Välieräennako 2/2: Kouvottaret ja ToPo ratkaisevat toisen finalistin

5.4.2022 14:10 Toinen välieräsarja käynnistyy keskiviikkona. Siinä kohtaavat sarjakakkonen Kouvottaret ja kolmannen sijan napannut ToPo.

Kaisa Kuisma ja Kouvottaret ovat tällä kaudella olleet askeleen ToPo:a edellä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo selvitti puolivälieräsarjan EBT:tä vastaan otteluvoitoin 2-0. Se joutui kuitenkin koville varsinkin ottelusarjan toisessa ottelussa. Levolla on iso merkitys ennen alkavaa välieräsarjaa.

- Palautuminen on aina tärkeää, varsinkin kun toinen puolivälieräottelu oli intensiivisempi kuin ensimmäinen. Haluamme olla mahdollisimman tuoreina välieräsarjassa, ToPo:n Magdalene Agyei sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kauden aikana neljästi. Kouvottaret on voittanut otteluista kolme ja ToPo yhden.

- Kouvottarien kanssa on kohtaamisia ollut paljon ja tappioita on tullut meidän puoleen enemmän kuin olisimme halunneet. Minusta ollaan taas siinä tilanteessa missä voidaan näyttää mitä osataan ja hyvällä yhtenäisellä joukkuepelillä voittamaan Kouvottaret, Agyei pohtii.

Kouvottarilla on kasassa kova amerikkalaiskolmikko Sarah Toeainan, Rashida Timbillan ja Taeler Deerin muodossa. Peleistä voikin tulla hyvin fyysisiä.

- Meidän täytyy heidän kanssaan pelata samanlaista fyysistä peliä kuin hekin ja voittaa 1 vs 1 kamppailut heidän kanssa, Agyei sanoo.

ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi totesi EBT-sarjan jälkeen, että Kouvottaria vastaan palloscreenpelaaminen näyttelee isoa roolia. Ehkä sitäkin tärkeämpää on joukkuepelaaminen.

- Kouvottarilla on kova joukkue kasassa ja meidän täytyy pelissä keskittyä joukkueena pelaamiseen. Myös joukkuepuolustus tulee olemaan isossa roolissa, Agyei sanoo.

Agyei ennakoi tasaista ja jännittävää sarjaa. Lopulta se joukkue vie voiton, joka haluaa voittaa enemmän.

- Minusta tuntuu, että tässä sarjassa tullaan näkemään jännittäviä pelejä. Molemmilla on hyvät joukkueet kasassa ja maaliviiva alkaa häämöttää. Meillä on paljon tahtoa ja uskoa omaan tekemiseen ja sillä lähdetään välieräsarjaan, Agyei päättää.

Myös Kouvottaret selvitti puolivälieräsarjan Honkaa vastaan suoraan 2-0. Honka haastoi sitä hyvin erityisesti ensimmäisessä ottelussa. Kouvottarien Kaisa Kuisma ennakoi tulevasta välieräsarjasta fyysistä.

- Puolivälieräsarjan jäljiltä ollaan kyllä palauduttu varsin mallikkaasti, mutta tulevaa fyysistä kamppailua ja intensiivistä pelitahtia ennakoiden on lepokin ollut paikallaan, hän sanoo.

Kouvottaret pyrkii ottelusarjassa pitämään kovaa tempoa yllä. Joukkueessa on valmistauduttu tulevaan ottelusarjaan puolustuksen kautta.

- Valmistautumisessa on korostettu uolustuspään asioita eritoten. Stoppeja ja levyjä täytyy saada että päästään juoksemaan meidän tyylillä, Kuisma sanoo.

ToPo:n tehotrion ovat kevään aikana muodostaneet Erika Davenport, Gabriela Bronson sekä kaiken nähnyt Taru Tuukkanen. Lisäksi heidän ympärillään on taitavia ja nälkäisiä pelaajia.

- Tunnetaan pelaajat jo hyvin, pyritään hidastamaan heitä hyökkäyspäässä ja pitämään kiireisinä heidän puolustuspäässään. Ei olla myöskään unohdettu, että trion ympärilläkin on tärkeitä ja taitavia pelaajia, Kuisma kertoo.

Kuten Agyei myös Kuisma ennakoi tasaista ja mielenkiintoista sarjaa.

- Edelliset kohtaamiset korostavat kyllä kuinka tasaiset joukkueet tässä on vastakkain. Molemmat joukkueet valmistautuvat varmasti huolella. Uskon, että tulee olemaan viihdyttävää seurattavaa, kumpi saa jekutettua toista pienissä asioissa paremmin, hän sanoo.

Kouvottaret ja ToPo pyrkivät pelaamaan hyvin erilaista koripalloa. Kouvottaret pyrkii pelaamaan nopeasti, kun taas helsinkiläisryhmä ei halua lähteä juoksukilpailuun kouvolalaisten kanssa. Sarja tuleekin kulminoitumaan pitkälti siihen kumpi pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan.

- Sarja tulee ratkeamaan, siihen kumman tyylillä pelejä pelataan. Pääsemmekö me esimerkiksi pitämään vauhtia ja juoksemaan tai Topo riehumaan rauhassa korin alla, Kuisma päättää.

 
30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

22.5.2023 14:18 Naisten Korisliiga

Räty, Blomfelt ja Frimodig jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Erlund uutena pelaajana mukaan

Kouvottaret on solminut jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Johanna Rädyn, Yasmine Blomfeltin sekä Roosa Frimodigin kanssa. Uutena kasvona Taret-paidassa nähdään Sofie Erlund, joka siirtyy Kouvolaan Helsingin Namikasta.

8.5.2023 16:33 Naisten Korisliiga

Sandra Prieto ToPon naisten päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella naisten SM-hopeaa ja Suomen Cupin voittanut Torpan Pojat on pestannut uudeksi päävalmentajaksi espanjalaisen Sandra Prieton.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

19.4.2023 09:44 Naisten Korisliiga

Naisten toisessa finaaleissa ennätyskirja uusiksi: Thomasin 44 pistettä kaikkien aikojen ennätys

Torpan Poikien IImar’I Thomasin 44 pistettä on naisten Korisliigan pudotuspelien kaikkien aikojen ennätys. Thomas nousi jaetulle ykkössijalle yhdessä Jurgite Kausaiten kanssa.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

3.4.2023 20:27 Naisten Korisliiga

FoA kampesi sarjan tasoihin

Välieräsarja jatkui Forssassa. Kotijoukkue tuli otteluun sisuuntuneena ja otti tärkeän voiton 84-73. Sarja on tilanteessa 1-1.

2.4.2023 19:20 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen voitto välierissä

ToPo aloitti välieräsarjan vakuuttavasti kotonaan. Se nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 98-64.

31.3.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Kotkan Peli-Karhut aloitti välierät voitolla, kun se emännöi Forssan Alkua. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle 66-58.

31.3.2023 17:00 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 2/2: Vimpeli ja ToPo taistelevat jatkopaikasta

Toisessa välieräsarjassa ToPo ja Vimpeli ottavat mittaa toisistaan. Sarjan ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina Helsingissä.

Näytä lisää vastaavia