Susi All Star Cupin voittajiksi selviytyivät Team Lahtinen ja Team Palmi

29.11.2022 10:12 Viikonloppuna Kisakalliossa pelatun Susi All Star Cupin voittajajoukkueiksi selviytyivät tyttöjen puolella Team Lahtinen ja poikien puolella Team Palmi. All Star -päävalmentajat Juha Oikarinen ja Jyri Lohikoski kuvailet turnausta onnistuneeksi tapahtumaksi.

Team Lahtinen nappasi Susi All Star Cupin mestaruuden 2022 tyttöjen puolella. Kuva: Timo Parviainen.

Tyttöjen Susi All Star Cup 2022

Tyttöjen puolella cupin mestaruuden vei Team Lahtinen, joka päihitti loppuottelussa Team Koskimiehen niukasti 33-36. Team Lahtinen eteni finaaleihin viiden pelin runkosarjan saldolla 3 voittoa ja 2 tappiota; Team Koskimies taas kärsi ainoan tappionsa juuri loppuotteluissa, kun joukkue voitti runkosarjassa kaikki viisi otteluaan.

Edellisvuosiin verrattuna myös tyttöjen Susi All Stars tuotiin lähemmäksi seuroja, kun kaksi ensimmäistä leiriä järjestettiin ”kotipaikkakunnalla” ja leiriryhmistä koottiin joukkueet, jotka on nimetty Susiladies-pelaajien mukaan. Poikien puolella kyseinen formaatti on ollut käytössä kaksi edellistä vuotta.

– Uudistus on näkynyt positiivisesti harjoitusilmapiirissä sekä hyvänä joukkuehenkenä. On ollut hienoa huomata, että leiritykseen tulevien tyttöpelaajien koripallo-osaaminen ja harjoitteluvalmius on ollut tässä ikävaiheessa hyvällä tasolla, tyttöjen All Star -päävalmentaja Juha Oikarinen aloittaa.

– Harjoittelussa ja pelaamisessa painopiste on ollut pelin nopeuttamisessa ja urheilullisuudessa. Tämä on tarjonnut pelaajille hyvän haasteen oman tason mittaamiseen ikäluokan parhaiden pelaajien kanssa.

– Pelaamisessa on etsitty susipelaamisen tunnusmerkkejä koko kentän pelaamisen ympärillä. On ollut hieno seurata, kuinka pelaajat ovat pystyneet vastaamaan haasteeseen ja pelaamaan oman osaamisen ylärajoilla.

All Star -viisikko 2022, tytöt

  • Michelle Peter, Team Pelander
  • Ida Honkanen, Team Koskimies
  • Helli Suvanto, Team Koskimies
  • Emilia Helasuo, Team Kuier
  • Moona Harju, Team Lahtinen

Susi All Star Cup 2022, tyttöjen loppusijoitukset

  1. Team Lahtinen
  2. Team Koskimies
  3. Team Holopainen
  4. Team Pelander
  5. Team Lehtoranta
  6. Team Kuier

Poikien Susi All Star Cup 2022

Myös poikien puolella nähtiin tiukkaakin tiukempi loppuottelu, kun mestariksi nousi lopulta Team Palmi pisteen erolla 36-35 Team Koposesta. Molemmat joukkueet etenivät finaaleihin saldolla neljä voittoa ja yksi tappio.

– Ylipäätänsä onnistunut tapahtuma. Eikä pelkästään tämä neljäs vaihe, lopputurnaus, vaan koko All Star -vuosi. Kuudella joukkueella on ensin leireilty kotipaikkakunnilla kaksi kertaa ja sitten kaksi kertaa Kisakalliossa. Todella laadukkaita harjoituksia, hyvin suunniteltua toimintaa ja hyvää pelin opettamista, poikien All Star -päävalmentaja Jyri Lohikoski aloittaa.

– Käytännössä se näkyi niin, että lopputurnauksessa oli kasassa kuusi ihan oikeata koripallojoukkuetta, jotka käyttäytyivät yhtenäisesti, heillä oli hyvä henki ja he kannustivat toisiaan.

– Mutta se näkyi myös pelillisesti. Susipelitavan kivijalka-asioita on lähdetty ajamaan joukkueisiin jo ensimmäisestä leiristä lähtien. Jokainen, joka Susi Training Centerissä viikonlopun aikana vieraili, näki susipelaamista.

All Star -viisikot 2022, pojat

  • Sebastian Schales, Team Madsen
  • Benjamin Passila, Team Madsen
  • Olli Laitinen, Team Koponen
  • Terell Hopkins, Team Palmi
  • Reino Saivosalmi, Team Koponen

 Susi All Star Cup 2022, poikien loppusijoitukset

  1. Team Palmi
  2. Team Koponen
  3. Team Madsen
  4. Team Markkanen
  5. Team Huff
  6. Team Koivisto
 
13.3.2024 15:58 Susi All Star

Tyttöjen ja poikien SUSI All Stars -leirin ilmoittautuminen on alkanut

SUSI All Stars on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuonna 2024 leiritykseen osallistuvat 2010-2011 syntyneet pelaajat.

29.11.2023 10:43 Susi All Star

Susi All Star Cupin mestarijoukkueiksi Team Lahtinen ja Team Koponen

Viikonloppuna Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa Susi All Star Cupissa turnauksen mestaruutta juhlistivat tytöissä Team Lahtinen ja pojissa Team Koponen.

13.5.2022 09:22 Susi All Star

Susi All Stars -pelaajat kutsuttu leireille ympäri Suomen

Kesäkuussa joukko 2008-2009 syntyneitä nuoria koripalloilijoita aloittaa taipaleensa Sudenpolulla, kun tyttöjen ja poikien Susi All Stars -pelaajat on kutsuttu leireille ympäri Suomen. Kesäkuussa alkavat Susi All Stars -leiritykset jakaantuvat tytöissä ja pojissa kuudelle paikkakunnalle.

24.2.2022 10:15 Susi All Star

Tyttöjen ja poikien SUSI All Stars -leirin ilmoittautuminen nyt avoinna

SUSI All Stars on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuonna 2022 leiritykseen osallistuvat 2008-2009 syntyneet pelaajat.

16.3.2021 08:36 Susi All Star

Tyttöjen ja poikien SUSI All Stars -leirin ilmoittautuminen on avattu – seuravalmentajat ilmoittavat polulle pyrkivät pelaajat

SUSI All Stars on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Tänä vuonna leiritykseen osallistuvat 2007–2008 syntyneet pelaajat. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star -leiritykseen 15.4. mennessä.

9.3.2020 08:42 Susi All Star

Tyttöjen ja poikien SUSI All Stars -leirin ilmoittautuminen nyt avoinna, pojat pilotoivat uutta leiritysmallia

SUSI All Stars on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Tänä vuonna leiritykseen osallistuvat 2006-2007 syntyneet pelaajat. Poikien leiritys uudistuu tulevaksi kesäksi ja toimii pilottihankkeena. Poikien leirien ajankohdat ja paikat ovat tarkentuneet kesäkuun ensimmäisten leirien osalta.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

30.1.2024 14:53 Susi All Star

Hae Koripalloliiton All Stars -valmentajaksi!

Koripalloliitto etsii valmentajia maajoukkueohjelman Susi All Stars -vaiheeseen vuodelle 2024 sekä tyttöjen että poikien puolelle.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

Näytä lisää vastaavia