Suomen 17-vuotiailla pojilla loistokas MM-avaus, Kiina jäi sudenpentujen tassujen alle

23.6.2016 14:22 Suomen 17-vuotiaat pojat aloittivat historialliset MM-kisansa unelma-avauksella, kun suomalaiset raatoivat voiton sinnikkäästi taistelleesta Kiinasta Espanjan Zaragozassa. Pitkään peliä johtanut Suomi joutui päätösneljänneksellä pinteeseen Kiinan noustessa suosta johtoon, mutta Andre Gustavson ja Elias Valtonen pitivät huolen, että Suomi voitti 65-58 (35-29).

Elias Valtonen oli mies paikallaan, kun Suomi löylytti 17-vuotiaiden poikien MM-avauksessa Kiinaa.

Valtosen lisäksi Suomen voiton arkkitehteihin kuului mm. 18 pistettä nakannut Andre Gustavson.

Erik Waxlax puhkoi Kiinan puolustukseen reikiä oivilla ajoillaan.

Tomas Pihlajamäki oli kaivattu "x-factor" viimeisellä neljänneksellä.

Suomi kohtaa seuraavan kerran ylihuomenna Kanadan. Kuvat: Ville Vuorinen.


Suomi tuli peliin juuri oikeanlaisella latauksella pirteänä ja aggressiivisena. Kiina päätyi tuijottamaan äimistyneenä, kun Suomen puolustus veti kiinalaisilta tilan ja ajan pois. Hyökkäyspäässä Miika Heinonen (2/5/3 syöttöä) ja Erik Waxlax (6/0/4) pyörittivät Kiinan puolustuksen solmuun löytäen vapaat pelaajat hyviin korintekopaikkoihin.
 

Avausneljänneksen ollessa täysin Suomen numeroin 23-12, Kiina pääsi peliin mukaan toisella neljänneksellä. Suomen murheenkryyni oli menetykset, joiden myötä kiinalaiset roikkuivat takiaisina iskuetäisyydellä noin viiden pisteen päässä.
 

– Kiina tiukensi otetta pelaamisessa ja me passivoiduimme. Pallo poltti kädessä ja pelirohkeus uupui, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

Puoliajan (35-29) jälkeen Suomi ei kyennyt vieläkään repäisemään lopullista eroa Kiinaan pelin otteiden äityessä fyysisemmäksi. Suomella oli vaikeuksia kiinalaisten hyökkäyslevypallopelaamisen kanssa, mutta kiinalaisten kehno vapaaheittäminen ei tuonut punapaitoja yhtä pistettä lähemmäksi.
 

– Pelisuunnitelma oli pitää Kiina yhdessä heitossa ja siinä emme onnistuneet.

Koskelainen: ”Tällä joukkueella on taipumus kääntää tiukkoja pelejä”

Päätösneljänneksen alussa Kiina veti kahdella nopealla korilla johtoon 50-51 ensimmäisen kerran sitten avausneljänneksen ensimmäisten minuuttien. Andre Gustavson (18/7/3 riistoa) kuitenkin poimi oman levypallonsa, päästen nostamaan tärkeän korin ruuhkasta ja Tomas Pihlajamäki (0/1) pisti kroppansa likoon heittäytymällä irtopallon perään. Toisessa päässä Pihlajamäki puhkoi Kiinan puolustuksen, syötti kulmaan Ricky Waxlaxille (9/7/3 riistoa), joka taas jatkoi Gustavsonille, joka laittoi sukan laulamaan kaaren takaa tilanteeseen 55-53.
 

– Tomas pystyy parhaimmillaan kääntämään momentumin joukkueelleen. Tänään hän pelasi vain 5 minuuttia, mutta hänen plusmiinustilastonsa oli +10, Koskelainen hymyili.
 

Kiinan aikalisän jälkeen Elias Valtonen (22/5) otti Suomen harteilleen skoraten 5 pistettä putkeen ja Suomen prässi sekoitti Kiinan hyökkäyspelin totaalisesti. Lopulta Erik Waxlax toi Suomen 62-55-johtoon kaksi minuuttia ennen loppusummeria eikä Kiina päässyt enää neljää pistettä lähemmäksi.
 

– Tämä on sellainen joukkue, jolla on taipumus kääntää tiukkoja pelejä. Se vaatii hyviä pelaajia, jotka pystyvät kantamaan joukkuetta ja nousemaan esille tärkeillä hetkillä. Valtonen ja Gustavson olivat tänään miehiä paikallaan niillä hetkillä.
 

Valtosen ja Gustavsonin ollessa Suomen pistenikkarit, Mikael Jantunen (4/8) oli pistänyt työhaalarit päälleen levypallopelaamisen merkeissä. Kiinan isot Xiangbo Li (14/10) ja Rongzhen Zhu (4/11) eivät jääneet mustelmitta Jantusen käsittelyssä.
 

– Pystymme pelaamaan vielä huomattavasti paremmin. Nyt on saatu peli auki ja turnaus käyntiin. Nyt pitää pystyä kehittymään pelistä toiseen. Huomenna on välipäivä ja pystymme ottamaan hiukan happea.
 

