Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

Kati Ollilainen ja HBA pyrkivät horjuttamaan Peli-Karhujen dynastiaa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA-Märsky on tällä kaudella pelannut ennakkoluulottomasti. Joukkue on jo nyt yltänyt seuran historian parhaaseen suoritukseen, kun se on ensimmäistä kertaa mukana välierissä.

Puolivälierissä se kukisti Vimpelin Vedon otteluvoitoin 2-0 ja erityisesti ensimmäisessä ottelussa nähty huima nousu oli osoitus joukkueen kovuudesta. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä fiilis päällä.

- Hyvällä fiiliksellä ja itseluottamuksella lähdetään PeKaa vastaan taistelemaan finaalipaikasta. PeKalla on kokenut ja monipuolinen joukkue, joka asettaa meille kovan haasteen. Siihen lähdetään täysillä vastaamaan ja kun HBA on nyt ensimmäistä kertaa välierissä, kaikki ovat varmasti innoissaan ja valmiina pelaamaan, Kati Ollilainen sanoo.

Joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset on tällä kaudella merkitty PeKa:n hyväksi 3-1. HBA on kuitenkin osoittanut, että se pystyy haastamaan kotkalaiset. Helsinkiläisryhmä on kuitenkin keskittynyt omaan tekemiseen valmistautuessaan ottelusarjaan.

- Olemme keskittyneet omien asioiden parantamiseen ja siihen, että toteutamme niitä yhdessä kurinalaisesti, Ollilainen vastaa.

PeKa:lta löytyy kaksi sarjan eliittiin kuuluuvaa amerikkalaisvahvistusta Zykera Rice ja Naomi Davenport. Lisäksi joukkueessa on todella vahva kotimainen runko mm. Lehtorannan siskoksista Linda-Lotta ja Roosa. Kenellekkään ei kuitenkaan ainakaan sarjan alussa ole tarjolla erityisvartiointia vaan Märsky luottaa omaan tekemiseen.

- Vastassa on monipuolinen joukkue täynnä monia ratkaisijoita eri pelipaikoilla, joten keskitymme enemmän yhtenäiseen puolustamiseen ja pyrimme sitä kautta vaikeuttamaan PeKan pelaamista, Ollilainen pohtii.

18-vuotiaan pelaajan mukaan asenteella on iso merkitys finaalipaikan kannalta.

- Välieräsarjassa ratkaisevia tekijöitä ovat mielestäni ainakin kamppailupelaaminen, voitontahto ja omien asioiden toteuttaminen kentällä, hän päättää.

Myös PeKa eteni välieriin otteluvoitoin 2-0. Se pystyi välieräsarjassa käyttämään laajaa rotaatiota.

- Levolla ottelusarjojen välillä ei ole meille niin suurta merkitystä. Saimme puolivälieräsarjan kahdessa pelissä poikki ja pääsimme pelaamaan laajalla rotaatiolla, joten pelaajien kuormat eivät nousseet kovin suuriksi, Roosa Lehtoranta sanoo.

Vastustaja on PeKa:lle tuttu ja kohtaamisia on niin runkosarjan kuin ylemmän jatkosarjan puolelta. Se tuo Lehtorannan mukaan mukavan lisämausteen ottelusarjaan.

- Olemme pelanneet kovia pelejä HBA:n kanssa tällä kaudella ja olemme myös hävinneet heille. Se tuo mukavan lisämausteen eikä otteluista varmasti puutu tunnelmaa, hän sanoo.

Välieräsarjaan on Kotkassa valmistauduttu puolustuspelaamisen kautta.

- Olemme korostaneet 1vs1 puolustamista ja sitä miten pystymme vastaamaan HBA:n agressiiviseen puolustukseen, 25-vuotias takamies kertaa.

Märsky on tällä kaudella ihastuttanut laajuudellaan, sillä joukkueesta on löytynyt useita ratkaisijoita. Kotkalaisten huomio kiinnittyy erityisesti takakentälle.

- Meidän täytyy kiinnittää erityistä huomiota HBA:n takakentän trioon Elina Aarnisaloon, Kati Ollilaiseen ja Janette Aarnioon, Lehtoranta sanoo.

PeKa on tottunut pelaamaan pitkälle kevääseen, kun taas HBA on ensimmäistä kertaa mukana tässä vaiheessa. Se antaa PeKa:lle Lehtorannan mukaan edun.

- Kokemus tuo meille edun tässä ottelusarjassa. Meillä on monta pelaajaa, jotka ovat tottuneet pelaamaan näitä pelejä. Lopulta ottelusarja tulee ratkeamaan sen joukkueen hyväksi, joka pysyy paremmin terveenä ja pystyy toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa, Lehtoranta päättää.

 
20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

30.11.2022 20:52 Naisten Korisliiga

Reili Richardsonin hirmuilta johdatti Pyrinnön voittoon – EBT:lle kuudes voitto peräkkäin

Naisten Korisliiga palasi tauolta neljällä ottelulla. Kouvottaret ja ToPo katkaisivat tappioputkensa. Muita voittajia olivat EBT ja Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia