Valmentajakoulutusta pelikaudella 2014 – 2015

26.8.2014 Koripalloliitto järjestää alkavalla kaudella valmentajakoulutusta kaikilla tasoilla. I-tason koulutukset eli valmentajan peruskoulutustaso säilyy edelleen osallistujille maksuttomana ja se järjestetään yhteistyössä seurojen kanssa, kun taas II-tason koulutukset järjestetään puolestaan Kisakallion hulppeissa olosuhteissa. Keväällä aloittava uusi HKVT-kurssi kruunaa monipuolisen koulutustarjonnan.

Koripalloliitto järjestää alkavalla kaudella valmentajakoulutusta kaikilla tasoilla.

Koripalloliiton valmentajakoulutusjärjestelmän I-taso säilyy edelleen maksuttomana. I-tason koulutuskokonaisuuksia järjestetään vuosittain yhteensä seitsemän kurssia. Valmentajakoulutuksen tavoitteena on jo useamman vuoden ajan ollut tarjota peruskoulutustaso ilmaiseksi kaikille koripallon parissa toimiville valmentajille. Tulevalla pelikaudella koulutuksia järjestetään mm. Oulussa, Salossa, Nokialla, Lappeenrannassa ja Lahdessa.

- Seitsemän ilmaisen I-tason koulutuksen järjestäminen on Koripalloliitolle iso investointi, mutta koemme valmentajien osaamisen kehittämisen merkittäväksi asiaksi lajimme hyvinvoinnille tulevaisuudessa, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén

II-tason koulutukset ja Nuorisovalmennusseminaari Susi Training Centerissä

Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmä edellyttää A- ja B-nuorten SM-sarjojen päävalmentajilta B-lisenssiä, jonka voi saavuttaa suorittamalla II-tason koulutuskokonaisuuden. Kursseja järjestetään vuoden aikana kaksi, joista ensimmäinen starttaa 9.10. Kisakalliossa. Sovittuna on lisäksi kahden seuraavan kurssin ajankohdat.

- II-tason koulutuksiin otetaan I-tason suorittaneita valmentajia sisään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli näyttää siltä, että kysyntä ylittää tarjonnan, on meillä valmius järjestää vielä kolmaskin II-tason kokonaisuus, lupaa Koripalloliiton valmentajakoulutuksesta vastaava Jussi Räikkä.

Perinteinen Nuorisovalmennusseminaari järjestetään 9. – 10.1.2015 Kisakalliossa. Seminaarin ensimmäiset esiintyjät on jo kiinnitetty ja aiheet pyörivät ”Parempaa peliä joka päivä”-seminaarista tutun teeman – pelin opettamisen – ympärillä. Tänä vuonna seminaarin kohderyhmänä ovat C-, B- ja A-junioreiden valmentajat. Tänäkin vuonna Nuorisovalmennusseminaarin avulla voi päivittää B-lisenssin.

- Viime vuoden Nuorisovalmennusseminaari oli jättimenestys ja toivon, että valmentajat suuntaavat myös ensi tammikuussa sankoin joukoin Kisakallioon, kertoo Räikkä

Tarkempia tietoja aikatauluista ja esiintyjistä aiheineen Räikkä lupailee lokakuun aikana.

HKVT starttaa keväällä 2015

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus (taso III). Tutkinto oikeuttaa A-luokitukseen, joka antaa kelpoisuuden toimia nuorten maajoukkuevalmentajana sekä valmentaa kaikilla sarjatasoillakansallisessa koripallossa. HKVT on kohdistettu kaikille tavoitteellisesta valmennuksesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneille koripallovalmentajille ja se antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Tutkinto alkaa toukokuussa 2015 ja kestää seuraavaan kevääseen.