Suomi pelaa MM-kisoissa seuraavan kerran Kanadaa vastaan ylihuomenna lauantaina 25.6. kello 17:30 Suomen aikaa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
2.7.2016 Maaottelu

Suomi hyytyi Dominikaanista tasavaltaa vastaa, 17-vuotiaiden MM-kisat päätökseen

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen MM-kisataival sai päätöksensä tänään lauantaina, kun Suomi hävisi Dominikaaniselle tasavallalle 56-65 (38-28). Dominikaaninen tasavalta läkähdytti Suomen puoliajan jälkeen marssien yhdennelletoista sijalla. Suomi sijoittui tappion myötä MM-kisoissa 12. sijalle.

30.6.2016 Maaottelu

Suomen 17-vuotiailta pojilta loppui energia MM-kisoissa, Kiina kiri ohitse toisella puoliajalla

Suomen 17-vuotiaat pojat marssivat MM-kisojen sijoitusottelussa puoliajalle kymmenen pisteen johdossa 27-37, mutta Kiina kiri ohitse vahvalla kolmannella neljänneksellä. Läkähtyneet suomalaiset joutuivat katsomaan vierestä, kun Kiina pääsi määrätietoisesti kohti koria voittaen lopulta 77-57. Tappion myötä Suomi pelaa ylihuomenna 11. sijasta Dominikaanista tasavaltaa vastaan.

29.6.2016 Maaottelu

Suomen 17-vuotiaat heittivät Egyptin kumoon MM-kisoissa

Suomen 17-vuotiaat pojat heittivät uskomattomasti 19 kolmosta sisään 39 yrityksestä Espanjan Zaragozassa pidettävissä MM-kisoissa. Egypti oli jatkuvasti myöhässä, kun suomalaiset siirsivät palloa toiselta toiselle löytäen vapaan miehen. Suomi voitti 73-84 (41-34) ja eteni kamppailemaan MM-sijoituksista 9-12.

28.6.2016 Maaottelu

Ranska kaatoi Suomen 17-vuotiaat pojat MM-kisoissa

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi MM-kisojen sijoitusottelussa Ranskalle numeroin 38-60 (23-34). Suomi pysyi vielä ensimmäisellä puoliajalla iskuetäisyydellä, mutta suomalaiset saivat aikaan vain 2 pistettä kolmannella neljänneksellä ja Ranska liukeni tavoittamattomiin. Tappion myötä Suomi pelaa MM-kisoissa sijoista 9-16.

26.6.2016 Maaottelu

Suomen 17-vuotiaille kirvelevä tappio Australiaa vastaan

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti Espanjan Zaragozassa pidettävien MM-kisojen C-alkulohkon tappioon. Suomi huohotti Australian niskassa päätösneljännekselle saakka, mutta Australia veti pidemmän korren numeroin 77-62 (31-30). Tappion myötä Suomi sijoittui alkulohkossaan neljänneksi korieron vuoksi ja kohtaa D-lohkon ensimmäiseksi sijoittuneen joukkueen tiistaina 28.6.

25.6.2016 Maaottelu

Atleettinen Kanada liikaa Suomen 17-vuotiaille pojille

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa MM-kisoissa, kun Kanada voitti Suomen 92-68 (56-31) Espanjan Zaragozassa. Atleettinen Kanada keräsi vankan johdon pommittamalla 37 pistettä ensimmäiseen neljännekseen ja veti eron Suomen kurottamattomiin toisella neljänneksellä.

8.5.2017 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsinnat vieraskentällä marraskuussa

MM-karsintojen alkulohko F:ssä pelaava Susijengi aloittaa karsintaurakkansa 24. marraskuuta, kun se kohtaa vieraskentällä myöhemmin selviävän MM-esikarsintojen lohkovoittajan. Karsinnat jatkuvat Suomen osalta 27. marraskuuta kotiottelulla Tshekkiä vastaan.

22.6.2016 Maajoukkue

17-vuotiaat pojat aloittavat historialliset MM-kisansa huomenna

Suomen 17-vuotiaiden poikien historialliset MM-kisat Espanjan Zaragozassa pyörähtävät käyntiin huomenna torstaina 23.6. kello 10:45 Suomen aikaan. Suomen päävalmentaja Antti Koskelaisen mukaan kilpailuasetelmat eksoottisessa C-alkulohkossa (Suomi, Kiina, Australia ja Kanada) on mielenkiintoinen, koska joukkueilla ei ole paljoakaan kokemusta toisistaan.

13.4.2016 Maajoukkue

17-vuotiaille pojille eksoottinen MM-alkulohko

Suomen 17-vuotiaiden poikien MM-kisojen alkulohko arvottiin tänään kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n toimesta. Suomen seuraksi C-lohkoon arpa heitti kiinnostavasti pelkkiä ei-eurooppalaisia maita, kun Suomi kohtaa Espanjan Zaragozassa Australian, Kiinan ja Kanadan. 17-vuotiaiden MM-kisat pelataan 23.6.-3.7.2016.

15.8.2015 18:00 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat historiallisesti MM-kisoihin

16-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue pelasi mahtavan pelin oikeaan paikkaan A-divisioonan EM-kisoissa, kun Suomi voitti Serbian 68-63 (34-32) ja eteni pelaamaan 5. sijasta EM-kisoissa. Samalla voitto tarkoitti sitä, että Suomi pelaa vuonna 2016 alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa ensimmäisenä suomalaisena juniorikoripallomaajoukkueena kautta historian.

Näytä lisää vastaavia