Koripalloliiton hallitukseen neljä uutta jäsentä

24.11.2012 Lauantaina Tampereella kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi neljä uutta jäsentä liittohallitukseen. Puheenjohtaja Curt Lindbomin johtamaan hallitukseen valituiksi tulivat tamperelainen Elisa Hakanen, helsinkiläinen Kimmo Järvikangas, vantaalainen Antti Olkinuora sekä espoolainen Ari Rahkonen, joka tunnetaan paitsi intohimoisena koripalloihmisenä myös Microsoft Oy:n toimitusjohtajana.

Koripalloliitto sai neljä uutta haliituksen jäsentä seuraavalla kaksivuotiskaudelle ja lähtee vuoteen 2013 talousarviolla, joka on 4,6 miljoonan euron suuruinen.

Vuodesta 2008 Koripalloliiton puheenjohtajana toimineen Curt Lindbomin ohella liittohallituksessa jatkavat Jussi Kärkkäinen ja maajoukkuelegendat Lea Hakala ja Antti Zitting. Hallituksesta eronneen, Koripalloliiton kilpailujohtajaksi elokuussa siirtyneen Tom Westerholmin tilalle valittiin Westerholmin varajäsenenä toiminut Esko Strandberg.

Erovuorossa hallituksen jäsenistä olivat Tuula Korte, Jorma Kytökangas, Seppo Manninen ja Ira Pasi. Hallitusvaaliin asettui peräti kahdeksan henkilöä. Heistä hallitukseen äänestettiin Kimmo Järvikangas (varajäsen Tenho Ulmanen), Elisa Hakanen (Roope Tähkä), Antti Olkinuora (Tiina Sandberg) sekä Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen (Markku Aaltovirta).

49-vuotias Rahkonen valittiin Microsoft Oy:n johtoon vuonna 2007, jota ennen hän toimi mm. IBM:n johtotehtävissä. Järvikangas ja Olkinuora ovat pitkäaikaisia vaikuttajia pääkaupunkiseudun seuroista ja Hakanen tunnetaan yleisseura Tampereen Pyrinnön monitoiminaisena sekä seuran liigajoukkueen joukkueenjohtajana.

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan myös Koripalloliiton toimintasuunnitelman sekä talousarvion vuodelle 2013, joka on noin 4,6 miljoona euroa. Liitto tavoittelee edelleen lisenssimäärän kasvua, kansainvälistymistä, olosuhdekehitystä sekä parantuneita seurapalveluita, joista tulevan vuoden toteutuslistalla on mm. siirtyminen keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään.

Koripalloliiton vuoden 2013 kohokohtiin lukeutuu lisäksi miesten EM-kilpailut, joihin Susijenginä tunnettu maajoukkue selvitti tiensä toisen kerran peräkkäin. EM-kisat pelataan Sloveniassa 4.-22.9.2013. 

 
10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

16.3.2016 Pohjoinen alue

Kokenut media-alan ammattilainen toimitusjohtajaksi Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Tourusen, 52. Tourusella on vankka ja laaja-alainen kokemus media-alan johtotehtävistä. Koripalloliiton palveluksessa Tourunen aloittaa toukokuun alussa.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

2.11.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliitolle uusi puheenjohtaja Sudenpolulta – kirjaimellisesti

Suomen Koripalloliiton uudeksi, vuodenvaihteessa aloittavaksi puheenjohtajaksi on valittu maajoukkuelegenda, myös yrityselämässä ansioitunut Antti Zitting. 57-vuotiaan Zittingin valinta Loimaalla kokoontuneessa, yhteishenkeä huokuneessa liittokokouksessa oli yksimielinen.

26.11.2016 Pohjoinen alue

Eräkangas ja Pitkänen Koripalloliiton hallituksen uudet tulokkaat

Vantaalle kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uusina tulokkaina Kirsi Eräkankaan sekä Paavo Pitkäsen. Jatkokaudelle tulivat valituiksi Elisa Hakanen ja Kaisa Forsström.

7.5.2016 Pohjoinen alue

EM-kotikisat, laaja-alainen kehitystyö raamittavat koripallovuotta 2017

Suomen Koripalloliiton valtuusto kokoontui viikonvaihteessa Kisakallion Urheiluopistoon. Kokouksessaan valtuusto hyväksyi Koripalloliiton vuoden 2015 tilinpäätöksen sekä päätti toiminnan strategiset painopistealueet vuodelle 2017.

28.11.2015 Pohjoinen alue

Kimmo Järvinen uutena Koripalloliiton hallitukseen

Vantaalla viikonvaihteessa kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen uutena jäsenenä espoolaisen Kimmo Järvisen, 49. Järvinen korvaa hallituksessa talousosaajana tunnetun liiton kunniajäsenen Esko Strandbergin, joka taannoin ilmoitti pitkän päivätyön tehtyään jättäytyvänsä hallitustyöskentelystä sivuun.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Näytä lisää vastaavia