Näyttelytoiminta

Näyttelytoiminta Koripallomuseolla on tällä hetkellä murrosvaiheessa. Kotkassa ja Malmilla olleet isommat tilat on suljettu meistä riippumattomista syistä ja nyt ollaan luomassa näyttelystrategiaa lähivuosille. Tällä hetkellä esillä olevat näyttelytoiminnot on lueteltu sivulla alaspäin. Näyttelytoimintaa kehitettäessä ovat tällä hetkellä tärkeässä roolissa:

1. Valtakunnallisen kiertonäyttelyn sisällön monipuolistaminen staattisesta vuorovaikutteisemmaksi ja osallistavammaksi tekniikan avulla. Tähän etsitään yhteistyötahoja.

2. Digitaalisen/virtuaalisen museotoiminnan synnyttäminen ja käynnistäminen. Virtuaalimuseo-hanke, joka aloittaa tätä kehityskulkua, toteutetaan yhteistyössä Urheilumuseon kanssa vuonna 2018.

Näyttelyitä on seuraavasti tällä hetkellä:

Kisakallio, Lohja
Urheiluopisto Kisakalliolla Susi Training Centerin aulassa esillä maajoukkueiden historiaa. Avoinna säännöllisesti Kisakallion avoinnaoloaikoina
 

Heinola, Koripallohalli (Viilukatu 11)
Näyttelyssä esillä valtakunnallista ja heinolalaista koripallohistoriaa. Avoinna iltaisin ja viikonloppuisin.
 

Helsinki, Malmi (Korispisteen yhteydessä)
Suljettu
 

Kotka
Näyttelytoiminta suljettu toistaiseksi.
 

Vantaa, Energia Areena
Osoite: Rajatorpantie 23. Vantaalta pääosa sisältö on siirretty muualle, mutta kaksi vitriiniä on vielä esillä.


Koripalloliitto 80 vuotta -julistenäyttely
Kiertää Suomessa vuoden 2019 aikana. Kohteina ovvat mm. Kotkan Merikeskus Vellamo, Pääsiäisturnaus Lahdessa, Old Timers Savonlinnassa, FIMBA Espoossa, maaottelut ja seminaari 16.-18.8. Näyttely on vielä muutamassa kohteessa vuonna 2020.

Valtakunnallinen kiertonäyttely
2017-2018 kiersi Suomea osana Kohtaamisia-hanketta. Sen yhteydessä järjestettin älyharjoituksia lapsille ja paikallisia yhden tapahtuman kohtaamisia eri ikäpolvien välillä seurassa. Näyttely oli esillä osassa maaottelutapahtumia.

2017 Koripallomuseo järjesti älyharjoituksia alakoululaisille ympäri Suomen.

Usein esitetty kysymys: Missä sijaitsee Koripallomuseo?
Vastaus: Meidän kaikkien laji-ihmisten sydämissä! Emme halua ajatella Koripallomuseon olevan vain yksittäinen fyysinen tila vaan kokonaisuus, johon kuuluu erilaisia lajikulttuuriin vaikuttavia hankkeita ja monimuotoista näyttelytoimintaa koko Suomessa.