Suomen U18-tytöt ylivoimaiseen Pohjoismaiden mestaruuteen – pojat ottivat hopeaa

20.8.2021 16:39 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat toivat Suomelle kaksi mitalia – tytöille kullan, pojille hopean. Omien turnaustensa arvokkaimmiksi pelaajiksi valittiin Henna Sandvik ja Miro Little.

Suomen U18-tytöt juhlivat Pohjoismaiden mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen U18-tyttöjä ei PM-kisoissa pidätellyt mikään. Viimeinen ottelu antoi näyttävän sinetin erinomaiselle menestykselle koko turnauksessa, sillä peli Viroa vastaan päättyi Suomen 109–46-voittoon. Joukkueen kaulaan puettiin pelin jälkeen ansaitut kultamitalit – Suomi ei hävinnyt neljästä ottelustaan ainuttakaan.

– Hyvinhän se meni. Kiitos kuuluu koripalloliitolle, että olemme saaneet leirittää joukkuetta täysimääräisesti. Olimme sen ansiosta selkeästi muita maita edellä. Puolustuksemme parani koko ajan loppua kohti, ja levypallopelaaminen oli lopulta turnausvoitossamme avainasemassa. Olin tyytyväinen erityisesti koko kentän pelaamiseemme, kommentoi päävalmentaja Jussi Laakso.

Päätösottelun pisterohmu oli aiemminkin samassa roolissa nähty Henna Sandvik. Taiturin kädestä lähti heittoja 19 pisteen arvoisesti ja koriin johtavia syöttöjä viisi. Sormiin tarttui myös seitsemän levypalloa. Laadukas jälki tuli turnauksen aikana niin tutuksi, että Sandvik pokkasi myös koko turnauksen MVP-palkinnon. Hänen lisäkseen all stars -viisikkoon valittiin Kati Ollilainen.

– Pakko sanoa, että Sandvik ja Ollilainen, jotka ovat jo naisten maajoukkueessakin esiintyneet, ovat tälle ikäryhmälle kultaakin arvokkaampi kaksikko. Meidän tehtävämme on kasvattaa pelaajia naisten maajoukkueeseen, ja tästä ryhmästä on kaksi jo valmiina ja voi hyvin olla, että lisää tulee. Myös Annika Aarrejoen ennakkoluulottomat otteet olivat ilo silmälle. Mutta ylipäätään koko joukkue pelasi todella hienolla ilmeellä, ja meillä oli hauskaa yhdessä, Laakso toteaa.

Ottelutilastot

Suomen U18-pojat toivat PM-kisoista hopeaa. Kuva: Ville Vuorinen

Pojille kaulaan hopeamitalit

Suomen U18-pojat voittivat PM-turnauksen viimeisenä pelipäivänä oman ottelunsa Viroa vastaan turvallisella marginaalilla 105–87, mutta valitettavasti Ruotsi ratkaisi mitalijärjestyksen omassa pelissään. Suomi ja Ruotsi päätyivät tasapisteisiin otteluvoitoin 3–1, mutta erittäin täpärän keskinäisen voiton ansiosta Ruotsi juhli mestaruutta.

– Pelasimme kaksi erittäin hyvää peliä ja kaksi kohtuullista peliä. Kokonaiskuva oli siinä mielessä oikein positiivinen, kun ottaa huomioon, että meillä oli valmistautumisessa haasteita. Välillä puuttui melkein puolet jätkistä erinäisten koronaongelmien takia, ja porukassa oli mukana peräti seitsemän ensikertalaista. Löysimme silti selkeän oman pelillisen identiteetin ja toteutimme sitä. Olen ylpeä pelaajista, kommentoi päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Päätösottelussa Viroa vastaan edukseen erottui erityisesti Viljami Vartiainen, joka tykitti tauluun 21 pistettä häikäisevillä heittotarkkuuksilla – Vartiaisen viidestä kaukoheitosta upposi neljä. Koko turnauksen MVP-pystin nimiinsä vei kuitenkin useimmissa ottelussa Suomen kovimmaksi pistemieheksi noussut Miro Little, joka tänään Viroa vastaan keräsi monipuolisen tilastorivin yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

– Tämän joukkueen parhaita piirteitä oli se, että pelasimme yhdessä. Joka ottelussa oli esimerkiksi erittäin paljon syöttöjä. Mutta Miro Little täytyy toki koko turnauksen arvokkaimpana pelaajana nostaa esille. Porukan ensikertalaisista haluan mainita Oliver Kandénin, joka oli muutaman poissaolon takia heti erittäin isossa roolissa ja pelasi siihen nähden hyvin. Mutta joka pelissä tuli onnistumisia kyllä todella laajalta pelaajavalikoimalta, ja se on aina hyvä, Tupamäki toteaa.

Ottelutilastot

 
2.7.2022 23:22 Sudenpennut

Pojat voivat varmistaa voitolla mestaruuden – myös tytöt pelaavat mitaleista

Kuten U16-maajoukkueet, myös 18-vuotiaiden maajoukkueet ottivat voitot Virosta. Pojille voitto kirjattiin lukemin 98-60. Tytöt nappasivat voiton 85-42.

1.7.2022 21:49 Sudenpennut

18-vuotiaiden maajoukkueille murskavoitot

18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat selkeät voitot Norjasta PM-kisoissa. Pojat jatkavat ilman tappioita, kun Norja kaatui 95-51. Tytöt ottivat toisen voittonsa Norjan jäädessä jalkoihin 85-29.

30.6.2022 18:45 Sudenpennut

18-vuotiaille pojille hieno voitto loistokkaan heittopelin saattelemana – tytöt kärsivät niukan tappion

Alle 18-vuotiaiden osalta PM-kisat jatkuivat otteluilla Ruotsia vastaan. Suomen pojat saivat kaukoheittopelinsä kulkemaan ja kellistivät Ruotsin 88-68. Tyttöjen taistelu ei tällä kertaa riittänyt, kun Ruotsi nappasi voiton 79-78.

29.6.2022 19:26 Sudenpennut

U18-tytöille murskavoitto – pojilta vakuuttava esitys

Myös 18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat otteluistaan voitot. Tytöt karkasivat Tanskalta jo ottelun alussa ja veivät ottelunsa 107-38. Poikien kone lämpeni hieman hitaammin, mutta voitto irtosi vahvan esityksen päätteeksi 78-63.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

19.8.2021 21:56 WU18

Juuri kun luulit, ettei paremmin enää voi mennä – Ruotsi sai U18-tytöiltä kyytiä aiempia vastustajiakin reilummin

Suomen U18-tytöt pesivät PM-kisoissa Ruotsin peräti 41 pisteen erolla. Pojat sen sijaan joutuivat nielemään ensimmäisen tappionsa.

18.8.2021 22:54 MU18

Suomi jatkoi voittojen tiellä U18 PM-kisoissa – molempien joukkueiden voittomarginaali jälleen yli 20 pistettä

Suomen sekä tytöt että pojat jatkoivat samaa voittokulkua, jonka käynnistivät eilen Islantia vastaan. Tänään reiluin lukemin kaatui Tanska.

17.8.2021 21:23 Nuorten PM-kilpailut

Tilit auki murskavoitoilla – Suomen U18-joukkueiden PM-urakka pyörähti käyntiin

Suomen molemmat U18-joukkueet pääsivät käynnistämään turnauksensa päivää myöhässä, koska maanantai-illan Norja-ottelut jouduttiin perumaan. Se ei virettä silti vähentänyt, sillä kumpikin joukkue otti Islannista avausvoittonsa noin 30 pisteen erolla.

16.8.2021 09:12 Sudenpennut

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien PM-kisat alkavat tänään viiden joukkueen voimin

Kisakallion Susi Training Centerissä alkaa tänään 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruuskisat. Suomi aloittaa pelinsä vasta huomenna Islantia vastaan, kun Norja joutui perumaan Suomeen matkustamisensa loppumetreillä.

Näytä lisää vastaavia