Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

10.6.2016 Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

Leviltä Koripalloliiton tiimiin siirtyvä Janne Pelkonen on Korisliigan uusi myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja.

Susanna Vartiainen siirtyy Koripalloliitossa vastaamaan seura- ja kilpailutoiminnan johtamisesta.

Vartiainen vastaa uudessa tehtävässään seura-, juniori- ja kilpailutoiminnan johtamisesta, myynnistä ja markkinoinnista sekä kehittämisestä. Vartiainen työskentelee tällä hetkellä Koripalloliitossa New business managerin tittelillä. Uudessa tehtävässään Vartiainen aloittaa heinäkuun alussa.

Koripalloliittoon Vartiainen siirtyi reilu vuosi sitten perinteikkäästä perheyrityksestä Berneriltä, jossa hän toimi myyntipäällikkönä. Aiemmin hän on toiminut mm. avainasiakaspäällikkönä Disneyllä.

- On ollut hienoa saada työskennellä kokonaisvaltaisesti koripallon parissa viimeisen vuoden ajan ja tutustua seurakenttään Pirkka Pikkusudet -yhteistyön kautta. Innolla otan uuden haasteen vastaan ja lähden viemään eteenpäin uudistuneen strategiamme linjauksia seuratyön ja kilpailutoiminnan osalta. Uskon, että vahva brändiosaamiseni sekä myynnin ja markkinoinnin taustani auttavat innovoimaan ja kehittämään seuroille ja heidän toiminnoilleen tarjottavia tuotteita, palveluita ja kilpailu- ja tapahtumaelämyksiä. Harrastajamäärämme on upeassa kasvussa, ja näen, että suomalaisella koripallolla on lajina entistäkin valoisampi tulevaisuus, ja siinä seurojemme tekemä arvokas työ on ensisijaisessa roolissa, kommentoi Vartiainen.

Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi nimitetyn Pelkosen vastuualueena on koripallon pääsarjojen kehittäminen. Aikaisemmin Pelkonen on toiminut Oy Levi Events Ltd:n ja Levi Country & Golf Clubin toimitusjohtajana sekä FIS Ski World Cup Levin pääsihteerinä. Pelkosella on myös vankka tausta jääkiekkovalmentajan tehtävistä.

Pelkonen aloittaa uudessa tehtävässä 25. heinäkuuta.

- Ilolla olen huomannut, että suomalaisella koripallokentällä on valtava halu kehittää toimintaansa. Tämän intohimon ja osaamisen saaminen mukaan pääsarjojen kehitystyöhön sekä niiden yhdistäminen pitkäjänteiseen ja rationaaliseen päätöksentekoon tuntuvat luontevilta tavoitteilta matkallamme kohti suosituinta sisäpalloilusarjaa Suomessa, visioi Pelkonen.

Uudet henkilövalinnat liittyvät Koripalloliiton uudistuvaan strategiaan, jossa kiinnitetään erityistä huomiota seura- ja kilpailutoimintaan, huippu-urheilijan polun vahvistamiseen ja koripallon tapahtumakonsepteihin. Strategiatyön ytimessä on suomalaisen koripallon kokonaisvaltainen kehittäminen.

Koripalloliiton uusiin henkilöstöjärjestelyihin kuuluu liiton entisen toiminnanjohtajan Vesa Walldénin siirtyminen projektipäälliköksi avainasiakkuuksiin liittyviin tehtäviin.

Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen on erittäin tyytyväinen tehtyihin ratkaisuihin.

- Olemme saaneet joukkoomme lisää huippuosaamista. Nimitetyillä on vahvat näytöt työskentelystä urheilun parissa ja urheilutapahtumien kaupallistamisesta sekä kehittämisestä. Koripallo menee Suomessa eteenpäin isoin harppauksin. Koripallo on paitsi upea harrastus ja kilpalaji, myös tapahtuma- ja elämysbisnestä. Koripalloliiton tehtävä on tuottaa seuroille laadukkaita ja uudenaikaisia palveluja. Tehtävämme on myös tarjota harrastajille, lajin seuraajille ja yhteistyökumppaneille elämyksiä. Nykyaikainen lajiliitto ei voi menestyä pelkästään perinteisenä hallinto-organisaationa. Huomiota on kiinnitettävä enenevissä määrin myyntiin, markkinointiin ja tapahtumaosaamiseen.  

 
16.3.2016 Pohjoinen alue

Kokenut media-alan ammattilainen toimitusjohtajaksi Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Tourusen, 52. Tourusella on vankka ja laaja-alainen kokemus media-alan johtotehtävistä. Koripalloliiton palveluksessa Tourunen aloittaa toukokuun alussa.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

2.11.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliitolle uusi puheenjohtaja Sudenpolulta – kirjaimellisesti

Suomen Koripalloliiton uudeksi, vuodenvaihteessa aloittavaksi puheenjohtajaksi on valittu maajoukkuelegenda, myös yrityselämässä ansioitunut Antti Zitting. 57-vuotiaan Zittingin valinta Loimaalla kokoontuneessa, yhteishenkeä huokuneessa liittokokouksessa oli yksimielinen.

24.11.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliiton hallitukseen neljä uutta jäsentä

Lauantaina Tampereella kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi neljä uutta jäsentä liittohallitukseen. Puheenjohtaja Curt Lindbomin johtamaan hallitukseen valituiksi tulivat tamperelainen Elisa Hakanen, helsinkiläinen Kimmo Järvikangas, vantaalainen Antti Olkinuora sekä espoolainen Ari Rahkonen, joka tunnetaan paitsi intohimoisena koripalloihmisenä myös Microsoft Oy:n toimitusjohtajana.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

Näytä lisää vastaavia