Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

28.6.2022 09:45 Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

Sudenpennut kisaa tällä viikolla Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa. Kuva: Ville Vuorinen.

PM-kisat pelataan Kisakallion Susi Training Centerissä ja palloiluhallilla keskiviikosta sunnuntaihin. Kisakalliossa ratkotaan 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Pohjoismaiden mestaruudet.

Suomen joukkueet kohtaavat keskiviikkona Tanskan, torstaina Ruotsin, perjantaina Norjan, lauantaina Viron ja sunnuntaina Islannin.

Liput

 • Päivälippu 7€
 • Turnauspassi 25€
 • Lipunmyynti vain Kisakalliossa. Maksutapoina kortti, MobilePay tai käteinen.

Ottelustream


Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Päävalmentaja Jussi Laakso, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

PM-kisat tarjoaa joukkueelle ensimmäiset ottelut tähän kesään. On hyvä nähdä, miten harjoitellut asiat toimivat käytännössä ja mitä asiotia pitää edelleen käydä läpi, kun menemme kohti päätavoitetta eli EM-kisoja elokuussa. Olemme keskustelleet joukkueen kanssa tavoitteista ja välitavoitteista. Keskustelujen tulosten pohjalta lähdemme voittamaan jokaista ottelua, mutta haluamme myös kehittyä joukkueen kohti päätavoitetta. Ymmärrämme, että PM-kisat toimivat erinomaisena valmistavana turnauksena. 

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

WU18-joukkue on laadukas monelta osin. Pelaamme suomalaiskoripallolle tyypillistä koko kentän työteliästä koripalloa. Valmistautumisleiri antoi hyviä viitteitä siitä, että etenkin puolustuksemme intensiteetti on sillä tasolla, joka tulee aiheuttamaan vastustajille harmaita hiuksia. Joukkue on jo tässä vaiheessa melko yhteen hitsautunut sekä todella ahkera. Uskon vakaasti siihen, että tämä sitoutunut ryhmä antaa hienoja elämyksiä myös katsojille.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMI SEURA
AARNISALO Elina HBA
AARREJOKI Annika JBA
HADDAD Julianna EBT
HAKKARAINEN Lilli Peli-Karhut
HELLSTEN Fiia HBA
KANERVA Meri ToPo
MERIVIRTA Edit HBA
MUJUNEN Anni Hyvinkään Ponteva
SAVIOJA Verna Lahti Basketball/HyPo
SYLA Albina HBA
TUOMI Wilma HNMKY
WILLIAMS Kenisha Tampereen Pyrintö
 • Päävalmentaja Jussi Laakso
 • Valmentaja Janne Hänninen
 • Valmentaja Tuomas Rahkonen
 • Valmentaja Pinja Laitinen
 • Fysioterapeutti Erika Pakkala

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue

Päävalmentaja Mikko Tupamäki, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

Odotukset ja toiveet ovat, että tulisi eteen mahdollisimman paljon haasteita – henkisiä, pelillisiä ja fyysisiä haasteita. Kesän päätähtäin on syksyn EM-kisoissa. Luonnollisesti kun lähdetään pelaamaan ja kilpailemaan, niin lähtökohtaisesti lähdetään pärjäämään. Isommassa kuvassa toive on, että tulisi vastaan erilaisia joukkueita, erilaisilla vahvuuksilla, mikä aiheuttaisi meille haasteita. Takan on kuitenkin vain kaksi lyhyttä leiriä. On paljon asioita, joihin emme ole vielä ehtineet koskettaa valmennuksellisesti, joten mitä enemmän haasteita, sitä parempi.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

Tämä on varmaankin oman maajoukkuevalmennusurani tasaisin joukkue. 2004 syntyneiden ikäluokka on poikkeuksellisen leveä ja suunnilleen samantasoisia on valtava määrä, mistä olisimme varmaan saaneet kasaan kaksi joukkueellista. Uskon, että yksittäisissä peleissä tulee paljon eri pelaajia, jotka nousevat esille. Potentiaalisesti olemme joukkue, jossa kuka tahansa 12 pelaajasta voi nousta esiin. Tasaisuus, yhtenäisyys ja kollektiivisuus ovat asioita, mitkä pyritään kesän aikana luomaan meidän vahvuuksiksi.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMI SEURA
BLOMGREN Panu JBA
JOKELA Topias Tapiolan Honka
KANDEN Oliver JBA
KORHONEN Riku Tapiolan Honka
LINDBERG Rasmus HBA
MUHONEN Erik HBA
NORDBERG Leo MuKi
SALMI Eemeli Kouvot
SALMI Juuso Äänekosken Huima
UGUSUK Morris Omnia
VARTIAINEN Viljami HBA
YALAHO Eemeli JBA
 • Päävalmentaja Mikko Tupamäki
 • Valmentaja Vesa Vertio
 • Valmentaja Aleksi Koskinen
 • Fysioterapeutti Tommi Tatti

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Päävalmentaja Ilkka Palviainen, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

Ensinnäkin on tärkeää päästä pelaamaan kesän ensimmäiset maaottelut ja vielä hienompaa on pelaajille sen tapahtuessa kotiyleisön edessä. Joukkueessa on odottava tunnelma, koska laadukkaita harjoitustapahtumia on ollut ikäluokalla paljon ja otteluja luonnollisesti vähemmän. Vihdoin pääsemme mittaamaan tasoamme suhteessa yhteiseen viholliseen. Tavoitteenamme on, totta kai, lähteä voittamaan jokainen ottelu, mutta yhtä lailla tärkeää on yksittäisten pelaajien onnistumiset sekä kisojen aikainen kehityskaari, jotka antavat itseluottamusta mennessä kohti kesän päätapahtumaa EM-kilpailuja.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

Kisajoukkueemme on monipuolinen edustaen kahdeksaa eri seuraa, pitäen sisällään erilaisia koripallotyyppejä sekä erikoisosaamista.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMI SEURA
AHERVUO Enni Tapiolan Honka
ARIAL Esther HNMKY
HUSSEN Ariana Peli-Karhut
JOHANSSON Emma Peli-Karhut
LUUKKANEN Ada HNMKY/HBA
MÄKELÄ Chalina Kouvot
OGUN Nicole EBT
RISTOLA Emma Tapiolan Honka/HBA
ROKOLAMPI Niina Taivalkosken Kuohu
SATOLA Elsi Salon Vilpas
TALONEN Tiia Feeniks
VIRTANEN Sofia EBT
 • Päävalmentaja Ilkka Palviainen
 • Valmentaja Niko Nyholm
 • Valmentaja Erkko Ojala
 • Valmentaja Reetta Hämeenoja
 • Fysioterapeutti Jasmi Latvala

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue

Päävalmentaja Jyri Lohikoski, mitä ovat joukkueen odotukset PM-kisojen suhteen?

Odotukset ovat innostuneet. MU16-maajoukkueella tänä kesänä kaksi kansainvälistä turnausta: nämä PM-kisat ja elokuun B-divisioonan EM-kisat. Pojat ovat harjoitelleet ja pelanneet leiritysvuoden aikana paljon keskenään, ja nyt on innostavaa päästä pelaamaan muita maajoukkueita vastaan. On kiinnostavaa nähdä, missä olemme muita maita edellä ja mihin meidän pitää omassa pelaamisessamme entisestään panostaan. PM-kisojen kilpailusysteemi on erittäin haastava. Se, että pelataan viitenä päivänä peräkkäin, vaatii pelaajilta todella paljon. Olemme valmistautuneet tähän niin, että pelaajat kestäisivät turnauksen rasitukset. Tavoitteemme on, että päivittäiset vaihtelut pelaamisessamme ovat mahdollisimman pieniä. On edellisessä vaihdossa tai eilisessä pelissä tapahtunut mitä tahansa, tänään, tässä hetkessä, on pelattava omalla parhaalla tasolla.

Minkälainen joukkue on kasassa ja miksi kotiyleisön kannattaa tulla katsomaan juuri tämän joukkueen pelejä?

Nuorissa on tulevaisuus! Yleisön kannattaa tullaa katsomaan MU16-joukkuetta nimenomaan sen takia, että tulevat Susijengin pelaajat esiintyvät nyt ensimmäisen kerran maaotteluissa muualla kuin suljettujen ovien takia. Nyt kun yleisölle ei ole rajoituksia, kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan, kuinka urheilullisia ja taitavia pojat ovat. Valitettavasti suurin osa peleistämme on Susi Training Centerin takakentällä, jossa katsomopaikkoja on rajoitetusti. Kannattaa siis olla ajoissa paikalla!

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue, PM-kisat 2022

NIMI SEURA
ABBEY Elmeri JBA
EKLUND Leo HNMKY/HBA
HALISEVA Matias BC Nokia
JOHNSON Leo WB-Pantterit
KAIVOS Jonas WB-Pantterit
KARLIN Matias Leppävaaran Pyrintö/HBA
KELLER Arttur ToPo
KOSKINEN Kalle HNMKY/HBA
KUHALAMPI Kalle BC Nokia
RAPO Oliver Tampereen Pyrintö
SUUTELA Olavi HNMKY
TOWA Jelani HNMKY
 • Päävalmentaja Jyri Lohikoski
 • Valmentaja Ville Neva
 • Valmentaja Pekka Setälä
 • Valmentaja Juuso Milén
 • Fysioterapeutti Henrik Ketola

> Lisätietoja: PM-kilpailut 2022

 
27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

22.1.2019 08:52 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu kesälle 2019

Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajat maajoukkuekesälle 2019 on valittu. Sudenpennut on myös tulevana kesänä huippuvalmentajien opissa.

3.1.2019 20:45 Sudenpennut

Poikamaajoukkueet avausvoittoihin Baltic Sea Cupissa

Perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Suomen sekä 18-vuotiaat että 16-vuotiaat pojat ylsivät voittoihin Latviaa vastaan. Avauspäivän tähtenä tuikki MU16-maajoukkueen Lauri Kallio, joka liekitti 33 pistettä Suomen tuplajatkoaikavoitossa.

2.1.2019 16:44 Sudenpennut

Sudenpennut vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen nuorisomaajoukkueet ovat matkustaneet tänään Tallinnaan kilpailemaan perinteikkään Baltic Sea Basketball Cupin mestaruudesta 3.-5.1.2019.

13.12.2018 14:42 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2019 EM-lohkot ratkesivat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti torstaina 13.12. kesän 2019 koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat Belgradissa.

30.8.2018 14:53 Sudenpennut

Sudenpennuilla takana vilkas viisien EM-kisojen maajoukkuekesä: ”Nousu on todella iso juttu”

Suomen nuorisomaajoukkueiden maajoukkuekesä päättyi viime viikonloppuna, kun 16-vuotiaat tytöt nousivat A-divisioonaan pronssimitalin myötä. Suomen nuorisomaajoukkueiden kesän otteita kommentoivat Susiladiesin ja Susijengin päävalmentajat Pekka Salminen ja Henrik Dettmann.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

2.7.2018 18:33 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi kultaa ja yksi hopea PM-kisoista

Suomen nuorisomaajoukkueet pokkasivat kaksi Pohjoismaiden mestaruutta ja yhden hopeamitalin Kisakallion Susi Training Centerissä pidetyistä PM-kisoista.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

Näytä lisää vastaavia