Peli-Karhut ja EBT jatkavat tappiotta – Pyrinnölle kauden avausvoitto

5.10.2022 21:59 Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Peli-Karhut haki murskavoiton Lappeenrannasta. Myös EBT ja Pyrintö selvisivät voittajina.

Tara Reed ja Pyrintö kaatoivat FoA:n. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Kotkan Peli-Karhut. Kotijoukkue putosi kyydistä jo avausjaksolla ja vieraat veivät sarjapisteet 120-62.

Kotkalaisten hyökkäyspeli oli ensimmäisellä puoliajalla loistavaa, joka näkyi tulostaululla. Puoliajalla tilanne oli 70-30.

Aivan samanlaista ilotulitusta ei nähty toisella puolikkaalla, mutta voittajasta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä.

- Pelissä oli tänään paljon hyvää. Parantamista meillä on edelleen puolustukseen paluussa ja palloscreenipuolustuksessa. Pääsääntöisesti olen kuitenkin tyytyväinen meidän tekemiseen, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Kotkalaisryhmä oli ottelussa vahvempi jokaisella osa-alueella. Levypallot joukkue vei nimiinsä 53-26.

- Peli-Karhut olivat selkeästi parempia kuin me. Tänään päästiin harjoittelemaan prässiä vastaan pelaamista. Puoliajalla kävimme monologin siirtymäpuolustuksesta, jossa paransimme toiselle puoliajalle, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen kertasi.

PeKa:sta seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Natalie Kleemann-Day debytoi joukkueessa ja pussitti heti 23 pistettä. Rashida Timbilla teki tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla. Raziyah Farrington viimeisteli Catzille 21 pistettä.

Ottelutilasto

EBT voitti kotiavauksensa

Sarjan avausottelunsa voittaneet EBT ja HBA-Märsky kohtasivat Espoossa. Kotijoukkue jatkoi siitä mihin lauantaina jäi ja vei voiton 82-71.

Avauspuolikkaalla EBT oli ottelussa kuskin paikalla. Puoliajalla tilanne oli joukkueen hyväksi 46-37.

EBT johti ottelua parhaimmillaan 19 pisteellä, mutta HBA onnistui nousemaan 11 pisteen päähän. Kotijoukkue otti kuitenkin kauden toisen voittonsa.

Espoolaiset rokottivat vieraitaan menetyksistä. EBT:lle kirjattiin 37 pistettä vastustajan menetyksien jälkeen, kun HBA:n vastaava saldo oli 22 pistettä.

Sierra Moore teki kotijoukkueelle 33 pistettä. Carmen Tyson-Thomas esitti vahvaa yleispelaamista ja kirjautti tilastorivin 15/13/5 koriin johtanutta syöttöä. Elina Aarnisalolle merkittiin 22 pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Pyrinnölle avauspisteet

Niukan tappion lauantaina kokenut Tampereen Pyrintö matkasi Forssaan Alun vieraaksi, joka metsästi myös avausvoittoaan. Pyrintö otti ottelusta makean vierasvoiton 95-90.

Ottelun avauspuolikas pelattiin tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä ja puoliajalla oltiin tasatilanteessa 47-47.

Kolmannelle jaksolle Pyrintö tiivisti puolustustaan ja hallitsi peliä. Päätösjaksolle joukkue pääsi kymmenen pisteen johdossa.

Kotijoukkue sai päätösjaksolla aikaan kirin, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Sarjapisteet matkasivat Tampereelle 95-90.

Ottelutilastojen kanssa on ongelmia, joita selvitetään.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.