Koulutukseen haetaan soveltuvuuskokeella. Soveltuvuuskokeisiin ilmoittautuminen avataan basket.fi koulutussivuilla marraskuussa 2014. Ilmoittautumisesta uutisoidaan erikseen. Soveltuvuuskoe järjestetään maaliskuussa 2015 myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

Keskeisinä teemoina HKVT 2015:llä ovat erityisesti lahjakas koripalloilija, kehittyvä oma koripallon käyttöteoria sekä taktiikan opettaminen. Tämän lisäksi tutkinnolla käsitellään aiheita:

  • valmentajana kehittyminen,

  • henkinen valmennus,

  • taito ja oppiminen,

  • valmennuksen ohjelmointi ja seuranta,

  • urheilijan ura sekä

  • palloilulajien fyysinen harjoittelu

 

Valmentajakoulutuksen monipuolistaminen tavoitteena

Tänäkin vuonna Koripalloliitto järjestää yhden illan mittaisia koulutuksia. Tule ohjaajaksi-koulutukset on tarkoitettu aivan ensimmäisiä askeleitaan ottaville valmentajan aluille. Seurat voivat tilata näitä ns. 0-tason koulutuksia maajoukkuekoordinaattori Piia Kettuselta hintaan 70 e/hlö (järjestävän seuran valmentajat 35 e/hlö).

Myös suosittuja Teemakoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan. Teemakoulutukset ovat yhden illan pituisia erikseen tilaajien tarpeeseen räätälöityjä koulutuksia. Seurat voivat olla Teemakoulutuksista yhteydessä Jussi Räikkään tai Piia Kettuseen.

- Tämän tarjonnan lisäksi järjestämme koulutusta Unified-koripalloon ja tavoitteena on saada tämän kauden aikana jalkeille pilottikoulutukset, jotka erikoistuvat pienten lasten valmennukseen. Lisäksi syksyllä julkaistun Susi Campus-sivuston yhteyteen on tekeillä valmentajakoulutuksen oppimisympäristö, jota koekäytämme II-tason koulutuksissa syksyllä. Otamme myös avoimin mielin vastaan kehitysehdotuksia koulutustarjontamme monipuolistamiseksi, toteaa Räikkä.

Yhteydenotot:

Koulutusvastaava Jussi Räikkä, 040-515 9685, jussi.raikka@koripalloliitto.fi

Maajoukkuekoordinaattori Piia Kettunen, 0440-208 008, piia.kettunen@koripalloliitto.fi

 
27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

16.10.2018 18:51 Valmentajat

HKVT 2019 -kurssille haku käynnistyy tammikuussa

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

11.10.2018 14:44 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa-koulutus marraskuussa Kisakalliossa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 10. - 11.11.2018. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.11.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

7.3.2017 Pohjoinen alue

HKVT 2017 -koulutuksen ilmoittautuminen päättyy 12.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

23.9.2016 Pohjoinen alue

Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät kiinnitetty – Jyri Lehtonen avaa seminaarin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 13. – 14.1.2017. Seminaarin ensimmäiset esiintyjät on nyt kiinnitetty ja ilmoittautuminen on avattu.

30.5.2015 Pohjoinen alue

FABC:n ”Mestareiden klinikan” esiintyjälista vahvistunut

Suomen Koripallovalmentajat ry:n (FABC) järjestämän ”Mestareiden klinikan” esiintyjälista on vahvistunut. Helsingissä 5.-7.6.2015 järjestettävällä valmentajaklinikalla luennoi mm. tuore Suomen mestari, Korisliigan vuoden valmentaja ja Susijengin pitkäaikainen apuvalmentaja Pekka Salminen. Ilmoittautuminen klinikalle on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 5.6.2015 asti.

13.1.2015 Pohjoinen alue

Valmentajalisenssien päivittäminen 2015

Vuonna 2015 koripallovalmentajan on mahdollisuus päivittää valmentajalisenssinsä monin eri tavoin. Eräs A-lisenssin päivitysmahdollisuuksista on Master HKVT-koulutus, joka järjestetään tänä vuonna elo-syyskuussa.

3.4.2014 Pohjoinen alue

“Parempaa peliä joka päivä” –huippuseminaari Kisakalliossa 3.-4.5.2014

Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa ”Parempaa peliä joka päivä” –huippuseminaarin 3.–4.5.2014 Kisakalliossa. Seminaarin yhteydessä vietetään koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin avautuvan harjoitusluolan Susi Training Centerin avajaisia.

Näytä lisää vastaavia