Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat päihittivät Latvian BSBC-avauksessa

3.1.2017 Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat neljän joukkueen voimin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cup -turnauksen Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa, kohtaamalla Latvian. Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät trillerissä vastustajansa, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat näytöstyyliin.

Suomen 16-vuotiaat pojat comeback-voittoon johdattivat mm. Teemu Suokas...

... ja Mustapha Amzil.

Andre Gustavson ja 18-vuotiaat pojat voittivat selkeästi Latvian.

Awak Kuier ja Suomen 16-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään tappioon...

... kuten myös Lotta Vehka-aho ja 18-vuotiaat tytöt. Kuvat: Oma Design.


Suomen 16-vuotiaat pojat olivat pahimmillaan varsinaisella peliajalla 15 pistettä Latvian takana, mutta nousi kuopasta takaisin maanpinnalle ja voittotaisteluun. Runsas neljä minuuttia neljännen neljänneksen umpeutumista Latvia johti vielä 62-55, mutta Sudenpennut pääsivät Eelis Uiton ja Mustapha Amzilin johdolla tasoihin viimeisellä minuutilla ja ottelu eteni jatkoajalle.
 

Tasatilanteessa kaksi minuuttia ennen loppusummeria kapteeni Teemu Suokas heitti kolmosen ohi, mutta Amzil haki latvialaisten keskeltä hyökkäyslevypallon ja syötti pallon Suokkaalle samoille jalansijoille. Toisella kertaa kapteenin käsi ei tärissyt ja Suomi nappasi 63-66-johdon. Latvia pääsi vielä kaventamaan kahteen pisteeseen, mutta Suokas ja Amzil viimeistelivät comeback-voiton vapaaheittoviivalta lukemiin 64-69 (33-28, 62-62).
 

– Osoittaa susipelaajan luonteen lujuutta, jos tuolla tavalla tulee takaisin. Kokonaisuudessaan peli oli tyypillinen 16-vuotiaiden poikien ensimmäinen Baltic-peli, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.
 

– Puolustuksellisesti tavoitteena on ollut, että emme anna helppoja pisteitä paintista, ei nopeita hyökkäyksiä ja ei pisteitä hyökkäyslevypalloista. Millään näistä kolmesta asiasta emme olleet sillä tasolla, jolla voisimme olla. Intensiteetti, läsnäolo ja tietyt puolustukselliset asiat saimme lihaksi ja vereksi kentälle. Hyvä tulos, mutta jäi paljon parannettavaa.
 

Sudenpennuista erottui Suokas (14/7), joka pelasi läpi ottelun oivalla susi-ilmeellä. Pistetehtailussa kunnostautuivat Amzil (15/15/5 syöttöä/4 riistoa) ja Perttu Blomgren (14/6). Hyvät minuutit parketille toi myös Jaakko Juusela (8/1).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaissa pojissa Suomi aloitti ryminällä juoksemalla tauluun reilussa neljässä minuutissa lukemat 14-0 ennen kuin Latvia sai pistehanansa auki. Suomen mallikas joukkuepuolustus piti huolen loppupelin, että latvialaisten hyökkäys pysyi tukossa ja Sudenpennut tassuttelivat 56-85 (22-46) -murskavoittoon.
 

– Saimme hyvän startin ensimmäiseen peliin ja koko turnaukseen. Tämä oli meiltä hyvä joukkuepeli, ja ennen kaikkea hyvä joukkuepuolustuspeli. Kun puolustus onnistuu, niin energiaa siirtyy hyökkäykseen, jossa erittäin positiivista oli, että jaksoimme liikuttaa palloa ja etsiä helppoja korintekopaikkoja, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.
 

Suomen etevimpiin kuuluivat Turkissa ennen joulua 18-vuotiaiden EM-kisoissa vuotta nuorempina pelanneet Andre Gustavson (19/3/3 syöttöä), Elias Valtonen (12/6), Ricky Waxlax (9/3) ja Erik Waxlax (2/2/2 syöttöä).
 

– Pelissä näkyi susipelitapa maustettuna turkinpippurilla. Ricky, Andre, Elias ja Erik pystyivät erinomaisella tavalla siirtämään Turkin EM-kisojen oppeja lattialle. Parhaimmillaan meitä vastaan on todella inhottava hyökätä.
 

Nelikon lisäksi Suomelta onnistuivat myös Mathias Rosqvist (10/1) ja 14 pistettä ja 7 levypalloa vain vajaassa vartissa tehtaillut Mikael Jantunen.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 16-vuotiaat tytöt taistelivat tasapäisesti Latviaa vastaan kahta mustaa hetkeä lukuun ottamatta. Mustat hetket osuivat ensimmäiseen neljännekseen ja päätösneljänneksen loppuun. Viisi minuuttia ennen loppusummeria Suomi oli vielä kolmen pisteen päässä 59-56, mutta Latvia vei ottelun loppuhetket 11-4.
 

– Tuon huonon vartin ajan emme pystyneet olemaan tarpeeksi aggressiivisia puolustuksessa, jotta pystyisimme juoksemaan kenttää. Tästä tulee hyvä, kun pidämme korintekemisen painopisteenä ja pystymme viimeistelemään kontaktista huolimatta, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.
 

Suomi vei levypallot selkeästi 51-32 ja nautti kokoylivoimaista yli 190-senttisten Awak Kuierin (10/14) ja Liisa Taposen (3/4) ansiosta. Heittotarkkuus jäi kuitenkin kehnoksi (2p 18/51, 3p 0/8) ja menetyksiä kertyi 28.
 

– Se huolestuttaa, että vaikka heittojakauma onkin tuollainen, niin kokoylivoimaa emme pystyneet käyttämään hyväksemme. Saimme paljon menetyksiä juuri huonoista syötönvalinnoista Awakille ja Liisalle, Räikkä kertoi.
 

Silja Viita (7/5) pelasi aktiivisesti molemmissa päissä kenttää sekä Janette Aarnio (9/5) ajoi rohkeasti kohti koria 10 vapaaheiton arvoisesti. Suomen korkeimman pistemäärän nakutti Saga Ukkonen, jonka saldo oli 11 pistettä ja 2 levypalloa. Latvian pistekuningatar oli Laura Meldere (22/13/4 syöttöä).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaissa tytöissä Suomi ajautui jo ensimmäisellä puoliajalla kaksinumeroiseen takaa-ajoasemaan. Lopullisesti peli ratkesi kolmannella neljänneksellä, jonka fyysisempi Latvia vei 24-15 ja marssi 75-53 (38-29) -voittoon.
 

Latvia vei levypallot tylysti 50-30 ja piti Suomen kakkosten heittotarkkuuden vain 28,6 prosentissa (12/42). Suomi kärsi myös runsaista virheistä, jotka poikivat latvialaisille 37 vapaaheittoa, joista he nakuttivat 31 sisään.
 

– Kansainvälisten pelien fyysisyys oli tänään meille iso haaste ja sen näkee jo levypallolukemista. Pääsimme hyviin korintekopaikkoihin, mutta emme kyenneet viimeistelemään, jos vastassa oli vähän kontaktia, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi.
 

Suomen positiivisimmat olivat aktiivisesti puolustanut ja kaksi kolmosta heittänyt Lotta Vehka-aho (9/0) ja Kia Vaalavirta (7/7), joka kykeni vastaaman latvialaisten fyysisyyteen. Suomen korkeimman pistemäärän heitti Sara Bejedi (10/3).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.6.2017 17:00 Maaottelu

Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

29.6.2017 Maaottelu

Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

28.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

27.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

26.6.2017 Maaottelu

Sudenpennuille puhdas avauspäivä Kisakallion PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet aloittivat viisipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä päihittämällä Islannin neljästi. Sudenpennut kohtaa huomenna PM-kisojen toisena päivänä Viron neljässä peräkkäisessä pelissä Susi Training Centerin ykköskentällä.

5.1.2017 Maaottelu

Suomelle kolme voittoa Ruotsista BSBC-turnauksen päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat kolme kertaa neljästä länsinaapuri Ruotsin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat nappasivat voitot, kuten myös 16-vuotiaat tytöt, mutta 18-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

5.1.2017 Maaottelu

Suomen 16- ja 18-vuotiaat tytöt ylivoimaisiin voittoihin Virosta

Vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen tyttömaajoukkueet olivat Viroa vahvempia Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti 93-34 (42-20), kun taas 18-vuotiaat tytöt nappasivat vakuuttavan 71-45 (38-24) -voiton etelänaapurista.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

29.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat selättivät Belgian Delfin-avajaisissa, 18-vuotiaat tytöt voittoon Tanskasta

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti jännittävässä ottelussa Belgian vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen avajaistapahtumassa Hakametsän Jäähallissa 64-61 (40-31). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas voittivat selvin luvuin B-divisioonan EM-kisoissa Sarajevossa Tanskan 79-41 (37-21).

Näytä lisää vastaavia