Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

21.1.2016 Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

"Ponttis" Mirolybov on Suomen 20-vuotiaiden miesten ruorissa EM-kotikisoissa.

Antti Koskelainen ja 17-vuotiaat pojat valmistautuvat MM-kisoihin.

Jyri Lohikoski jatkaa 18-vuotiaiden poikien päävalmentajana.

Miikka Sopanen ottaa haltuunsa 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

Sami Toiviainen (kuvassa) on kolmannen vuoden peräkkäin 18-vuotiaiden tyttöjen, kun taas 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajaksi on nimetty Mikko Asikainen.

Uusina kasvoina Sudenpentujen valmennuksessä nähdään mm. Jyri Lehtonen. Kuvat: Oma Design, Johan Paulin & Francois Perthuis.


20-vuotiaat miehet historialliseen B-divisioonan EM-kisavoittoon luotsannut Anton Mirolybov jatkaa pestissään EM-isäntäjoukkueen ruorissa. Mirolybovin apuna valmentajina hääräävät jo viime kisoista tuttu kaksikko Petri Virtanen ja Juha Sten.
 

Samoin kuin 20-vuotiaissa miehissä myös 16-vuotiaat pojat EM-kisojen kuudenneksi – ja sitä kautta 17-vuotiaiden MM-kisoihin – vienyt valmennusryhmä pidettiin pääpiirteittäin samana. Antti Koskelainen jatkaa ikäluokan päävalmentajana yhdessä valmentajien Ilkka Palviaisen ja Vesa Vertion kanssa. Heidän avukseen on lisätty vielä Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä.
 

- Meillä on tulossa todellinen junnujen superkesä, jossa on kolme uniikkia tapahtumaa: 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisat, 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden PM-kotikisat Kisakalliossa, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Ari Tammivaara kommentoi.
 

- Valmennuksen puolella on tapahtunut pientä liikehdintää. Edelleen meillä on paljon kokeneita valmentajia, jotka jatkavat rooleissaan, mutta myös muutama uusi päävalmentaja. On hienoa nähdä, että joukkueissa on paljon Korisliiga-valmentajia.
 

Suomella on Euroopan mittakaavalla harvinainen tilanne, kun kaikki Suomen poikamaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa. 18-vuotiaiden poikien päävalmentajana jatkaa Jyri Lohikoski, kun taas 16-vuotiaiden poikien päävastuun ottaa Miikka Sopanen. 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana jatkaa kolmatta vuottaan Sami Toiviainen ja 16-vuotiaat tytöt saavat johtajakseen Mikko Asikaisen.

EM-kisojen lohkoarvonnat huomenna Münchenissä

Sudenpentujen vilkkaan kesän edestä aukeaa yksi verho huomenna Saksan Münchenissä, kun FIBA Europe tekee huomenna aamulla EM-lohkoarvonnat. A-divisioonan kisoissa 20-vuotiaat arvotaan kolmoskorista 16-vuotiaiden poikien tapaan, kun taas 18-vuotiaat pojat arvotaan neloskorista. B-divisioonan EM-kisojen suhteen 18- ja 16-vuotiaat tytöt päätyivät kakkoskoriin.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2016

20-vuotiaat miehet

 
PäävalmentajaAnton Mirolybov
ValmentajaJuha Sten
ValmentajaPetri Virtanen
  

18-vuotiaat pojat

 
PäävalmentajaJyri Lohikoski
ValmentajaJyri Lehtonen
ValmentajaJari Nykänen
  

17-vuotiaat pojat

 
PäävalmentajaAntti Koskelainen
ValmentajaIlkka Palviainen
ValmentajaVesa Vertio
ValmentajaHanno Möttölä
  

16-vuotiaat pojat

 
PäävalmentajaMiikka Sopanen
ValmentajaVille Neva
ValmentajaVesa Vertio
  

15-vuotiaat pojat

 
PäävalmentajaPetka Lehtinen
ValmentajaMasa Kaminen
ValmentajaArttu Mannelin
ValmentajaJuho Kailio
  

18-vuotiaat tytöt

 
PäävalmentajaSami Toiviainen
ValmentajaMirka Dettmann
ValmentajaTristan Fay
  

16-vuotiaat tytöt

 
PäävalmentajaMikko Asikainen
ValmentajaNiko Nyholm
ValmentajaJ-P Männistö
  

15-vuotiaat tytöt

 
PäävalmentajaJussi Räikkä
ValmentajaTuomas Iisalo
ValmentajaSusanna Vartiainen
ValmentajaTuomas Rahkonen
ValmentajaJussi Laakso
 
21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

17.12.2009 EM-kilpailut

Korisnuorten EM-kisapaikat ja alustava tapahtumakalenteri 2010 julkaistu

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet matkustavat vuonna 2010 ikäluokkiensa EM-turnauksiin Israeliin, Itävaltaan, Kreikkaan, Romaniaan ja Viroon. Suomen Koripalloliitto on julkaissut myös maajoukkueiden alustavan tapahtumakalenterin vuodelle 2010.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

18.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden poikien ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet kotivoittoihin

Kolmen maaottelun päivänä 18-vuotiaat pojat murskasivat Georgian Susi Training Centerissä loppunumeroin 99-44 (52-25). Lisäksi 16-vuotiaat tytöt nappasivat kotivoiton Ukrainasta, mutta 20-vuotiaat miehet hävisivät EM-kisoissa Sveitsille.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

8.12.2012 12:36 Valmentajat

”Sudenpennut” jatkavat tuttujen valmentajien hoivissa

Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohdot vuodelle 2013 on valittu. ”Sudenpennut” pääsevät jälleen kesän aikana alansa parhaiden asiantuntijoiden päivittäisvalmennukseen. Päävalmentajina jatkavat tutut kasvot Pekka Salmisesta Ray Ailukseen, kun taas täysin uutena kasvona maajoukkuevalmentajien kastiin liittyy miesten mestarijoukkueen Nilan Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

17.1.2011 EM-karsinnat

EM-vastustajat arvottu Suomen korisnuorille

Korisnuorten ensi kesän EM-turnausten lohkoarvonnat on suoritettu. Suomen viidestä nuorten maajoukkueesta 18-vuotiaat pojat ja 16-vuotiaat tytöt pelaavat Euroopan A-divisioonan turnauksissa. Suomen 18-vuotiaille pojille arvottiin lohkovastuksiksi Saksa, Serbia ja Turkki, kun 16-vuotiaat tytöt kohtaavat alkulohkossaan Espanjan, Italian ja Unkarin.

6.12.2010 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisapaikat selvillä

Nuorten koripallon kesän 2011 EM-kisaisännät on päätetty kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) toimesta Münchenissä. Viiden ikäluokkajoukkueen voimin EM-kisoihin lähtevät "sudenpennut" edustavat kotimaataan ensi kesänä Bosniassa, Puolassa, Unkarissa, Makedoniassa ja Italiassa.

Sudenpentujen valmentajat nimetty – 18-vuotiaat Bundesliiga-kaksikon opissa

Suomen Koripalloliitto on nimennyt nuorten koripallomaajoukkueiden valmennusjohdot vuodelle 2011. Nimettyjen valmentajien joukossa on jälleen alansa huippuammattilaisia, kuten paluun 20-vuotiaiden miesten peräsimeen tekevä Pekka Salminen sekä Bundesliigassa valmentavat Gordon Herbert ja Anton Mirolybov, jotka ottavat luotsattavakseen Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueet.

16.1.2010 16:39 EM-karsinnat

EM-vastustajat arvottu Suomen korisnuorille

Suomen korisnuorille arvottiin lauantaina alkulohkovastustajat ensi kesän EM-turnauksiin. Euroopan A-divisioonan turnauksessa pelaavien Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen vastustajiksi nostettiin arvontakoreista Liettua, länsinaapuri Ruotsi ja itänaapuri Venäjä.

Näytä lisää vastaavia