Pieti Poikolasta Tanskan maajoukkueen päävalmentaja

6.3.2013 15:46 Tampereen Pyrinnön Suomen mestaruuksiin vuosina 2010 ja 2011 luotsannut Pieti Poikola on solminut valmentajasopimuksen Tanskan koripalloliiton kanssa. Poikolasta, 35, tulee monivuotisella sopimuksella EM-kisoihin tähtäävän Tanskan miesten maajoukkueen päävalmentaja.

Parhaillaan Intiassa sapattivuottaan viettävä Pieti Poikola on Tanskan maajoukkueen uusi päävalmentaja.

Kahdesti Suomen mestaruutta Pyrinnön valmentajana tuulettaneen Poikolan johdolla Tanska tähtää neljän vuoden sisällä EM-kisoihin.

Tanskassa Poikola aikoo ammentaa oppeja Suomen maajoukkueohjelmasta, jonka kehittymistä hän on saanut seurata nuorten maajoukkuevalmentajana.

Intiasta tavoitettu Poikola kertoo olevansa "taas virtaa täynnä" ja mielivänsä takaisin myös seuravalmennukseen. Kuvat: Matti Koskinen & Francois Perthuis.

  

Tuoreen pestin myötä Poikolasta tulee Suomen historian kolmas suomalaisvalmentaja toisen maan miesten maajoukkueen päävalmentajana. Aiemmin suomalaisista Henrik Dettmann on luotsannut Saksan maajoukkuetta (1997-2003) ja Gordon Herbert puolestaan Georgiaa (2005-2007).

Tanskan koripalloliiton julkaisemassa tiedotteessa urheilutoimenjohtaja Hrannar Holm kertoi Poikolan tulleen valituksi 20 kandidaatin joukosta, johon kuului ehdokkaita Espanjasta, Serbiasta, Kroatiasta ja Yhdysvalloista.

- Olen hyvin otettu ja iloinen, että Tanskan liiton valinta kohdistui minuun, kertoi Intiasta tavoitettu Pieti Poikola.

Poikola päätti viime keväänä pitää valmennuksesta sapattivuoden ja parhaillaan 4,5 kuukauden mittaisella kiertueella Intiassa. Hänen on määrä palata Suomeen toukokuussa, jota seuraa pikainen muutto kesäksi Tanskaan.

- Tanskan tavoitteena on pelata EM-kisoissa neljän vuoden sisällä. En olisi lähtenyt projektiin mukaan, ellen uskoisi sen olevan mahdollista. Olen Suomen nuorten maajoukkueiden kanssa saanut monena vuonna todistaa, että Tanska pystyy järjestelmällisesti tuottamaan huipputalentteja, Poikola arvioi.

Mallia Suomesta

Poikola on toiminut Suomen 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueissa pää- ja apuvalmentajana vuosina 2009-12. Poikola aikoo hyödyntää keräämänsä opit Tanskassa.

- Toin haastatteluprosessissa hyvin selkeästi esiin, että pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Suomessa on viimeisten vuosien aikana tehty Henrik Dettmannin johdolla fantastista työtä maajoukkueohjelman kanssa ja siitä työstä on paljon ammennettavissa myös tanskalaiselle koripallolle. Mielestäni se on myös suuri kunnianosoitus suomalaista koripalloa kohtaan, lataa Poikola.

Suomen maajoukkueohjelmaan on viime vuosien aikana ajettu sisään yhteinen pelitapa nuorten maajoukkueista aikuisiin, jonka lisäksi vaatimustasoa sekä harjoitus- ja ottelumääriä on nostettu.

- Lähtökohdat ovat Tanskassa pitkälti samat kuin joitain vuosia sitten Suomessa. Tietenkin asioita pitää modifioida Tanskan olosuhteisiin sopivaksi, mutta varmasti tulen hyödyntämään asioita prosessista, jota minulla on ollut etuoikeus seurata läheltä useamman vuoden ajan.

”Virtaa riittää taas” 

Tanskan maajoukkueen on määrä kokoontua Poikolan johdolla ensi kertaa kesäkuussa. Tanskalaisten kesä huipentuu elokuuhun, jolloin Tanska osallistuu vuoden 2015 tähtääviin ensimmäisiin EM-karsintoihin.

Karsinnoissa ovat mukana ne maat, jotka eivät ole mukana vuoden 2013 EM-lopputurnauksessa. Jaossa on vain yksi paikka vuoden 2015 kisoihin. Tanskan karsintalohkossa pelaavat Itävalta, Luxemburg ja Sveitsi. Toiset EM-karsinnat vuoden 2015 kisoihin käydään vuonna 2014, jolloin mukana ovat myös vuoden 2013 EM-kisajoukkueet.

Tanskalle ensi elokuun ottelut tietävät paluuta tositoimiin, sillä Tanskan miesten maajoukkue ei ole kolmeen viime vuoteen osallistunut EM-karsintoihin. Tanskan koripalloliitto käynnisti EM-kisaprojektinsa viime syksynä palkkaamalla Holmin urheilutoimenjohtajaksi ja Poikolan kiinnitys oli projektin seuraava askel.

Sapattivuotensa aikana akkujaan ladannut Poikola on valmiina haasteeseen.

- Neljä Pyrintö-vuotta oli antoisa, mutta intensiivinen rupeama, jonka jälkeen oli hetken tyhjä olo ja tarvitsin irtiottoa. Siksi olen Intiassa. Nyt ollaan jälleen virtaa täynnä ja olen entistä vakuuttuneempi siitä, että koripallovalmennus on aika hienoa hommaa – juuri sitä mitä haluan tehdä, insinöörin koulutuksenkin omaava Poikola kertoi.

Nelivuotinen (2+2 vuotta) pesti Tanskan liiton kanssa sitoo Poikolan maajoukkuetehtäviin, mutta vain kesäkuukausiksi. Myös paluu seuravalmennukseen kiinnostaa.

- Ehdottomasti kartoitan vaihtoehdot ja on muutama keskusteluyhteys jo olemassakin.

Kahden Suomen mestaruuden lisäksi Poikola saavutti Pyrinnön kanssa kaksi SM-pronssia ja kaksi Suomen cupin hopeaa. Poikola palkittiin Korisliigan vuoden valmentajana 2010 ja 2011.

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

24.1.2015 12:00 Junioriturnaus

Susijengi kohtaa Euroopan mestari Ranskan Tampereella!

Susijengi aloittaa ensi kesänä pelillisen valmistautumisensa EM-kisoihin 1.8.2015 isännöimällä itseään Ranskaa, hallitsevaa Euroopan mestaria. Suomen Koripalloliitto on päättänyt järjestää huippuottelun Tampereella suositun Delfin Basket –turnauksen yhteydessä Hakametsän Jäähallissa. Tampereen kaupunki tarjoaa 2500 ensimmäiselle turnausosallistujalle sisäänpääsyn.

13.1.2015 Valmentajat

”Nykyisen Susijengin henkinen isä” Robert Petersen suomalaisen urheilun Hall of Fameen

Suomi-koriksen ja koripallovalmennuksen isähahmo, vuonna 2003 poisnukkunut Robert ”Petteri” Petersen nimettiin tiistaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen. Petersen on Hall of Famen ensimmäinen koripallon edustaja.

22.10.2014 Yhteistyökumppanit

Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

Dettmann kutsuttiin Olympiakomitean tehtäviin, jatkaa myös Susijengin päävalmentajana

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimittänyt Henrik Dettmannin palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen myös Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin päävalmentajana.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

Näytä lisää vastaavia