Suomen 16- ja 18-vuotiaat tytöt ylivoimaisiin voittoihin Virosta

5.1.2017 Vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen tyttömaajoukkueet olivat Viroa vahvempia Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti 93-34 (42-20), kun taas 18-vuotiaat tytöt nappasivat vakuuttavan 71-45 (38-24) -voiton etelänaapurista.

Janette Aarnio oli pelipäällä, kun Suomen 16-vuotiaat tytöt murskasivat Viron Baltic Sea Basketball Cupissa.

18-vuotiaissa tytöissä avainasemassa Viron kaadossa olivat mm. Anna Kahelin...

... ja Elina Arike.

18-vuotiaissa pojissa Ricky Waxlax ja Suomi hävisivät Virolle...

... kuten myös Thomas Exaucian tähdittämä 16-vuotiaiden poikien maajoukkue. Kuvat: Oma Design.


16-vuotiaissa tytöissä Viron ja Suomen paremmuudesta ei jäänyt kahta sanottavaa, kun Suomi karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla 20 pisteen johtoon. Jos ensimmäiset kaksi neljännestä oli hyvät, niin kolmas neljännes oli erinomainen, kun Sudenpennut latoivat neljänneksen loppulukemiksi hurjat 31-9.
 

– Eilisestä painotimme, että lähestymme peliä puolustuksen kautta. Kaikki helpot korit pois, pysäytetään pallonliike, puolustetaan fiksusti pallollista ja tässä onnistuimme koko kentällä. Kaveri oli vaikeuksissa, rimpuili aikansa, ero kasvoi hiljalleen ja kolmas neljännes oli lopullinen niitti, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.
 

Suomen puolustuksesta kertoo jo pelkästään se, että virolaiset pakotettiin peräti 49 menetykseen, joista suomalaiset pääsivät suoriin riistoihin 24 kertaa.
 

– Ei jäänyt kauheasti murehtimista. Heittoprosentti kolmosen takaa ei ollut hyvä, mutta toisaalta, jos päästään korin lähelle, niin sinne mennään. Kokonaisuutena tasapainoinen esitys laajalla rotaatiolla ja kaikille onnistumisia.
 

Kentän ehdoton hahmo oli Janette Aarnio, joka hääräsi ympäri kenttää 15 pisteen, 6 syötön ja 6 riiston arvoisesti. Oman kortensa kekoon toivat myös sentterikaksikko Awak Kuier (12/8/3 riistoa torjuntaa) ja Liisa Taponen (7/4/2 torjuntaa). Kaksinumeroisille pistelukemille Kuierin ja Aarnion lisäksi ylsivät Ebba Pekonen (13/5), Saga Ukkonen (12/7/3 riistoa) ja Lotta Paltemaa (12/2/3 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaissa tytöissä Suomi juoksi avausneljänneksellä Virolta jalat alta 22-7. Vaikka Viro löysi pelirytminsä alkushokin jälkeen, niin Sudenpennut puolustivat jälleen kolmannella neljänneksellä virolaiset alle kymmeneen pisteeseen.
 

Eron venyessä viimeisellä neljänneksellä jo 40 pisteeseen, Suomi jakoi peliaikaa laajasti viisikkovaihdoin ja Viro pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 71-45.
 

– Pääsääntöisesti keskittyminen oli puolustusasioissa, joita piti parantaa liittyen levypallopelaamiseen ja puolustuksen aktiivisuuteen. Koko joukkueella oli erittäin hyvä intensiteetti ja jokainen hoiti oman ruutunsa, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi.
 

Onnistujia Suomelta löytyi runsaasti, kun vain Sara Bejedi (10/8/4 syöttöä) ylsi kaksinumeroisille pistelukemille. Anna Kahelin (9/0) erottui oivalla peli-ilmeellään molemmissa päissä kenttää, Elina Arike (8/6) oli takuuvarma ja Mona Luoto (4/3/3 syöttöä) pelasi arvokkaan minuutit vaihdosta ykköspaikalla.
 

– Meillä oli tänään paljon onnistujia. Toivottavasti nämä kansainvälisten pelien tuomat onnistumiset ruokkivat pelaajien harjoittelua. Huomenna pyritään siihen, että pelataan pelillisesti turnauksen paras ottelu. Ruotsi on varmasti taas pykälää parempi joukkue, joten meillä on hyvä haaste edessä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaat pojat olivat ensimmäisen puoliajan unessa pelin myöhäisestä ajankohdasta huolimatta. Viro nappasi ensimmäisellä puoliajalla tahtipuikon näppeihinsä ja eteni pitkälle tauolle 32-41-johdossa.
 

