Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

Kati Ollilainen ja HBA pyrkivät horjuttamaan Peli-Karhujen dynastiaa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA-Märsky on tällä kaudella pelannut ennakkoluulottomasti. Joukkue on jo nyt yltänyt seuran historian parhaaseen suoritukseen, kun se on ensimmäistä kertaa mukana välierissä.

Puolivälierissä se kukisti Vimpelin Vedon otteluvoitoin 2-0 ja erityisesti ensimmäisessä ottelussa nähty huima nousu oli osoitus joukkueen kovuudesta. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä fiilis päällä.

- Hyvällä fiiliksellä ja itseluottamuksella lähdetään PeKaa vastaan taistelemaan finaalipaikasta. PeKalla on kokenut ja monipuolinen joukkue, joka asettaa meille kovan haasteen. Siihen lähdetään täysillä vastaamaan ja kun HBA on nyt ensimmäistä kertaa välierissä, kaikki ovat varmasti innoissaan ja valmiina pelaamaan, Kati Ollilainen sanoo.

Joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty PeKa:n hyväksi 3-1. HBA on kuitenkin osoittanut, että se pystyy haastamaan kotkalaiset. Helsinkiläisryhmä on kuitenkin keskittynyt omaan tekemiseen valmistautuessaan ottelusarjaan.

- Olemme keskittyneet omien asioiden parantamiseen ja siihen, että toteutamme niitä yhdessä kurinalaisesti, Ollilainen vastaa.

PeKa:lta löytyy kaksi sarjan eliittiin kuuluuvaa amerikkalaisvahvistusta Zykera Rice ja Naomi Davenport. Lisäksi joukkueessa on todella vahva kotimainen runko mm. Lehtorannan siskoksista Linda-Lotta ja Roosa. Kenellekkään ei kuitenkaan ainakaan sarjan alussa ole tarjolla erityisvartiointia vaan Märsky luottaa omaan tekemiseen.

- Vastassa on monipuolinen joukkue täynnä monia ratkaisijoita eri pelipaikoilla, joten keskitymme enemmän yhtenäiseen puolustamiseen ja pyrimme sitä kautta vaikeuttamaan PeKan pelaamista, Ollilainen pohtii.

18-vuotiaan pelaajan mukaan asenteella on iso merkitys finaalipaikan kannalta.

- Välieräsarjassa ratkaisevia tekijöitä ovat mielestäni ainakin kamppailupelaaminen, voitontahto ja omien asioiden toteuttaminen kentällä, hän päättää.

Myös PeKa eteni välieriin otteluvoitoin 2-0. Se pystyi välieräsarjassa käyttämään laajaa rotaatiota.

- Levolla ottelusarjojen välillä ei ole meille niin suurta merkitystä. Saimme puolivälieräsarjan kahdessa pelissä poikki ja pääsimme pelaamaan laajalla rotaatiolla, joten pelaajien kuormat eivät nousseet kovin suuriksi, Roosa Lehtoranta sanoo.

Vastustaja on PeKa:lle tuttu ja kohtaamisia on niin runkosarjan kuin ylemmän jatkosarjan puolelta. Se tuo Lehtorannan mukaan mukavan lisämausteen ottelusarjaan.

- Olemme pelanneet kovia pelejä HBA:n kanssa tällä kaudella ja olemme myös hävinneet heille. Se tuo mukavan lisämausteen eikä otteluista varmasti puutu tunnelmaa, hän sanoo.

Välieräsarjaan on Kotkassa valmistauduttu puolustuspelaamisen kautta.

- Olemme korostaneet 1vs1 puolustamista ja sitä miten pystymme vastaamaan HBA:n agressiiviseen puolustukseen, 25-vuotias takamies kertaa.

Märsky on tällä kaudella ihastuttanut laajuudellaan, sillä joukkueesta on löytynyt useita ratkaisijoita. Kotkalaisten huomio kiinnittyy erityisesti takakentälle.

- Meidän täytyy kiinnittää erityistä huomiota HBA:n takakentän trioon Elina Aarnisaloon, Kati Ollilaiseen ja Janette Aarnioon, Lehtoranta sanoo.

PeKa on tottunut pelaamaan pitkälle kevääseen, kun taas HBA on ensimmäistä kertaa mukana tässä vaiheessa. Se antaa PeKa:lle Lehtorannan mukaan edun.

- Kokemus tuo meille edun tässä ottelusarjassa. Meillä on monta pelaajaa, jotka ovat tottuneet pelaamaan näitä pelejä. Lopulta ottelusarja tulee ratkeamaan sen joukkueen hyväksi, joka pysyy paremmin terveenä ja pystyy toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa, Lehtoranta päättää.

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia