Salon Vilppaan kokoonpano on valmis

29.7.2009 Sarjanousija Salon Vilpas on ensimmäisenä Korisliigan joukkueena lyönyt kokoonpanonsa lukkoon pelikaudelle 2009-10. Viimeisinä pelaajina joukkueeseen liittyvät 206-senttinen amerikkalaispelaaja Darryl Dora sekä 16-vuotiaiden maajoukkuemies Riku Ahonen.

Vikkelä Roope Ahonen kuuluu Vilppaan kivijalkaan alkavalla liigakaudella.

Tarkkakätinen Lauri Tiainen tuo heittovoimaa Vilppaan viikinkilaivaan.

Nuorten maajoukkueissakin esiintynyt Sami Himberg edustaa Vilpasta kaudella 2009/10.

Odotukset paluumuuttaja Samu Kaaresvirtaa kohtaan ovat suuret. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo ja Tuomo Kuusisto.

Kookas ja monipuolinen Darryl Dora on ollut Vilppaan papereissa jo kesäkuun alusta lähtien, mutta miehen hintapyyntö oli vielä tuolloin liian korkealla.

- Nyt seuran ja pelaajan näkemykset kohtasivat, ja sopimus saatiin lyötyä lukkoon varsin pikaiseen tahtiin. Joukkue on nyt valmis, ja elokuun 10. päivänä treenitauko on ohi. Sen jäkeen pelaajilla on edessä hikiset seitsemän viikkoa. Amerikkalaispelaajat on tarkoitus tuoda Salon katukuvaan elokuun viimeisellä viikolla, kertoo Vilppaan puheenjohtaja Keijo Poutiainen.

206-senttinen, 110-kiloinen Dora tuo Vilppaan nuoreen ryhmään kaivattua kokoa.

- Kyseessä on mielenkiintoinen pelaaja, sillä koostaan huolimatta hän pystyy käsittelemään palloa ja on melkoinen tekijä myös kolmoskaaren takana. Pelityyliltään hän sopeutuu erinomaisesti meille, ja aiheuttaa varmasti päänvaivaa vastustajan puolustuksella, toteaa tyytyväinen päävalmentaja Philip Dejworek.

24-vuotias Dora on pelannut Vilppaan takamieheksi aiemmin kesällä pestatun Chris Burgessin kanssa samassa yliopistossa (Texas Tech). Dora kokosi yliopistoaikansa parhaat tilastot kolmannella kaudellaan, jolloin hänen keskiarvoikseen merkittiin 7,6 pistettä, 4,6 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden.

Viime kaudella Dora pelasi Uruguayn LUB-liigassa 12,9 pisteen, 6,4 levypallon, 1,6 syötön ja 1,1 torjunnan ottelukeskiarvoilla. Dora on ehtinyt pelata myös Ranskan N1-liigaa ja Ruotsin Basketligania.

20-vuotiaiden miesten maajoukkueen runkopelaaja Roope Ahosen 188-senttinen pikkuveli Riku Ahonen on myös solminut pelaajasopimuksen tulevasta kaudesta. Ahonen kuuluu parhaillaan Jukka Toijalan valmentamaan Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkuerinkiin.

- Riku on erittäin lahjakas nuorukainen, jolle tekee hyvää päästä kokeilemaan siipiään myös isommissa ympyröissä. Hän on treenannut hienolla asenteella koko kesän miesten joukkueen kanssa, ja halu kehittyä on suuri. Rikun päärooli on ehdottomasti Vilppaan A-poikien joukkueessa, mutta uskoisin veljesten pelaavan yhdessä Salohallin parketilla kauden aikana, arvioi Dejworek.

Vilppaalla on koossa 13 pelaajasopimusta kaudelle 2009/10: Charlie Burgess, Antonio McMillion, Jussi Savolainen, Janne Koskimies, Sakari Salminen, Samu Kaaresvirta, Tuomas Tenkanen, Riku Ahonen, Darryl Dora, Sami Himberg, Lauri Tiainen, Pekka Lammi sekä Roope Ahonen. Joukkuetta valmentaa Philip Dejworek apunaan Niko Hellman ja Ville Salmi.

 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia