Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

21.6.2018 22:04 Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

Kippari Shawn Huff johdatti Susijengin jatkoaikavoittoon Virosta. Kuva: Ville Vuorinen.

Läpi päätösneljänneksen Susijengi oli kiri päällä, kun virolaiset pitivät hyppysissään kymmenen pisteen hujakoilla olevaa johtoa. Varsinaisen peliajan loppumetreillä, kolme minuuttia ennen summeria, Shawn Huff tasoitti pelin hetkeksi vapaaheittoviivalta, kunnes pari minuuttia myöhemmin Carl ”#MeidänCalle” Lindbom vetäisi eron kahteen 63-61.

Kellon tikittäessä kohti nollaa Suomen puolustus haki riiston, Fiifi Aidoon heittoyritys meni ohitse, mutta hyökkäyslevypalloon rynni Susijengi-debytantti Mikael Jantunen, jota rikottiin kahden vapaaheiton arvoisesti. 18-vuotias nuorukainen heitti ensimmäisen ohi, toisen konkarin elkein myös tahaltaan ohitse ja hyökkäyslevypallon noukki Alexander Madsen, joka tasoitti ottelun jatkoajalle.

Matti Nuutinen ja Susijengi joutui vääntämään urakalla Viroa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Bonusajalla Susijengin sama rakkikoiramainen puolustus jatkui pakottaen kotijoukkueen hätäisiin ratkaisuihin kerta kerran jälkeen. Korintekovastuun kantoi ensin kippari Shawn Huff, joka pisti tavaramerkiksi nousseen kääntöhyppyheittonsa sisään ja Aidoo, jonka pää ei kylmennyt hänen kolmannessa miesten maajoukkueottelussaan.

Aidoo oli pitkine raajoineen kaikkialla puolustuksessa, ohitti koko Viron puolustuslinjan lay-upiin ja hetkeä myöhemmin venytti eron vapaaheitoilla neljään pisteeseen 65-69. Vapaaheitot ja Jantusen and one -nosto korin alta viimeistään tekivät Suomen voitosta selviön.

Videohaastattelussa Susijengin valmentaja Jukka Toijala analysoi pelin ydinkohtia.

Larkas: ”Väsytimme Viron”

Kokonaisuudessaan Susijengin peli oli alkuun tahmeaa. Puolustus oli silkkaa rautaa lähes koko ottelun, mutta korinteossa oli vaikeuksia – varsinkin kolmannella jaksolla, jonka Viro vei 14-6.

– Alku ja kolmas jakso olivat korinteollisesti nihkeitä. Puolustuksessa koko toinen puoliaika pelattiin ihan hyvin. Sillä puolustuksella me loppujen lopuksi väsytettiin Viro. Toki tarvittiin vähän onneakin siihen loppuun, että päästiin jatkoajalle, jolla sitten olimme selkeästi parempia, Susijengin valmentaja Mikko Larkas kertoi.

Yhdessä, joukkueena. Kapteeni Huff mentoroi Fiifi Aidoota. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen puolustuksesta kertoo paljon, että Viron heittoprosentit jäivät maltillisiksi. Virolaiset heittivät kotihallissaan kakkoset 16/49 (32%) ja kolmoset 8/24 (33%).

– Huomasi, että oli kesän ensimmäinen peli. Vähän hakemista molemmissa päissä kenttää. Meillä oli kokoonpano, jolla ei ole pelattu hirveästi yhdessä, niin se ehkä näkyi, mutta sitten kun löydettiin toimivat viisikot, niin päästiin rinnalle ja ohitse, kokenut Mikko Koivisto analysoi.

Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus

Susijengin kokeneemmasta kaartista löytyivät pitkälti myös pistenikkarit. Huff (12/7) oli eleettömän tyylikäs ja paineen alla ilmeetön. Koivisto nakutteli kymmenen pistettä, kuten myös Matti Nuutinen (10/4) ja tupla-tuplan kanssa flirttaillut Carl Lindbom (10/8).

Estradin päätähdeksi nousi kuitenkin nuoriso. Aidoo (10/4) loisti puolustuksessa tuttuun tapaansa, mutta säväytti myös urheilullisilla ajoillaan ja silkinpehmeällä hyppyheitollaan. Videohaastattelussa Aidoo kertoo ottelusta ja tärkeästä torjunnastaan varsinaisella peliajalla.

Debytanteista Hannes Pöllä pelasi lyhyen pätkän ensimmäisen puoliajan lopussa. ”Hurja-Hannes” käytti minuuttinsa tehokkaasti upottaen vapaaheitoilla kolme pistettä ja hakien yhden hyökkäyslevypallon. Jantunen taas pelasi ennakkoluulottomasti reilut viisitoista minuuttia neljän pisteen ja kolmen levypallon arvoisesti.

Hannes Pöllä käytti vähän minuuttinsa mainiosti. Kuva: Ville Vuorinen.

– Noin nuorison pitääkin mennä kentälle. Pöllä oli hyvä, Mikael hyvä ja Fiifi taas erinomainen. Jokainen ansaitsi paikkansa parketilla, Larkas kertoi.

– Ei tuollaisissa tilanteissa voi lähteä arkailemaan. Kovaa pitää mennä ja katsoa, että mihin se riittää, Jantunen kertoi.

18-vuotias Mikael Jantunen ei arkaillut. Kuva: Ville Vuorinen.

Susijengi pelaa uudestaan Viroa vastaan maanantaina 25.6. Helsingissä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Lisätietoja: Osta liput >>

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.