Suomella puhdas ilta Viroa vastaan BSBC:ssä

4.1.2016 Suomen nuorisokoripallomaajoukkueet vetivät puhtaan illan maanantaina Baltic Sea Cupissa, kun jokainen ikäluokka oli isäntämaa Viroa parempi. Illan jännittävimmästä ottelusta vastasi 16-vuotiaat pojat, jotka kieltäytyivät häviämästä ja kaivoivat itsensä kuopasta kahden pisteen voittoon 77-75 (39-39).

Markus Rautasalo heitti kovalla suorituksellaan 16-vuotiaat pojat voittoon Virosta.

Voitokkaassa illassa Suomelta erottuivat myös tupla-tuplan kerännyt Mustapha Amzil (16-vuotiaat pojat)...

... Elias Valtonen (18-vuotiaat pojat)...

... Vili Nyman (18-vuotiaat pojat)...

... Reetta Tulkki (16-vuotiaat tytöt...

ja Lotta-Maj Lahtinen (18-vuotiaat tytöt). Kuvat: Francois Perthuis, Johan Paulin & Oma Design.


Kokonaisuudessaan 16-vuotiaiden poikien otteet Viroa vastaan olivat ailahtelevat, kun jokaista erinomaista pätkää seurasi synkkä jakso. Ailahtelevaisuus myötäili myös neljänneksiä; kun ensimmäinen ja kolmas neljännes olivat heikkoja, niin toinen ja viimeinen neljännes olivat taas vahvoja.
 

Suomi löysi itsensä kahdesti 10 pisteen kuopasta, mutta erityisesti päätösneljännes oli osoitus päättäväisyydestä ja taistelutahdosta. Kolmas neljännes päättyi lukemiin 56-65, mutta Suomi veti itsensä takaisin peliin viemällä viimeiset kymmenen minuuttia 21-10.
 

33 sekuntia ennen loppusummeria Viro tasoitti pelin vapaaheitoilla 75-75, mutta Suomen aikalisän jälkeen suomalaiset toteuttivat piirretyn kuvion täydellisesti, kun Markus Rautasalo pääsi ajamaan lähestyvää puolustajaa vastaan ja heitti floaterin apupuolustajan ylitse. Virolle jäi vielä yksi hyökkäys, mutta isännät saivat hädin tuskin heittoa ilmaan.
 

- Emme pelanneet missään nimessä ehjää peliä, puolustuksemme oli ajoittain jopa huonoa. Pojat osoittivat luonnetta ja taistelutahtoa ”refuse to lose” -asenteellaan, päävalmentaja Miikka Sopanen kommentoi.
 

Suomi oli jälleen yksilötasolla tasainen, mutta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Rautasalo (11/1), Janne Lehtoranta (16/4), Mustapha Amzil (14/10) ja Tuomas Oksa (13/8).
 

Virolta korkeimman pistemäärän teki Mark-Andreas Jaakson (16/3).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaat pojat juoksivat ohitse toisella puoliajalla

18-vuotiaat pojat hävisivät ensimmäisellä puoliajalla runsaasti 1-1-tilanteita, kun virolaiset pääsivät juoksemaan ohitse sekä oikealta että vasemmalta. Viro pääsi viljalti vapaaheittoviivalle ja hallitsi ottelua, vaikka Suomi ylsi puoliajalle tasoihin 47-47.
 

Puoliajan jälkeen taas nähtiin ajoittain sitä parasta Suomea: liikkuvaa, vauhdikasta ja epäitsekästä. Suomi repi nopeasti eron kaksinumeroiseksi Elias Valtosen ja Vili Nymanin juostessa kenttää ja hyökäten röyhkeästi kohti rautaa.
 

Vaikka Suomi kärsi päätösneljänneksellä ison pään virhevaikeuksista, niin Valtonen, Nyman ja kovia koreja tehnyt Severi Kaukiainen pitivät huolen, että Viro pysyi takana. Suomi voitti lopulta selkeästi 97-78.
 

- Kyllä meidän pelaaminen kulminoituu siihen, että saammeko stoppeja ja levypalloja puolustuspäässä. Jos saamme, niin meidän nopea hyökkäyspelaaminen eli ns. ”susiliikepelaaminen” toimii, päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.
 

- Pukukopissa sovimme, että tulemme uudella ilmeellä kolmannen neljänneksen alkuun. Onnistuimme ja pelimme vapautui sen jälkeen.
 

Kaksimetriset ja pitkäraajaiset laiturit Valtonen (22/12) ja Nyman (13/10/4 syöttöä) olivat Suomen johtohahmot. Pistetehtailussa kunnostautuivat myös Edon Maxhuni (23/1/4 syöttöä), Kaukiainen (10/1) ja Ville Haapoja (10/3/4 syöttöä). Sentteri Anton Vialen (8/3/3 torjuntaa) pelasi toistaiseksi parhaimman maaottelunsa.
 

Viron tehoduon muodosti takamiehet Ron-Arnar Pehka (14/4) ja Märt Rosenthal (13/3).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt paransivat eilisestä roimasti

16-vuotiaissa tytöissä Suomi keräsi alkukangertelun jälkeen pienen johdon, jota suomalaiset repivät isommaksi pelin edetessä. Aggressiivisen pallonpaineen myötä Suomi sai aiheutettua virolaisille menetyksiä, joista suomalaiset lähtivät ahnaasti kohti toista päätä.
 

Puoliajalle edettiin tilanteessa 38-26, mutta lopullisen, kahtakymmentä pistettä hipovan, eron Suomi keräsi viemällä kolmannen neljänneksen 27-17. Päätösneljänneksen hyvän alun jälkeen Suomelta loppui bensa, mutta joukkue oli ehtinyt jo kerätä tarvittavan johdon voittaen 74-56.
 

- Tytöt osoittivat halua parantaa eilisestä. Ensimmäiset 34 minuuttia pelasimme erinomaista susikoripalloa, mutta lopussa taisimme väsähtää. Kolme suurta asiaa tänään olivat 1-1-puolustaminen, levypallopelaaminen ja hyökkääminen aktiivisemmin kohti front rimiä, päävalmentaja Mikko Asikainen kertoi.
 

Vaihtopenkiltä tulleet Sara Bejedi (19/5/5 syöttöä/5 riistoa) ja Reetta Tulkki (5/4) toivat hyökkäyspäähän huomattavaa pirteyttä. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Elina Arike (13/6).
 

Viron pistehai oli Janne Pulk, joka heitti 11 pistettä ja noukki 5 levypalloa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaille tytöille selkeä voitto vaikeuksista huolimatta

18-vuotiaissa tytöissä Viro pysyi kyydissä vielä avausneljänneksen, mutta toisesta neljänneksestä lähtien oli jo selvää, että kumpi joukkue saa voiton tililleen. Viro heitti erittäin huonosti (kakkoset 10/58, kolmoset 0/6, ykköset 15/25), tehden vain 35 pistettä, ja voitto kirjattiin Suomelle 68-35 (37-20).
 

Voitosta huolimatta valmennusjohdon mukaan Suomi ei ollut terävimmillään ja pelirytmissä oli hakemista.
 

- Vaikea peli, passiivinen vastustaja, paljon virheitä ja oma vireystila ei ollut ihan tapissa. Tulos viittaa siihen, että jotain teimme myös onnistuneesti. Missään vaiheessa ei kuitenkaan ollut mitään hätää, päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.
 

Suomen parhaimmistoon kuuluivat suurempaa roolia pelin edetessä ottanut Lotta-Maj Lahtinen (11/2/3 syöttöä/3 riistoa) ja Sofia Rajala (19/8), joka esitteli muutaman taidokkaan post-liikkeen. Kia Vaalavirta heitti 11 pistettä, haki 2 levypalloa ja riisti kolmesti.
 

Virolta korkeimman pistemäärän teki Mariann Adelbert (8/8).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

Näytä lisää vastaavia