Valtonen ja Arizona State vei Pac-12-konferenssin suomalaiskohtaamisen

20.1.2020 09:31 Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Pac-12-konferenssissa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Elias Valtonen ja Arizona State vei voiton Mikael Jantuselta ja Utahilta.

Elias Valtonen vei kerskailuoikeudet Mikael Jantuselta. Kuva: Arizona State.

Arizona State sai toisen konferenssivoittonsa Utahilta johtaen puoliajalla kuusi pistettä, minkä jälkeen Utah kärsi hyökkäyspään ongelmista ja Sun Devils kerrytti johtoaan kohti selkeää 64-83 (23-29) -voittoa.

Valtonen sai peliaikaa 13 minuuttia säkittäen kolme pistettä sekä saaden näppeihinsä yhden levypallon ja riiston. Jantunen taas oli Utahin toiseksi paras pistemies kymmenellä pisteellä, viidellä levypallolla sekä kahdella syötöllä. Jantunen pelasi vaihdosta 28 minuuttia.

Ottelutilastot

Olivier Nkamhoua ja Tennessee palasivat arkiviikon tappion jälkeen voittokantaan viikonloppuna, kun Vols voitti selkeästi Vanderbiltin 66-45 (21-20). Nkamhoua pelasi 13 minuuttia, joiden aikana hän pussitti neljä pistettä ja haki yhden levypallon.

Ottelutilastot

Andre Gustavson nähtiin jälleen aloitusviisikossa, kun hienosti heittänyt Richmond kellisti Atlantic 10 -konferenssissa George Masonin 97-87 (42-39). Spiders upotti pelitilanneheittonsa komeasti 33/49.

Gustavson hääri kentällä 25 minuuttia, joiden aikana hän keräsi nimiinsä kahdeksan pistettä, yhden levypallon, syötön, torjunnan ja kolme riistoa. Toista kauttaan yliopistossa pelaavalle Gustavsonille aloitusviisikkopaikka oli toinen peräkkäinen.

Ottelutilastot

Tahvanainen urakoi 32 minuuttia kuudentena miehenä

Ville Tahvanainen ja Bradley hävisivät, kun Northern Iowa karkasi kalkkiviivoilla 86-71 (38-36) -voittoon. Tahvanainen urakoi ottelussa penkiltä 32 minuuttia, joiden aikana syntyi seitsemän pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä, yksi torjunta ja riisto.

Ottelutilastot

Remu Raitasen edustama San Francisco nousi vahvan toisen puoliajan myötä 53-61 (28-26) -voittoon Loyola Marymountista. Raitanen pelasi neljä minuuttia, joiden aikana hänelle kertyi tilastosarakkeeseen kolme pistettä, yksi levypallo ja syöttö.

Ottelutilastot

Hannes Pöllän ja UT Martinin loppukiri ei saanut palkintoa, kun Ohio Valley -konferenssin kärkijoukkue Austin Peay oli vahvempi 92-81 (50-31). Pöllä väänsi kuusi minuuttia parketilla tilastoiden kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.

Ottelutilastot

 
12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

25.2.2020 08:35 NCAA

Olivier Nkamhoua – stadilainen rämäpää Tennesseen huippuyliopistossa

Olivier Nkamhoua, 19, oli pikkupoikana silkkaa rämäpäisyyttä ja raaka urheilullisuutta. Nkamhoua ja hänen pitkäaikainen juniorivalmentajansa Eero Levä käyvät lävitse HNMKY-kasvatin tarinan Hotel Arthurin liikuntasalista Tennesseen Thompson–Boling Arenalle.

24.1.2020 08:46 NCAA

Tulokaskolmikko Tahvanainen, Jantunen ja Nkamhoua vauhdissa NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa nähtiin arkiviikolla suomalaisten tulokkaiden ilotulitus, kun Ville Tahvanainen, Mikael Jantunen ja Olivier Nkamhoua heittivät kukin kymmenen pistettä tai enemmän.

6.1.2020 09:07 NCAA

Jantusen puhtaalla heittopelillä tekemät 10 pistettä eivät riittäneet Utahille

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen nakutti kaikki heittonsa sisään tehden 10 pistettä, mutta Utah hävisi Oregonille Pac-12-konferenssissa. Andre Gustavson taas loisti puolustusvoittoisessa roolissa Richmondin voitossa.

Näytä lisää vastaavia