Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

27.3.2018 Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.


 

Vimpelin Vedon kausi sujui nousujohteisissa tunnelmissa. Pirteästi alkanut kausi runkosarjassa johti lopulta sarjataulukon viidennelle sijalle turvallisessa johdossa ennen taistelua viimeisestä pudotuspelipaikasta. Puolivälierissä Hyvinkään Ponteva näytti kyntensä niputtaen sarjan kolmessa ottelussa.

Edellisellä kaudella Forssan Alusta Vimpelin riveihin siirtynyt Karhun poikien kasvatti Noora Järvikangas kertoo, että kaudesta jäi vielä hieman hampaankoloon pudotuspelitavoitteen täyttymisestä huolimatta.

– En tiedä voiko olla tyytyväinen kun kausi päättyi näin aikaisin, mutta ainakin pääsimme pudotuspeleihin, mikä oli se kauden tavoite. Olisi ollut varmasti rahkeita jatkaa pidemmällekin, mutta olisi pitänyt tehdä joitain asioita fiksummin.

 

Järvikangas piti puolivälierien päätösottelua vimpeliläisiltä sarjan parhaana näytöksenä. Ottelu ratkesi vasta kalkkiviivoilla ViVen hurjistuneen takaa-ajon jäädessä niukasti ilman palkintoa.

– Viimeinen peli oli meiltä sarjan paras. Sanotaan näin, että HyPo pelasi kaunista koripalloa. He pelasivat fiksusti ja ottivat meiltä pois asioita, joissa olimme hyviä. Se teki pelaamisen vaikeaksi.
– Siinä oli aika lähellä, ettei menty neljänteen peliin, mutta tämä on se pelin henki.

Järvikankaan mukaan HyPon järkevä pelaaminen tuotti vaikeuksia erityisesti sarjan kotiottelussa Vimpelissä.

– Emme saaneet toteutettua niitä asioita, mitä halusimme. Kaikki kunnia siitä toki Pontevalle.

 

Kauden 22 ottelussaan 11.7 pisteen, 6.3 levypallon ja 2.3 syötön keskiarvot viimeistellyt Järvikangas kuvailee päättyneen kauden joukkueettaan takapelaajapainotteiseksi ja liikkuvaksi nipuksi.

– Yritimme pelata aika paljon motion-koripalloa, missä meillä oli nopeita jenkkejä. Meillä ei ollut kauheasti sisäpelaajia, vaan paljon heittäjiä ja guardeja, joiden avulla pyrimme ajamaan korille ja luomaan liikettä. Tähän se nyt sitten riitti.


 

Lisätietoja: Noora Järvikangas
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia