Suomen 17-vuotiaille kirvelevä tappio Australiaa vastaan

26.6.2016 Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti Espanjan Zaragozassa pidettävien MM-kisojen C-alkulohkon tappioon. Suomi huohotti Australian niskassa päätösneljännekselle saakka, mutta Australia veti pidemmän korren numeroin 77-62 (31-30). Tappion myötä Suomi sijoittui alkulohkossaan neljänneksi korieron vuoksi ja kohtaa D-lohkon ensimmäiseksi sijoittuneen joukkueen tiistaina 28.6.

Tuukka Jaakkola oli Suomen 17-vuotiaiden poikien parhaimmistoa, kun Suomi hävisi MM-kisoissa Australialle.

Jaakkolan lisäksi Suomelta onnistui kapteeni Elias Valtonen.

Suomi pelaa seuraavan kerran tiistaina D-lohkon ykköstä vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen.


Suomen koko ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä Australiaa vastaan. Ensimmäisen neljänneksen päätteeksi Suomi oli johdossa 13-19, mutta hiljalleen australialaiset pääsivät paremmin mukaan peliin. Puoliajalle mennessä Australia pääsi johtoon 31-30.
 

Kolmannella neljänneksellä tahtipuikko siirtyi Australialle, jotka kykenivät pysäyttämään Suomen momentumin jokainen kerta, kun se lähti käyntiin. Patrick Bines (7/2) pääsi nostamaan neljänneksen päätteeksi hyökkäyslevypallosta, Suomi rikkoi kolmosessa Lachlan Dentiä (6/2), joka upotti jokaisen kolmesta vapaaheitostaan sisään ja Australia pääsivät astelemaan päätösneljännekselle tilanteessa 52-45.
 

Ricky Waxlax (10/4) ja Elias Valtonen (18/6/3 syöttöä) pitivät Suomea hetken hengissä viimeisellä kympillä, mutta jälleen jokainen kerta, kun Suomi onnistui toisessa päässä, niin Australia kuittasi omalla onnistumisellaan toisessa. Australia pääsi kaksinumeroiseen johtoon, jota se ei enää luovuttanut.
 

Valtosen ja Ricky Waxlaxin lisäksi Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät mainion pelin pelannut Tuukka Jaakkola (10/6) sekä Miika Heinonen (10/3). Australian pisterikkaimmat olivat M Matthew Johns (17/3) ja Tom Fullarton (19/8).
 

– Ensimmäinen neljännes oli ihan mallikasta peliä ja koko ensimmäinen puoliaika oli tasaisesti hyvä. Sen jälkeen ote meni vastustajalle. Kun peli oli kiikun kaakun, niin emme kyenneet vetämään itseämme keulaan, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

– Tappiolle ei mahda enää mitään, se on vain hyväksyttävä. Tässä uudessa kilpailumuodossa seuraava peli on ensimmäinen pakkovoitto, jos haluaa päästä jatkoon, Koskelainen päätti.
 

Suomi sijoittui korieron vuoksi C-alkulohkossa neljänneksi yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Seuraavan pelinsä Suomi pelaa tiistaina 28.6. D-lohkon ensimmäiseksi sijoittunutta vastaan.
 

– Puolustuksessa meillä on ollut hyvä intensiteetti koko alkulohkon, mutta hyökkäyksessä pallo ei ole liikkunut tarpeeksi. Nyt on yksi hyvä välipäivä. Katsotaan, että kuka tulee vastaan ja lähdetään kaatamaan heidät, Suomen kapteeni Elias Valtonen kommentoi pelin jälkeen.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
2.7.2016 Maaottelu

Suomi hyytyi Dominikaanista tasavaltaa vastaa, 17-vuotiaiden MM-kisat päätökseen

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen MM-kisataival sai päätöksensä tänään lauantaina, kun Suomi hävisi Dominikaaniselle tasavallalle 56-65 (38-28). Dominikaaninen tasavalta läkähdytti Suomen puoliajan jälkeen marssien yhdennelletoista sijalla. Suomi sijoittui tappion myötä MM-kisoissa 12. sijalle.

30.6.2016 Maaottelu

Suomen 17-vuotiailta pojilta loppui energia MM-kisoissa, Kiina kiri ohitse toisella puoliajalla

Suomen 17-vuotiaat pojat marssivat MM-kisojen sijoitusottelussa puoliajalle kymmenen pisteen johdossa 27-37, mutta Kiina kiri ohitse vahvalla kolmannella neljänneksellä. Läkähtyneet suomalaiset joutuivat katsomaan vierestä, kun Kiina pääsi määrätietoisesti kohti koria voittaen lopulta 77-57. Tappion myötä Suomi pelaa ylihuomenna 11. sijasta Dominikaanista tasavaltaa vastaan.

29.6.2016 Maaottelu

Suomen 17-vuotiaat heittivät Egyptin kumoon MM-kisoissa

Suomen 17-vuotiaat pojat heittivät uskomattomasti 19 kolmosta sisään 39 yrityksestä Espanjan Zaragozassa pidettävissä MM-kisoissa. Egypti oli jatkuvasti myöhässä, kun suomalaiset siirsivät palloa toiselta toiselle löytäen vapaan miehen. Suomi voitti 73-84 (41-34) ja eteni kamppailemaan MM-sijoituksista 9-12.

28.6.2016 Maaottelu

Ranska kaatoi Suomen 17-vuotiaat pojat MM-kisoissa

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi MM-kisojen sijoitusottelussa Ranskalle numeroin 38-60 (23-34). Suomi pysyi vielä ensimmäisellä puoliajalla iskuetäisyydellä, mutta suomalaiset saivat aikaan vain 2 pistettä kolmannella neljänneksellä ja Ranska liukeni tavoittamattomiin. Tappion myötä Suomi pelaa MM-kisoissa sijoista 9-16.

25.6.2016 Maaottelu

Atleettinen Kanada liikaa Suomen 17-vuotiaille pojille

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa MM-kisoissa, kun Kanada voitti Suomen 92-68 (56-31) Espanjan Zaragozassa. Atleettinen Kanada keräsi vankan johdon pommittamalla 37 pistettä ensimmäiseen neljännekseen ja veti eron Suomen kurottamattomiin toisella neljänneksellä.

23.6.2016 14:22 Maaottelu

Suomen 17-vuotiailla pojilla loistokas MM-avaus, Kiina jäi sudenpentujen tassujen alle

Suomen 17-vuotiaat pojat aloittivat historialliset MM-kisansa unelma-avauksella, kun suomalaiset raatoivat voiton sinnikkäästi taistelleesta Kiinasta Espanjan Zaragozassa. Pitkään peliä johtanut Suomi joutui päätösneljänneksellä pinteeseen Kiinan noustessa suosta johtoon, mutta Andre Gustavson ja Elias Valtonen pitivät huolen, että Suomi voitti 65-58 (35-29).

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

22.6.2016 Maajoukkue

17-vuotiaat pojat aloittavat historialliset MM-kisansa huomenna

Suomen 17-vuotiaiden poikien historialliset MM-kisat Espanjan Zaragozassa pyörähtävät käyntiin huomenna torstaina 23.6. kello 10:45 Suomen aikaan. Suomen päävalmentaja Antti Koskelaisen mukaan kilpailuasetelmat eksoottisessa C-alkulohkossa (Suomi, Kiina, Australia ja Kanada) on mielenkiintoinen, koska joukkueilla ei ole paljoakaan kokemusta toisistaan.

13.4.2016 Maajoukkue

17-vuotiaille pojille eksoottinen MM-alkulohko

Suomen 17-vuotiaiden poikien MM-kisojen alkulohko arvottiin tänään kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n toimesta. Suomen seuraksi C-lohkoon arpa heitti kiinnostavasti pelkkiä ei-eurooppalaisia maita, kun Suomi kohtaa Espanjan Zaragozassa Australian, Kiinan ja Kanadan. 17-vuotiaiden MM-kisat pelataan 23.6.-3.7.2016.

15.8.2015 18:00 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat historiallisesti MM-kisoihin

16-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue pelasi mahtavan pelin oikeaan paikkaan A-divisioonan EM-kisoissa, kun Suomi voitti Serbian 68-63 (34-32) ja eteni pelaamaan 5. sijasta EM-kisoissa. Samalla voitto tarkoitti sitä, että Suomi pelaa vuonna 2016 alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa ensimmäisenä suomalaisena juniorikoripallomaajoukkueena kautta historian.

Näytä lisää vastaavia