Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa

26.10.2023 09:13 Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball jatkaa puhtaalla pelillä EuroCupissa, kun Mikael Jantunen oli jälleen isossa roolissa voitto-ottelussa. Severi Kaukiainen puolestaan loisti FIBA Europe Cupissa ja Erik Murphy debytoi uudessa seurassaan.

Mikael Jantusen Paris Basketball porskuttaa vahvasti EuroCupissa. (Kuva: FIBA)

Mikael Jantunen oli jälleen isossa roolissa, kun Paris Basketball kaatoi EuroCupissa kahden jatkoajan jälkeen London Lionsin 106-102 (48-41, 84-84, 97-97). Jantunen heitti yhteensä 12 pistettä, joista neljä ensimmäisellä jatkoajalla. Lisäksi hän saalisti kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan ennen virhetilinsä täyttymistä. Yhteensä pariisilaiset menettivät kolme pelaajaansa ennenaikaisesti viiden virheen myötä. Siitä huolimatta joukkue pystyi kaivamaan voiton itselleen.

- Olen sanaton jätkien esityksen jälkeen, sillä olimme muutaman kerran köysissä - erityisesti erittäin huonon kolmannen neljänneksen jälkeen ja sitten neljännellä neljänneksellä.

- Vaikka joidenkin avainpelaajiemme virhetili täyttyi, löysimme aina uuden pelaajan penkiltä. Olen erittäin, erittäin ylpeä joukkueestamme, Paris Basketballin päävalmentaja Tuomas Iisalo hehkutti EuroCupin verkkosivujen mukaan.

Paris Basketball on voittanut kaikki neljä peliään EuroCupissa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mestarien liigassa Teneriffa nousi viime viikolla 19 pisteen takamatkalta voittoon, mutta nyt asetelmat kääntyivät, kun Darüssafaka kiri kotikentällään 18 pisteen eron kiinni ja oli lopulta kotikentällään vahvempi 88-84 (34-48). Sasu Salin ei yltänyt ihan viime viikon kaltaisiin urotekoihin, mutta hän kasasi kolme pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Alexander Madsenin VEF Riika koki kirvelevän 73-74 (32-38)-tappion Cholet'n vieraana. Ottelun päätyttyä tulostaululla olivat tasalukemat 74-74, mutta tulostaululle oli virheellisesti merkitty VEF:lle yksi piste liikaa, joka korjattiin varsinaisen peliajan jälkeen. Madsenille kirjattiin ottelussa seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä ja torjunta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi 19 pisteellä, mutta siitä huolimatta Legia Varsova haki pisteet FIBA Europe Cupin ottelussa 86-77 (51-38). Kaukiainen täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Levice on hävinnyt molemmat ottelunsa.
Ottelutilastot

Erik Murphy debytoi Gunma Crane Thundersin riveissä tilastoimalla kymmenessä minuutissa kuusi pistettä, kolme levypalloa ja syötön. Thunders kuitenkin taipui Sendai 89ersin vieraana 75-87 (33-42).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Henri Kantosen ja Daniel Dolencin Mazeikiu otti kauden avausvoittonsa Liettuan liigassa, kun se haki Neptunasin vieraana 87-84 (47-38). Kantonen heitti kolme pistettä, otti kuusi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Dolencille merkittiin kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja torjunta.
Ottelutilastot

Mazeikiu oli alkuviikosta tositoimissa myös toisen kerran, kun se hävisi cupin ottelussa Utenus Juventukselle 75-86 (34-47). Dolenc ei ollut tällä kertaa kokoonpanossa, mutta Kantonen kantoi vastuuta 13 pisteen, kolmen levypallon ja kahden syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

 
16.11.2023 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantonen vauhditti joukkueensa voittoon Liettuassa

Henri Kantonen oli hyvässä heittovireessä auttaessaan Mazeikiain voittoon Liettuan liigassa. Myös eurokentillä suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

12.12.2018 23:10 Susijengi

Erik Murphy ja Shawn Huff johdattivat Frankfurtin voittoon EuroCupissa

Erik Murphy ja Shawn Huff olivat isossa roolissa, kun Frankfurt Skyliners otti voiton EuroCupissa. Murphy oli ottelun paras pistemies ja Huff sinetöi Frankfurtin voiton viime hetkillä.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

15.11.2018 10:10 Susijengi

Sasu Salinin Malaga varmisti jatkopaikan EuroCupissa

EuroCupissa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun vahvan suomalaisedustuksen omaava Frankfurt Skyliners isännöi Sasu Salinin Malagaa. Malaga kävi hakemassa Saksasta tärkeän voiton ja varmisti jatkopaikkansa EuroCupissa. FIBA Europe Cupissa Alex Murphyn Szolnoki Olaj varmisti niin ikään paikkansa seuraavalla kierroksella.

7.11.2018 23:52 Susijengi

Erik Murphyn hirmuvire jatkuu – heitti 33 pistettä EuroCupissa

Erik Murphy on erinomaisessa iskussa tärkeiden MM-karsintaotteluiden alla, kun hän johdatti Frankfurt Skylinersin tärkeään voittoon EuroCupissa Torinoa vastaan. Murphy tuli penkiltä sisään ja heitti peräti 33 pistettä. Mukaviin pistelukuihin ylsivät myös Gerald Lee Junior sekä Jamar Wilson.

1.11.2018 09:37 Susijengi

Susijengiläiset tehokkaina eurokentillä

Susijengin pelaajat osoittivat oivaa pelikuntoa tärkeiden MM-karsintaotteluiden lähestyessä, kun peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin keskiviikon otteluissa.

11.10.2018 07:47 Susijengi

Salinin Malaga vei EuroCupin suomalaiskohtaamisen

EuroCupissa nähtiin harvinaista herkkua, kun pelikentällä oli samanaikaisesti kolme suomalaispeluria Malagan ja Frankfurtin välisessä ottelussa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

Näytä lisää vastaavia