Pähkinänkuoressa: 5. EM-kisapäivä, perjantai 22.7.

22.7.2016 22:40 Viidentenä EM-kisapäivänä päästiin loppusarjapelien makuun. Helsingin Jäähallissa tahkottiin tiukkoja puolivälieriä, ja Pasilan urheiluhalli täyttyi lähes kokonaan Suomen ottelun ajaksi. EM-kisojen “mediatiimi” tutustui viidentenä pelipäivänä eri talkoolaisten tehtäviin.

Pasilassa oli aamusta odottava tunnelma. Lipunmyyntikopista tavoitettu Peppi Ilola kuvaili kisojen sujuneen erinomaisesti. Ilola iloitsi sitä, että Pasilan tupa saatiin perjantaina täyteen.

– Kun Suomi on pelannut Jäähallin puolella, on täällä näkynyt pääasiassa vierasjoukkueiden kannattajia.

Koko ikänsä koripalloa pelannut Ilola kuvailee vapaaehtoistyötä kisojen parissa mukavaksi. Hän aikoo olla ensi vuoden miesten EM-alkulohkossa jälleen vapaaehtoisena.

Pasilasta tavoitettiin myös EM-kisojen tapahtumatiimin Saija Törmänen. Hän kertoo lähteneensä mukaan vapaaehtoiseksi ja tiiminvetäjäksi, koska hänellä on kesälomalla paljon aikaa. Törmäsellä on vankka kokemus tapahtumajärjestämisestä ja vapaaehtoisena toimimisesta.– Olen kyllä tehnyt todella paljon tapahtuma-alan hommia, mutta enemmän kulttuurin puolelta. Minulla on aiempi tutkinto kulttuurituottamisesta, mutta nyt opiskelen Haaga-Heliassa liiketaloutta, erikoistuen viestintään.


– On mielenkiintoista laajentaa omaa osaamistaan myös urheilutapahtumien puolelle.
 

Jäähallin katsomossa oli perjantaina hiljaista pääasiassa siksi, että Suomen ottelu pelattiin Pöllölaakson ”huudeilla”. Lipunmyyntipisteeltä löytyi Signe Pais, joka kertoo olleensa mukana koripallotoiminnassa siitä asti, kun hänen nyt Masun A-junioreissa pelaava poikansa aloitti mikroissa.


Signe ei ole ollut aikaisemmin vapaaehtoisena isoissa urheilutapahtumissa. Hän on viihtynyt lipunmyynnissä erinomaisesti, vaikka etenkin Suomen matsien aikaan on välillä ollut todella kiire.– Hyvä porukka, iloinen meininki ja asiakkailta saatu mukava palaute on auttanut jaksamaan, Pais kehuu.

Lipunmyynnin viereisessä kisatoimistossa huhki perjantaina Ida Korkiakoski, joka vastaa EM-kisoissa tapahtuman yleisestä pyörityksestä, ja vastaa muun työn ohessa asiakkaiden kysymyksiin. Hän hoitaa myös vapaaehtoisten lounge-tilaa, jossa tehtävien kirjo on hyvinkin konkreettinen – kuten kahvinkeitto.

Korkiakoski on ensimmäistä kertaa vapaaehtoisena, ja kertoo viihtyneensä hyvin.– On ollut mielenkiintoista saada nähdä, kuinka tällainen iso tapahtuma on rakentunut. Tästä saa hyvää kokemusta, jos aikoo tapahtuma-alalle.

Kaikkiaan kisojen eri vapaaehtoisilla tuntuu olevan positiivinen asenne tehtäviin. Hommat tehdään huolella, mutta iloinen pilke silmäkulmassa. Työtehtäviä piisaa vielä kahden päivän ajaksi, kun Helsingin Jäähallissa pelataan Euroopan mestaruudesta ja Pasilassa haetaan joukkueille sijoituksia.
 


