Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

20.4.2021 08:11 Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

Mikael Jantusen tähtäimessä ovat Euroopan kentät. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

- En ikinä vaihtaisi pois valintaani tulla Utahiin, mutta nyt on oikea aika siirtyä uralla eteenpäin. Treenaan täällä Salt Lake Cityssä vielä jonkin aikaa, jonka jälkeen palailen Suomeen treenaamaan ja valmistautumaan ensi kauteen, Utahista saavutettu Jantunen kertoo.

Jantunen vakiinnutti paikkansa Utahin aloitusviisikossa pelikauden 2020–21 aikana joukkueensa puolustuksen lukkona, lähietäisyyksien viimeistelijänä ja levypallopelaajana. Jantunen harkitsi myös jatkavansa Utahissa kevääseen 2023 asti, mutta päätös lähteä ammattilaisuralle veti pidemmän korren.

- Nämä ovat olleet hyvät kaksi vuotta, joita en ikinä vaihtaisi pois. Olen nähnyt yliopistokentät, päässyt mittaamaan tasoani oman ikäluokkani NBA-varauksia vastaan, treenaamaan ammattilaisympäristössä ja aivan varmasti lähden täältä paljon parempana pelaajana kuin millaisena tänne tulin, Jantunen jatkaa.

- Ainoa hampaankoloon jäänyt asia oli se, että emme joukkueena saavuttaneet menestystä lopputurnauksissa. Kaikissa muissa suhteissa Utahin vuodet antoivat aivan erinomaiset eväät jatkoon.

Jantunen kuului Utahin yliopistojoukkueen eli ”Runnin’ Utesin” kantaviin voimiin kahdella NCAA-kaudellaan. Jantunen urakoi kahden kauden aikana yhteensä 49 NCAA-ottelua 7,4 pisteen, 4,8 levypallon ja 1,2 syötön ottelukohtaisin keskiarvoin.

Jantunen lukeutui myös koko NCAA:n tarkimpiin kahden pisteen heittäjiin: päättyneellä 2020–21-kaudella Jantusen kakkoset lävistivät korirenkaan 71,4% tarkkuudella. Kolmosensa hän upotti 33,3% ja vapaaheittonsa 77,1% tarkkuudella.

Susijengissä Jantunen debytoi kesällä 2018 vasta 18 vuotta täytettyään. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt vetää Suomi-paidan ylleen 19 kertaa. Jantunen kuului Susijengin kantaviin voimiin vuosien 2018–19 MM-karsinnoissa sekä pelasi avainroolissa helmikuun 2021 EM-karsintaikkunassa Susijengin varmistaessa paikkansa syksyn 2022 EM-kisoissa.

Nuorisomaaotteluita Jantunen on pelannut 64 kappaletta. Jantunen näytteli avainrooleissa kesällä 2016 alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueessa, joka sijoittui EM-kisoissa viidennelle sijalle, sekä samana kesänä 17-vuotiaiden poikien MM-kisoissa. Kesällä 2019 Jantunen edusti puolestaan Suomea Napolin universiadeissa.

Henkilöt

 
12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.9.2019 13:48 Susijengi

Hannes Pöllä jatkaa NCAA-uraansa UT-Martinissa

Viimeiset kaksi kautta Oklahoma Soonersia Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 21, siirtyy University of Tennessee-Martiniin. 212-senttinen Pöllä edusti päättyneenä kesänä Suomea miesten universiadeissa Napolissa sekä pelasi neljä ottelua Susijengissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia