet/

Henkilöt

 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

Näytä lisää vastaavia