Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin – ”Pientä ylpeyttä voi tuntea”

18.12.2023 07:03 Sasu Salin sai 300 ottelua täyteen Espanjan liigassa viikonloppuna ja juhlisti saavutusta suomalaiskohtaamisen voitolla. Saksassa maan maailmanmestaruuteen johdattanut Gordon Herbert pokkasi vuoden valmentajan tittelin.

Sasu Salin sai 300 ottelua täyteen Espanjan liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin vietti tuplajuhlia, kun Teneriffa kaatoi Espanjan liigan suomalaiskohtaamisessa Elias Valtosen Manresan 76-73 (31-27). Ottelu oli Salinille samalla 300. Espanjan liigassa. Salin on Teneriffan lisäksi pelannut Espanjassa Gran Canarian ja Malagan riveissä.

Salin heitti ottelussa kaksi pistettä ja sai yhdet merkinnät levypallo- ja syöttösarakkeisiin. Valtonen puolestaan kasasi viisi pistettä, kaksi levypalloa, riiston ja torjunnan.

- Onhan se makeeta, että saa pelata parhaassa kansallisessa sarjassa noin monta peliä. Pientä ylpeyttä voi tuntea, mutta ehkä sitten kun lopettaa jossain vaiheessa, osaa arvostaa asiaa vielä enemmän, Salin mietti juhlaottelunsa jälkeen.

Voitolla Teneriffa nousi Manresan kantaan ja on nyt voiton päässä kahdeksannesta sijasta ja sitä kautta Copa del Rey’n paikasta.

- Hyvä voitto meille. Piti Copa del Rey’n haaveet elossa, Salin jatkoi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta alempana Alex Murphyn Estudiantes nappasi niukan 81-80 (45-35)-voiton Melillan vieraana. Murphy kasvatti joukkueensa pistesaldoa kymmenellä pisteellä ja sai tilastoihinsa myös kaksi levypalloa. Estudiantes jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joona Heinosen San Pablo Burgos jatkaa sarjakärjessä murskatessaan Ourensen tylysti 105-55 (49-29). Heinonen jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.
Ottelutilastot

Marginaalit eivät olleet Jacob Grandisonin Menorcan puolella, kun Tizona Burgos juhli tiukkaa 78-77 (41-40)-voittoa. Grandison urakoi ottelussa yli 30 minuuttia ja kiitti luottamuksesta kuudella pisteellä, neljä levypalloa, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Yli puoli tuntia ahkeroi myös Remu Raitanen, mutta Caceres hävisi kotonaan Real Valladolidille 79-87 (43-50). Raitaselle kirjattiin viisi pistettä, kolme levypalloa ja syöttö.

Caceres ja Menorca ovat tasapisteissä sijoilla 15-16 kolmella voitolla ja 10 tappiolla.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Edon Maxhunin Le Portelin kohtaloksi koitui heikko päätösneljännes, kun Nancy vei sen 32-12 ja lopulta koko ottelun 93-88 (43-57). Maxhuni lukeutui jälleen joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, kahden levypallon, kolmen syötön ja yhden riiston tilastomerkinnöillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball koki kirvelevän 81-83 (42-35)-tappion Bourg-en-Bressen vieraana. Jantunen auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Tappion myötä Bourg-en-Bresse nousi Paris Basketballin kanssa tasapisteisiin ja Paris on nyt neljäntenä.
Ottelutilastot

Mikko Larkas pääsi juhlimaan tärkeää voittoa, kun Strasbourg kaatoi kotonaan Metropolitansin 74-61 (36-37). Voitolla Strasbourgin voittoprosentti on nyt 50 ja se on Le Portelin kanssa tasapisteissä.
Ottelutilastot

Paluun pelikentille tehnyt Ilari Seppälä kirjautti kauden avauspisteensä Ranskan ProB:ssä, kun hän heitti viisi pistettä Saint-Chamondin hakiessa voiton Antibesin vieraana 91-79 (42-42). Seppälän riville kirjattiin lisäksi neljä levypalloa ja kaksi syöttöä. Saint-Chamond pitää sarjassa kahdeksatta sijaa.
Ottelutilastot

Gordon Herbertistä Saksan vuoden valmentaja

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin luotsaama Tigers Tübingen menetti otteensa toisella puoliajalla Towers Hamburgia vastaan ja joutui taipumaan 86-94 (48-41). Tigers on 15. kolmella voitolla ja kahdeksalla tappiolla.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon käskyttämä Academics Heidelberg puolestaan taipui selvemmin numeroin, kun Niners Chemnitz oli kotonaan vahvempi 93-69 (53-34). Heidelberg on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Tappion koki myös Valtteri Mervolan Ehingen Urspring, joka taipui ProB:n ottelussa Baskets Speyerille 88-95 (43-51). Mervola loisti jälleen 13 pisteen ja 11 syötön tupla-tuplalla, jota hän täydensi vielä viidellä levypallolla ja riistolla. Ehingen on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Saksassa jaettiin myös palkintoja, kun maan maailmanmestaruuteen johdattanut Gordon Herbert valittiin vuoden valmentajaksi. Samalla Saksan koripallomaajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi. Herbert on ehdolla vuoden valmentajaksi myös tammikuussa järjestettävässä Suomen Urheilugaalassa. Samassa kategoriassa on ehdolla myös Tuomas Iisalo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin Bologna otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Euroliigassa kaataessaan Baskonian 91-81 (42-43). Bologna jatkaa Euroliigassa jaetulla toisella sijalla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna kärsi harmittavan 84-85 (35-40, 80-80)-jatkoaikatappion Reyer Venezialle. Voitolla Venezia nousi Bolognan ohi ja Tuovin apuvalmentama miehistö on nyt kolmantena.
Ottelutilastot

Serie B:ssä Trey Niemi nautiskeli voitosta, kun Lumezzane kaatoi vieraskentällä Lions Bisceglien 81-62 (42-32) suomalaispelurin kantaessa kortensa kekoon kuudella pisteellä, kahdella levypallolla ja riistolla.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsen ja Severi Kaukiainen pääsivät omilla tahoillaan nautiskelemaan voitoista. Kaukiaisen Kalev/Cramo jätti Viimsin ilman mahdollisuuksia ottaessaan 82-61 (43-35)-voiton ja jatkaa sarjan kärjessä. Kaukiaiselle merkattiin kaksi pistettä, levypallo ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Madsenin VEF Riika puolestaan murjoi TalTechin 95-59 (54-26). Madsen täytteli riviään yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä. VEF on neljäntenä.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Henri Kantosen Mazeikiai nousi viimeisen puolan minuutin aikana neljän pisteen takaa-ajoasemasta 70-68 (34-33)-voittoon Neptunasista. Kantonen lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 10 pisteen, kahden levypallon ja neljän syötön noteerauksella. Voitolla Mazeikiai nousi sarjassa kahdeksanneksi.
Ottelutilastot

Slovenian liigassa Perttu Blomgrenin Domzale palasi voittojen tielle kaataessaan Ilirijan 85-67 (35-36). Blomgren sai rivilleen kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, syötön ja riiston. Domzale jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Antti Kanervo pääsi joulun viettoon voitto takataskussaan, kun Stjarnan kaatoi Breidablikin 97-73 (56-36). Kanervo oli joukkueensa ykköstykki 20 pisteellä ja koristeli tilastojaan lisäksi kolmella levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella torjunnalla.
Ottelutilastot

Ville Tahvanaisen 18 pisteen, neljän levypallon ja syötön saldo ei riittänyt siivittämään Alftanesia voittoon Hötturin vieraana, vaan kotijoukkue nappasi pisteet 78-73 (44-39)-voitolla.
Ottelutilastot

Osku Heinonen täydensi suomalaisten vahvaa panosta Islannin liigassa 15 pisteen ja neljän levypallon merkinnöillä, mutta Haukar taipui Grindavikin vieraana 75-89 (43-44).

Tasaisessa Islannin liigassa Stjarnan ja Aftanes ovat tasapisteissä kolmen muun joukkueen kanssa ja voiton päässä kärkikaksikosta. Haukarilla on puolestaan vaikeampaa ja se on kymmenentenä.
Ottelutilastot

Ilmari Toikkanen sai tililleen levypallon ja torjunnan Svendborg Rabbitsin voittaessa BC Kööpenhaminan 78-64 (41-36). Voitto oli Rabbitsille kuudes peräkkäinen ja se on Tanskan liigassa jaetulla kärkisijalla.
Ottelutilastot

Mikael Laihosen Radom putosi Miasto Szkla Krosnon kyydistä toisella puoliajalla 62-85 (37-43)-tappiossa. Laihonen oli joukkueensa levypallokuningas kuudella irtopallolla ja tilastoihin tuli täytettä myös kahdeksan pisteen, syötön ja kahden riiston muodossa. Radom on nyt 12.
Ottelutilastot

Itävallan liigan kärkiottelussa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden joutui tunnustamaan Klosterneuburg Dukesin vahvemmakseen 72-84 (42-34). Swans liihottaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia