ViVe ja ToPo jatkavat puhtaalla pelillä

7.10.2023 19:38 Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Voittoihin ylsivät ViVe, ToPo, HBA ja Peli-Karhut.

Cayro-Lyza Toomingas ja Vimpeli ovat aloittaneet kautensa vahvasti. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Vimpeli jatkoi voittokkaana

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Vimpelin Veto emännöi voitolla kautensa aloittanutta Tapiolan Honkaa. ViVe nappasi kauden toisen voittonsa 80-71 (27-35).

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvemmin. Vimpelillä oli vaikeuksia omien heittojensa kanssa ja vieraat karkasivat kahdeksan pisteen johtoon. Ero säilyi samana aina puoliajalle asti.

Kotijoukkue sai pelinsä uomiinsa puoliajan jälkeen. Erityisesti Samatha Breen oli vaikea pideltävä espoolaisille. ViVe kapusi kolmannen jakson päätteeksi kahden pisteen johtoon.

Päätösjaksolla Vimpeli varmisti voittonsa iloisen hyökkäyspelin avulla. Se jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä.

- Kausi on vasta alussa, mutta hieno voitto. Toteutimme tiettyjä asioita tänään hyvin. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pelissämme oli asioita, joita meidän täytyy kehittää. Pyrimme kehittymään joka viikko, Sirena Tuitele sanoi.

Breen oli ottelussa lähellä tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 27 pistettä, 15 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Tuitele pussitti 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Hongasta Cierra Walker heitti 29 pistettä.

Ottelutilasto

ToPo:n puolustuspeli siivitti joukkueen voittoon

Helsingissä ToPo sai vieraakseen Pyrinnön. Pyrinnölle peli oli kauden ensimmäinen. ToPo oli ottelussa tyly emäntä ja nappasi sarjapisteet vakuuttavan esityksen jälkeen 84-39 (46-28).

Vierasjoukkue pystyi haastamaan helsinkiläisiä ensimmäisen jakson ajan. Tämän jälkeen ToPo löysi parempia heittopaikkoja ja karkasi puoliajalle 18 pisteen johdossa.

Kolmas jakso oli kotijoukkueen näytöstä. Sille kertyi onnistumisia niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Jakso merkittiin helsinkiläisille 26-4. Pyrinnöllä oli vaikeaa hyökkäyspäässä koko toisen puoliajan ajan ja pistemäärä jäi 11 pisteeseen.

ToPo jatkaa voittonsa ansiosta puhtaalla pelilä.

Taru Tuukkanen heitti 21 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Carmen Tyson-Thomas 17/12 säesti tupla-tuplalla. Pyrinnöstä Kayla Shaw pussitti 11 pistettä.

Ottelutilasto

Peli-Karhuille avausvoitto

Kotkan Peli-Karhut vieraili lauanataina Forssassa. Joukkue nappasi vierasottelusta kauden avausvoittonsa selvin lukemin 100-66 (58-31).

Kotkalaisjoukkue aloitti ottelun vahvasti. Se oli selvästi vastustajaansa edellä avauspuoliajalla. Jo puoliajalla vierasjohto oli 27 pistettä.

Vaikka peli tasoittuikin toisella jaksolla, eivät forssalaiset pystyneet enää missään vaiheessa taistelemaan voitosta.

Natalie Kleemann-Day pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa PeKa:n paidassa. Hän oli joukkueensa paras pistenainen 19 pisteellä. Lisäksi hän keräsi seitsemän levypalloa. 19-vuotias Mette Nurminen heitti ottelussa korkealla prosentilla. Hän säkitti uudeksi piste-ennätyksekseen 18 pistettä. FoA:n tehonainen oli Nenna Lindström 26 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kuudella koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilasto

HBA avasi voittotilinsä

Kouvolassa Kouvottaret emännöi HBA:ta. Märsky pelasi kurinalaisen ottelun ja nappasi ansaitusti kauden avausvoittonsa 76-65 (48-44).

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli soljui mukavasti. Puoliajalla HBA:n johto oli neljä pistettä.

Puoliajan jälkeen HBA pystyi sulkemaan kotijoukkueen korihanat. Jakso merkittiin Märskylle 19-5 ja pääsi turvallisessa johdossa päätösjaksolle.

Kouvottaret sai taisteluilmeen päälle vielä päätösjaksolla. Kiri jäi kuitenkin vajaaksi ja HBA nappasi sarjapisteet mukanaan Helsinkiin.

Lilli Onnela jatkoi mainoita otteitaan Märskyn paidassa. Hänelle kirjattiin 15 pistettä ja seitsemän levypalloa. Albina Syla 6/14 taisteli korin alla vahvasti. Kouvottarista Jemina Airaksinen kasasi 14 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

 
1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

Näytä lisää vastaavia