– Peli oli meidän osalta kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla ei löydetty sitä riittävää energiaa, jota meidän pelitapamme tarvitsee. Virolaiset pääsivät pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja sitä kautta puoliaikajohtoon. Vastaavasti toisen puoliajan alku oli erinomainen. Todistimme vähintään itsellemme, että pystymme puolustamaan aktiivisesti ja hyökkäämään nopeita stoppejen jälkeen, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.
 

Voittoon asti ryhdistäytyminen ei kuitenkaan riittänyt. Suomi kipusi rinnalle toisella puoliajalla, mutta lopullinen irtiotto jäi saavuttamatta. Reilu minuutti ennen loppusummeria Mikael Jantunen toi Suomen vielä pisteen päähän, mutta viimeinen minuutti pelattiin koritta ja Viro voitti 68-69.
 

– Pitää onnitella Viroa. Meillä oli omat mahdollisuutemme, mutta heidän avainpelaajansa onnistuivat, kun vastaavasti me emme onnistuneet omissa suorituksissamme. Saimme vielä viimeisen heiton ilmaan, mutta emme olleet vielä tarpeeksi vahvoja viimeistelemään sitä.
 

Suomelta Jantunen teki täyden päivätyön sekä puolustuksessa että levypallopelissä 11 pisteen, 13 levypallon ja 3 riiston arvoisesti. Pisteissä kunnostautuivat myös Ricky Waxlax (15/10) ja Andre Gustavson (12/6), kun taas Benjamin Vanninen (6/0) pelasi arvokkaat minuutit penkiltä.
 

Parketin ykkösnimi oli kuitenkin Viron Matthias Tass (27/4), jota säesti Kristian Kullamäe (6/4/7 syöttöä/4 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaissa pojissa Viro kokosi kolmen ensimmäisen neljänneksen kuluessa 10 pisteen johdon päätösneljännekselle. Ikävä kyllä Suomelta loppui puhti takaa-ajoon ja Viro korjasi 69-90 (37-43) -voiton.
 

– Isossa kuvassa opettavainen peli. Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, mutta tuloksen takana meillä on pelitapa, jonka pojat ovat ottaneet omakseen. Pitkässä juoksussa tämä pelitapa voi viedä meidät niihin tavoitteisiin, mitä tulevaisuus vaatii, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.
 

– Se pelitapa on myös vaativa pelitapa, kun pitää puolustaa aloitteentekevästi ja antaa levypallotilanteissa ensimmäinen isku, minkä myötä pääsemme juoksemaan nopeita. Tässä kohtaa se on ainoa vaihde, jolla pelataan, niin pitää myös hyväksyä se, että menetyksiä tulee ja kaikki eivät ole saman lautasen äärellä.
 

Suomelta Thomas Exaucia (14/4) käytti hyväkseen fyysistä preesensiään korin läheisyydessä, Santeri Makkonen (11/0) onnistui hyökkäyssuunnassa, Eero Hannikainen (3/2) teki hartiavoimin töitä puolustuksessa ja Jaakko Juusela (9/3) oli pallovarma Viron prässin edessä. Mustapha Amzil taas tehtaili tuplatuplan 12 pistettä ja 11 levypalloa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.6.2017 17:00 Maaottelu

Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

29.6.2017 Maaottelu

Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

28.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

27.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

26.6.2017 Maaottelu

Sudenpennuille puhdas avauspäivä Kisakallion PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet aloittivat viisipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä päihittämällä Islannin neljästi. Sudenpennut kohtaa huomenna PM-kisojen toisena päivänä Viron neljässä peräkkäisessä pelissä Susi Training Centerin ykköskentällä.

5.1.2017 Maaottelu

Suomelle kolme voittoa Ruotsista BSBC-turnauksen päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat kolme kertaa neljästä länsinaapuri Ruotsin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat nappasivat voitot, kuten myös 16-vuotiaat tytöt, mutta 18-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

3.1.2017 Maaottelu

Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat päihittivät Latvian BSBC-avauksessa

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat neljän joukkueen voimin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cup -turnauksen Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa, kohtaamalla Latvian. Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät trillerissä vastustajansa, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat näytöstyyliin.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

29.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat selättivät Belgian Delfin-avajaisissa, 18-vuotiaat tytöt voittoon Tanskasta

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti jännittävässä ottelussa Belgian vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen avajaistapahtumassa Hakametsän Jäähallissa 64-61 (40-31). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas voittivat selvin luvuin B-divisioonan EM-kisoissa Sarajevossa Tanskan 79-41 (37-21).

Näytä lisää vastaavia