Puheenjohtaja Zitting toivotti Islannin presidentin tervetulleeksi EM-kisoihin

23.1.2017 Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting vietti päättyneen viikon Islannissa luomassa suhteita Suomen EM-kisojen kumppanimaan johtoon. Zittingin isäntänä toimi Islannin koripalloliiton puheenjohtaja Hannes Jónsson, jonka lisäksi Islannin presidentti Guðni Jóhannesson vastaanotti Zittingin virka-asunnollaan Reykjavikissa.

Antti Zitting kohtasi Reykjavikissa Islannin presidentti Guðni Jóhannessonin.

Helsinkiin on saapumassa syyskuun alussa kaksi tuhatta koripallofania seuraamaan Suomen ja Islannin välistä EM-kisaottelua. Kuvat: Koripalloliitto & FIBA Europe.

Suomen rannoilla nähdään maan 100-vuotisjuhlavuoden sekä Helsingissä pelattavan EM-alkulohkon ansiosta todellinen ”viikinkivallankumous”, kertoo Reykjavikista tavoitettu Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting.

- Kaiken kuulemani perusteella Suomeen on tulossa EM-kisaviikonloppuna varsinainen islantilaisten invaasio, Zitting nauraa.

- Tämän hetken arvion mukaan Islannista on saapumassa noin 2,000 fania kannustamaan joukkuettaan Helsingin EM-alkulohkoon, ja samaan aikaan Suomessa pelattavaan jalkapallon MM-karsintaotteluun on tulossa toinen mokoma. Uskallan väittää, ettei Helsingissä ole koskaan nähty yhtä montaa islantilaisturistia yhtä aikaa.

Lisää islantilaisia arvovieraita on saapumassa Helsinkiin jo heti alkukesästä.

- Keskustelussani Islannin presidentin Guðni Jóhannessonin kanssa hän kertoi saapuvansa maahamme 1.6. järjestettävään Suomi100-tapahtumaan yhdessä muiden Pohjoismaiden valtionpäämiesten ja kuninkaallisten kanssa. Tiedossa on suuri Pohjoismaiden ystävien päivä, iloitsee Zitting.

- Jóhannesson kertoi myös halustaan tulla EM-kisoihin kannustamaan omiaan yhdessä kahden tuhannen kuuluisan islantilaisfanin kanssa. Hän sanoi tekevänsä kaikkensa, että vierailu toteutuu.

Odotettavissa ennennäkemätön fanisirkus

Zittingin kertoman mukaan keskusteluissa Islannin valtion ja koripalloliiton johdon kanssa korostui kerta toisensa jälkeen kahden Pohjoismaan henkinen samankaltaisuus. Molempien maiden maajoukkueet pelaavat periksiantamatonta, yhteistyön voimaa korostavaa vauhtipalloa.

- Jalkapallo ja koripallo ovat kumpikin lajeina suuressa suosiossa Islannissa. Puhuimme yhdessä siitä, kuinka suuri merkitys Islannin EM-kisapaikalla Berliinin alkulohkoon oli vuonna 2015 ja kertailimme yhdessä Islannin viime kesän jalkapallon EM-ihmettään, kertoo Zitting.

- Jalkapallo- ja koripallomaajoukkueet ovat Islannissa koko maan ilmiöitä samalla tavalla kuin olemme saaneet Susijengistä kasvatettua koko maan joukkueen Suomessa. Siitä tulee komeaa nähtävää, kun Suomen ja Islannin fanit kannattavat toisiaan Hartwall Areenalla syyskuussa.

Zitting keskusteli isäntiensä kanssa myös laajamittaisemman maiden välisen yhteistyön mahdollisuudesta. Esimerkkejä onnistuneista suhteista näkyi muuallakin kuin urheilun ja turismin rintamilla.

- Presidentti Jóhannessonin korvaan oli kantautunut tieto islantilaisen Skyr-rahkan uskomattomasta menestyksestä Suomessa. Hänestä oli valtavan hieno asia, että islantilaista puhdasta luontoa edustava elintarvike on löytänyt kuluttajaryhmänsä Suomessa, kertoi Zitting.

- Näen, että EM-kisoja odotellessa Islannilla ja Suomella on valmius laajamittaisempaankin yhteistyöhön. Malleja löytyy varmasti monenlaisia.

Zittingin, Jónssonin ja Jóhannessonin lisäksi tapaamiseen osallistui Suomi100-pääsihteeri Pekka H. Timonen.

Henkilöt

 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

Näytä lisää vastaavia