Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

28.6.2017 Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

Awak Kuier oli omaa luokkaansa, kun Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat Tanskan PM-kisoissa.

Kuierin lisäksi Janette Aarnio oli kovalla pelipäällä...

... kuten myös Noora Markkanen.

Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa voittamattomina.

18-vuotiaissa pojissa Miika Heinosen loistopeli johdatti Suomen takaisin voittojen tielle.

Heinosen lisäksi Suomelta onnistui Aleksi Liukko.

Jaakko Juusela ja Suomen 16-vuotiaat pojat taas murskasivat Tanskan. Kuvat: Ville Vuorinen.


Suomen 16-vuotiaissa tytöissä nähtiin harvinaislaatuinen peli kyseiselle ikäluokalle, kun molemmissa joukkueissa löytyi sekä atleettisia noin 190-senttisiä isoja pelaajia että pitkäraajaisia ja taitavia takapelaajia. Vaikka puoliajalle mentiin Suomen johdossa 32-41, niin Tanska oli antanut kaikilla mittareilla haastavan vastuksen.
 

– Puoliajalla puhuimme, että koripallossa tärkeimmät minuutit ovat kaksi viimeistä ja toiseksi tärkeimmät kolmannen jakson alkuminuutit. Pelaajat ymmärsivät kuinka tärkeätä on tulla peliin kolmannella jaksolla. Hoitaa ne minuutit niin, että joko ollaan pelaamassa voitosta tai ollaan jo voitettu, kun pelataan ottelun viimeisiä minuutteja, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi ottelun jälkeen.
 

Sudenpennut vastasivat ulvontaan ripeästi ensimmäisen viiden minuutin aikana 20 pisteen johdon, josta Tanska ei enää noussut. Suomi vei kolmannen neljänneksen kokonaisuudessaan 15-30 ja pääsi tuulettamaan loppusummerin soidessa 67-83-voittoa.
 

– Otimme turnauksen näkökulmassa riskin ilmoittamalla pelaajille ennen peliä, että nyt on pakkovoiton paikka. Pelaajat ovat itse ilmoittaneet, että tavoitteena on turnauksen voitto, joten tämä oli sitä ajatellen turnauksen tärkein peli, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.
 

– Toinen haaste pelaajille oli se, että jos jossain pelissä haluaa näyttää olevansa tässä turnauksessa jollain pelipaikalla paras pelaaja, niin se on tässä pelissä. Molemmissa haasteissa joukkueen vastaus oli hieno.
 

Erityisesti ensimmäistä puoliaikaa dominoinut Awak Kuier (17/9/5 torjuntaa) ja äärimmäisen taitavia suorituksia esitellyt Janette Aarnio (14/1/6 syöttöä) osoittivat olevansa PM-kisojen ehdotonta eliittiä. Kauaksi taakse ei jäänyt Noora Markkanen, joka 12 pisteen lisäksi syöksyi irtopalloihin 12 levypallon arvoisesti. Vaihtopenkiltä erottuivat vitospaikalla Kuieria mallikkaasti tuurannut Liisa Taponen (4/6) ja duunariroolinsa täyttänyt Sarah Chime (6/2).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaat pojat löysivät kurinalaisen hyökkäyspelinsä

Suomen 18-vuotiaiden poikien puolustuspeli pysyi männäpäivien tapaan laadukkaana Tanskaa vastaan, mutta hyökkäys nosti tasoaan ratkaisevasti. Suomi piti läpi ottelun pallon liikkeellä, etsi pienen edun joko sisältä tai palloskriineistä, ja monisti sitä saaden tanskalaiset vääjäämättä juoksemaan perässä.
 

Puoliajalle mennessä Suomi kokosi 20 pisteen johdon, joka repesi päätösneljänneksellä parhaimmillaan 30 pisteeseen. Sudenpennuilla oli lopulta vähän vaikeuksia korjata 62-90 (23-46) -voitto nimiinsä.
 

– Suomalaisen koripallon menestysresepti löytyy joukkuepelaamisesta ja tietynlaisesta kurinalaisesta toteuttamisesta laatutekijöiden osalta. Meillä oli eilen erittäin huono hyökkäyspeli Viroa vastaan ja ratkaisevilla hetkillä erittäin huono levypallopeli, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.
 

– Lähdimme tänään sillä teemalla, että parannamme eilisiä asioita. Ennen kaikkea onnistuimme kurinalaisessa joukkuekonseptin toteuttamisessa. Tanska puolusti palloskriinitilanteet aktiivisesti, ja sen sijaan että puskimme, niin maltoimme antaa avaavan syötön, toisen syötön ja vielä kolmannen syötön.
 

– Puolustuksen peruspelaaminen on ollut hyvällä tasolla. Tämä oli jo kolmas ottelu, jossa vastustajan pistelukemat alkaa kuutosella. Se on se kivijalka, jonka varaan voidaan laskea.
 

Suomen pistehai oli Miika Heinonen (24/1), joka oli juuri se pelaaja, joka malttoi antaa peliä edistäviä syöttöjä palloskriinitilanteista.
 

– Tätä kautta hän sai puolustuksen liikkeelle ja sai itse lopulta vapaita heittoja kaaren takaa, Lohikoski kertoi.
 

Heinosen lisäksi Suomelta erottui ensimmäisiä maaotteluitaan pelaava sentteri Aleksi Liukko, joka flirttaili tuplatuplan kanssa 10 pisteellä ja 9 levypallolla. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös mikroaaltouunin tapaan lämpenevä Ville Tahvanainen (13/2).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat pojat ylivoimaiseen voittoon

Tanska-päivän ylivoimaisimman voiton Suomen nuorisomaajoukkueista otti 16-vuotiaat pojat, jotka olivat alusta loppuun selkeästi parempia. Tanskalaisille jäi vähän seliteltävää, kun Suomi juoksi vastustajaltaan jalat alta 33-88 (16-39) -voittoon.
 

– Meidän teema päivälle oli, että pidämme huolen siitä, että pystymme pelaamaan omalla tasollamme heti alusta lähtien. Siinä pojat onnistuivat hienosti ja se riitti siihen, että pelistä tuli sellainen kuin se oli, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

– Pelin aikana pääsimme kokeilemaan viisikoita, joita ei olla vielä päästy kokeilemaan täällä tai Baltic Sea Cupissa. Hyvää oppia meille.
 

Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Thomas Exaucia (17/11), Eero Hannikainen (17/1/4 riistoa), Aarni Korkiatupa (14/8/6 riistoa) ja Jaakko Juusela (13/5/4 syöttöä/6 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

Näytä lisää vastaavia