Seurauutisia #2: Alueelliset erotuomarikoordinaattorit tehostamaan ja kehittämään paikallista erotuomaritoimintaa

8.2.2018 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Koripalloliiton Erotuomariyksikkö haluaa yhdessä Seurapalveluyksikön kanssa panostaa ruohonjuuritason erotuomaritoiminnan kehittämiseen.

Jokaiselle alueelle on valittu erotuomarikoordinaattori tai -koordinaattorit, joiden toimenkuvien keskiössä on oman alueen paikalliseen erotuomaritoimintaan keskittyminen ja toimintojen tehostaminen.

Toimintamalli on vuoden 2018 pilotointi. Tavoitteena on tehdä tästä alueille pysyvä organisaatio ja toimintamalli.

Erotuomarikoordinaattoreiden tehtäviä

 • Organisoida kaikki tämän vuoden aikana alueella tapahtuva erotuomarikoulutus: perus- ja jatkokurssit sekä alueelliset kausikoulutukset yhteistyössä koulutuskoordinaattorin kanssa, jotta alueiden erotuomarimäärät saadaan kasvuun
 • Ohjeistaa, ohjata, mentoroida ja tavata alueen erotuomareita jatkuvuuden ja pysyvyyden takaamiseksi
 • Erotuomaritarkkailun kautta kartoittaa potentiaalia erotuomareita
 • Toimia yhteistyössä alueiden seurojen, nimeäjien, kenttäpäälliköiden ja aluehallitusten kanssa avoimen vuoropuhelun takaamiseksi

 

Alueelliset erotuomarikoordinaattorit ja aluejaot

Eteläinen alue (alueellinen työryhmä): Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Karkkila, Kerava, Lohja, Loviisa, Porvoo

 • Nella Kuosmanen
 • Leevi Lindstedt
 • Seppo Viljanen

Läntinen alue

 • Jussi Räty – Turku, Salo, Forssa, Hämeenlinna, Kaarina, Loimaa, Naantali, Pori, Rauma, Uusikaupunki
 • Roope Liljeberg – Tampere, Nokia, Kangasala, Pirkkala, Pälkäne

Kaakkoinen alue

 • Markku Siira – Lahti, Heinola, Orimattila, Kouvola
 • Jukka Kankaanpää – Kotka, Kouvola, Hamina, Lappeenranta

Itäinen alue

 • Jukka Kankaanpää – Joensuu, Savonlinna, Kuopio, Mikkeli

Keskinen alue (alueellinen työryhmä) – Jyväskylä, Äänekoski, Kauhajoki, Lapua, Vimpeli, Vaasa, Kokkola

 • Olli-Pekka Hallikainen
 • Juho Mård
 • Paavo Pitkänen
 • Ari-Markku Rautakorpi

Pohjoinen alue

 • Jukka Sorro – Oulu, Rovaniemi, Kemi, Kajaani, Taivalkoski, Salla

Rohkaisemme kaikilla alueilla erotuomarityöskentelystä innostuneita ja kiinnostuneita henkilöitä ja seuroja ottamaan yhteyttä alueelliseen koordinaattoriin.

Alueellisten koordinaattoreiden s-postitiedot yhteydenottoa varten: etunimi.sukunimi@basket.fi.

Lisätietoja:


Erotuomaripäällikkö Kati Nynäs

040-577 5369
kati.nynas@basket.fi

 

Seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Strömberg

040-415 4232
susanna.stromberg@basket.fi

 

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

Koripalloliitto yhteistyöhön Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kanssa

Suomalaisen pyörätuolikoripallon sekä kehitysvammaisten Unified-koripallon kehittämistyö ja -toiminta siirtyvät vastaisuudessa Koripalloliiton alaisuuteen. Koripalloliitto hakee myös Suomen Paralympiakomitean jäsenyyttä ensimmäisenä maailmanlaajuisen joukkuepalloilulajin lajiliittona Suomessa.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

Näytä lisää vastaavia