Lisätietoja: Virallinen kisasivusto
 
17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

25.7.2016 12:00 EM-kilpailut

Helsingin U20-kisat lähentelivät nuorten EM-katsojaennätystä

Helsingissä 16.-24.7. pelatut 20-vuotiaiden miesten EM-kisat vetivät kiitettävästi kisayleisöä Helsingin Jäähallin ja Pasilan Urheiluhallin lehtereille. Kisoja seurasi päiväkohtaisella asteikolla 4,126 katsojaa, mikä on FIBA:n nuorten EM-kisojen historian kaikkien aikojen toiseksi suurin katsojamäärä.

24.7.2016 23:35 EM-kilpailut

Sudenpentujen kukistama Espanja juhlii 20-vuotiaiden Euroopan mestaruutta

Suomi onnistui ainoana joukkueena 20-vuotiaiden miesten EM-turnauksessa kukistamaan Espanjan. Kisojen sunnuntai-illan huipennuksessa Espanja hallitsi hermopelin Liettuaa vastaan, kiskaisi onnistuneilla kaukoheitoilla riittävän eron ja hyydytti Liettuan lopulta paikkapuolustuksellaan. Euroopan mestaruus ratkesi Espanjalle pistein 55-68 (32-40).

24.7.2016 22:55 EM-kilpailut

Lauri Markkaselle U20 EM-kisojen pistekuninkuus ja paikka All Star -viisikossa

Suomen Sudenpentujen johtohahmo Lauri Markkanen, 19, nimettiin sunnuntaina päättyneiden 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen tähdistöviisikkoon. 211-senttinen jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Markkanen vei lisäksi nimiinsä ikäluokkansa turnauksen korikuninkuuden – jo toisena vuonna peräkkäin.

24.7.2016 19:00 Maaottelu

Sudenpentujen EM-taival kunniakkaaseen päätökseen

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisat saivat päätöksensä yli 2000 katsojan silmien alla Helsingin Jäähallissa, kun Suomi voitti Unkarin 91-70 (20-32). Suomi heitti tarkasti ensimmäisellä neljänneksellä, yltyen 18-0-juoksuun avausjakson päätteeksi ja keräten vankan johdon, joka kantoi loppusummeriin saakka. Suomen lopullinen sijoitus turnauksessa oli 15.

24.7.2016 11:20 EM-kilpailut

Suomi hakee U20-turnauksen päätöksessä voittoa Unkarista

Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue viimeistelee EM-urakkansa Unkaria vastaan. Joukkue pyrkii hankkimaan viimeisestä pelistä kunniakkaan päätöksen kotiturnaukselle. Vastaan sijoitusottelussa (sijat 15.-16.) astelee voitoton Unkari.

24.7.2016 10:10 EM-kilpailut

20-vuotiaiden EM-kisojen päivän ottelut, sunnuntai 24.7.

20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut huipentuvat tänään sunnuntaina illalla Helsingin Jäähallissa pelattavaan Espanja-Liettua-finaaliotteluun. Ennen sitä Nordenskiöldinkadulla nähdään pronssiottelu Saksa-Turkki sekä Suomen Sudenpentujen sijoitusottelu Unkaria vastaan.

23.7.2016 23:45 EM-kilpailut

Pähkinänkuoressa: 6. EM-kisapäivä, lauantai 23.7.

20-vuotiaiden EM-kilpailujen toinen lauantaipäivä oli täynnä voittajien peittelemätöntä riemua ja yhtä lailla hävinneiden joukkueiden pettymystä. Parketilla pelit kovenivat, kun Helsingin Jäähallissa taisteltiin paikoista EM-finaaliin. Lauantai petasi kentät valmiiksi sunnuntain otteluille, joista suurin on Helsingin Jäähallin illan EM-finaali.

23.7.2016 18:40 EM-kilpailut

Sudenpennut päättää EM-kisaurakkansa sijoitusotteluun sunnuntaina klo 16:15 alkaen

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue pelaa EM-kotikisojen viimeisen ottelunsa sunnuntaina klo 16:15 alkaen. Sudenpennut ja Unkari ratkovat keskinäisessä ottelussaan kisasijoitusten 15.-16. kohtalon.

Näytä lisää vastaavia