Välieräennako 2/2: Kouvottaret ja ToPo ratkaisevat toisen finalistin

5.4.2022 14:10 Toinen välieräsarja käynnistyy keskiviikkona. Siinä kohtaavat sarjakakkonen Kouvottaret ja kolmannen sijan napannut ToPo.

Kaisa Kuisma ja Kouvottaret ovat tällä kaudella olleet askeleen ToPo:a edellä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

ToPo selvitti puolivälieräsarjan EBT:tä vastaan otteluvoitoin 2-0. Se joutui kuitenkin koville varsinkin ottelusarjan toisessa ottelussa. Levolla on iso merkitys ennen alkavaa välieräsarjaa.

- Palautuminen on aina tärkeää, varsinkin kun toinen puolivälieräottelu oli intensiivisempi kuin ensimmäinen. Haluamme olla mahdollisimman tuoreina välieräsarjassa, ToPo:n Magdalene Agyei sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kauden aikana neljästi. Kouvottaret on voittanut otteluista kolme ja ToPo yhden.

- Kouvottarien kanssa on kohtaamisia ollut paljon ja tappioita on tullut meidän puoleen enemmän kuin olisimme halunneet. Minusta ollaan taas siinä tilanteessa missä voidaan näyttää mitä osataan ja hyvällä yhtenäisellä joukkuepelillä voittamaan Kouvottaret, Agyei pohtii.

Kouvottarilla on kasassa kova amerikkalaiskolmikko Sarah Toeainan, Rashida Timbillan ja Taeler Deerin muodossa. Peleistä voikin tulla hyvin fyysisiä.

- Meidän täytyy heidän kanssaan pelata samanlaista fyysistä peliä kuin hekin ja voittaa 1 vs 1 kamppailut heidän kanssa, Agyei sanoo.

ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi totesi EBT-sarjan jälkeen, että Kouvottaria vastaan palloscreenpelaaminen näyttelee isoa roolia. Ehkä sitäkin tärkeämpää on joukkuepelaaminen.

- Kouvottarilla on kova joukkue kasassa ja meidän täytyy pelissä keskittyä joukkueena pelaamiseen. Myös joukkuepuolustus tulee olemaan isossa roolissa, Agyei sanoo.

Agyei ennakoi tasaista ja jännittävää sarjaa. Lopulta se joukkue vie voiton, joka haluaa voittaa enemmän.

- Minusta tuntuu, että tässä sarjassa tullaan näkemään jännittäviä pelejä. Molemmilla on hyvät joukkueet kasassa ja maaliviiva alkaa häämöttää. Meillä on paljon tahtoa ja uskoa omaan tekemiseen ja sillä lähdetään välieräsarjaan, Agyei päättää.

Myös Kouvottaret selvitti puolivälieräsarjan Honkaa vastaan suoraan 2-0. Honka haastoi sitä hyvin erityisesti ensimmäisessä ottelussa. Kouvottarien Kaisa Kuisma ennakoi tulevasta välieräsarjasta fyysistä.

- Puolivälieräsarjan jäljiltä ollaan kyllä palauduttu varsin mallikkaasti, mutta tulevaa fyysistä kamppailua ja intensiivistä pelitahtia ennakoiden on lepokin ollut paikallaan, hän sanoo.

Kouvottaret pyrkii ottelusarjassa pitämään kovaa tempoa yllä. Joukkueessa on valmistauduttu tulevaan ottelusarjaan puolustuksen kautta.

- Valmistautumisessa on korostettu uolustuspään asioita eritoten. Stoppeja ja levyjä täytyy saada että päästään juoksemaan meidän tyylillä, Kuisma sanoo.

ToPo:n tehotrion ovat kevään aikana muodostaneet Erika Davenport, Gabriela Bronson sekä kaiken nähnyt Taru Tuukkanen. Lisäksi heidän ympärillään on taitavia ja nälkäisiä pelaajia.

- Tunnetaan pelaajat jo hyvin, pyritään hidastamaan heitä hyökkäyspäässä ja pitämään kiireisinä heidän puolustuspäässään. Ei olla myöskään unohdettu, että trion ympärilläkin on tärkeitä ja taitavia pelaajia, Kuisma kertoo.

Kuten Agyei myös Kuisma ennakoi tasaista ja mielenkiintoista sarjaa.

- Edelliset kohtaamiset korostavat kyllä kuinka tasaiset joukkueet tässä on vastakkain. Molemmat joukkueet valmistautuvat varmasti huolella. Uskon, että tulee olemaan viihdyttävää seurattavaa, kumpi saa jekutettua toista pienissä asioissa paremmin, hän sanoo.

Kouvottaret ja ToPo pyrkivät pelaamaan hyvin erilaista koripalloa. Kouvottaret pyrkii pelaamaan nopeasti, kun taas helsinkiläisryhmä ei halua lähteä juoksukilpailuun kouvolalaisten kanssa. Sarja tuleekin kulminoitumaan pitkälti siihen kumpi pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan.

- Sarja tulee ratkeamaan, siihen kumman tyylillä pelejä pelataan. Pääsemmekö me esimerkiksi pitämään vauhtia ja juoksemaan tai Topo riehumaan rauhassa korin alla, Kuisma päättää.

 
5.7.2022 08:18 Naisten Korisliiga

Catz jatkosopimuksiin Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimukset Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen.

28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

27.6.2022 09:00 Naisten Korisliiga

Ellen Järvinen ja Niina Sedano Pyrinnön liigajoukkueeseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut kaksi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, kun naisten I divisioonan parhaaksi valittu Ellen Järvinen sekä Kataja-kasvatti Niina Sedano siirtyvät Pyrintöön.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

21.6.2022 11:18 Naisten Korisliiga

Catz sopimuksiin Farringtonin ja Battlen kanssa

Lappeenrantalaisseura on solminut sopimukset tulevasta kaudesta takapelaaja Raziyah Farringtonin sekä korin läheisyydessä viihtyvän Terri Battlen kanssa.

13.6.2022 08:35 Naisten Korisliiga

Sara Behmille jatkosopimus Catziin

Lappeenrannan Catz on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksensa, kun pitkään seurassa pelannut Sara Behm jatkaa Catz-paidasssa.

9.6.2022 09:25 Naisten Korisliiga

Nenna Lindström yliopistokentiltä Forssan Alkuun

Naisten Korisliigassa pelaava FoA on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksen tulevaksi kaudeksi, kun Karhun Poikien kasvatti Nenna Lindström vahvistaa joukkuetta.

6.6.2022 10:34 Naisten Korisliiga

Petri Joukainen jatkaa Catzin päävalmentajana

Päättyneellä kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Catz on aloittanut tulevan kauden joukkueen rakentamisen nimittämällä edustusjoukkueen päävalmentajaksi jo viime kaudella kissalaumaa luotsanneen Petri Joukaisen.

30.5.2022 12:40 Naisten Korisliiga

Karstenille jatkosopimus, Anttila ja Arponen palaavat Hongan naisten liigajoukkueeseen

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen kapteeni Sandra Karsten solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Armi Anttila ja Carita Arponen puolestaan palaavat espoolaisjoukkueeseen.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

17.5.2022 14:51 Naisten Korisliiga

Ristola ja Saarelainen jatkavat Hongassa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Emma Ristolan sopimus on kolmivuotinen, Saarelaisen sopimus puolestaan kattaa kaksi pelikautta.

6.5.2022 21:11 Naisten Korisliiga

Upean tulokaskauden pelannut Elsa Lemmilä jatkaa Hongassa

Elsa Lemmilä, 17, on tehnyt kahden vuoden mittaisen (2022-2024) jatkosopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Upean debyyttikauden naisten liigakaudella pelannut Lemmilä tilastoi tupla-tuplakeskiarvot tulokaskaudellaan.

6.5.2022 10:31 Naisten Korisliiga

Juri Heinämäki Forssan Alun päävalmentajaksi

Tällä kaudella puolivälieriin jäänyt forssalaisjoukkue on solminut kaksivuotisen sopimuksen Juri Heinämäen, 35, kanssa. Hän toimii jatkossa myös Feeniks Basketin valmennusvastaavana.

2.5.2022 08:27 Korisliiga

Äänestä Hang Time -sarjan kauden paras jakso ja voita virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää toisen tuotantokauden paras jakso.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

Näytä lisää vastaavia