Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

29.6.2017 Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

Tuukka Jaakkola johdatti Suomen 18-vuotiaat pojat voittoon Norjasta PM-kisoissa.

Jaakkolan lisäksi Suomen onnistujiin kuuluivat mm. Andre Gustavson...

... ja Ville Tahvanainen.

18-vuotiaissa tytöissä Lotta-Maj Lahtinen riiisti kahdeksan kertaa...

... kun taas Elina Arike haki 13 levypalloa.

16-vuotiaissa pojissa Thomas Exaucia ja Suomi murskasivat Norjan.

Perttu Blomgren (MU16) ja Suomi kohtaavat huomenna PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsin. Kuvat: Ville Vuorinen.


18-vuotiaissa pojissa Norja ei antanut mitään ilmaiseksi, kun molemmat joukkueet pistivät kovaa kovaa vasten. Suomella oli pituusylivoima, joka näkyi levypallojen ylivoimaisena voittamisena 29-55, mutta tästä huolimatta norjalaiset roikkuivat kymmenen pisteen iskuetäisyydellä.
 

Päätösneljänneksen loppupuolella Norja rynni vielä kahdeksaan pisteeseen, mutta Ville Tahvanaisen tippaus, Andre Gustavsonin ajo ja Tahvanaisen lopputuloksen 64-79 (28-38) viimeistellyt tyly kolmonen varmistivat voiton Sudenpennuille.
 

– Vastassa oli hieno norjalainen joukkue. Vaikka heillä ei ollut hirveästi pituutta, niin he olivat sitkeitä ja rankaisivat meitä heti, kun emme olleet täysin pelin päällä. Sitä kautta tämä oli meille vaikea matsi. Emme saaneet missään vaiheessa flow'ta päälle, mutta ikään kuin haimme työvoiton, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.
 

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli kahdeksasta yhdeksään stoppia putkeen ja hetkiä, jolloin meidän sisäpelaajat pelasivat ylivoimaista koripallo korin alla. Meillä oli myös 31 hyökkäyslevypalloa, joka kertoo taistelemisesta ja uhrautumisesta joukkueen eteen.
 

Suomelta peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille: Tuukka Jaakkola (12/7), Aapeli Syrjämäki (11/5/3 syöttöä), Mikael Jantunen (10/9/3 riistoa), Gustavson (10/4), Miika Heinonen (10/5/4 syöttöä) ja ratkaisuhetkillä jälleen kylmäpäisenä pysynyt Tahvanainen (18/5).
 

– Ville on hauska joukkueen juniori, joka tiukassa paikassa pistää palloa koriin. Hieno piirre nuoressa urheilijassa, Lohikoski hymyili.

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt selkeään voittoon, Kuierille 8 torjuntaa

16-vuotiaissa tytöissä Norja roikkui vielä avausneljänneksen kyydissä, kunnes Suomi piti norjalaiset toisella neljänneksellä vain kahdessa pisteessä ja viimeisteli voiton juoksemalla päätösneljänneksen 8-32. Suomen ylivoimaisesta 25-78 (12-29) -voitosta huolimatta Norja vei levypallokamppailun 62-59.
 

– Vaikka olimme parempia, niin emme saaneet irti sitä, mitä oltaisiin haluttu. Levypallopelissä epäonnistuimme täysin. Se on asia, johon täytyy saada valmistautumisjakson aikana selkeä parannus, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.
 

– Voimme olla vaikka EM-kisojen paras joukkue, jos hoidamme levypallopelin kuten se kuuluu, mutta tällä hetkellä ei olla lähellekään. Pitää olla ymmärrys siitä, että levypallopelaaminen ei ole pelkkää pituutta.
 

Suomen takakentästä Sanni Tuomisto (9/5) toi energiaa penkiltä, laitureista Lotta-Kaisa Paltemaa (7/4/3 syöttöä) oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sentteri Liisa Taponen (4/5) teki oivaa työtä norjalaisten takapelaajavetoista viisikkoa vastaan. Suomen korkeimmat pistemäärät heittivät Janette Aarnio (15/4/5 riistoa), Noora Markkanen (11/7) ja Awak Kuier (12/10/8 torjuntaa).
 

Suomen maajoukkueiden kaikkien aikojen tilastoissa Kuierin kahdeksan torjuntaa yhdessä pelissä sijoittuu jaetulle toiselle sijalle yhdessä Antti Nikkilän ja Minna Stenin kanssa. Ykkössijaa pitää hallussaan yhdeksällä torjunnalla Heikki Järnström.

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaat tytöt jättivät tomut alleen ripeästi

Suomen 18-vuotiaat tytöt aloittivat pelin hurjalla 21-0-juoksulla, jonka jälkeen Norja pysyi Sudenpentujen tassujen alla. Norjalaiset tukeutuivat paikkapuolustukseen, mutta Suomi jylläsi jo silkalla pelaajamateriaalillaan selkeään 43-92 (16-46) -voittoon.
 

– Saimme hyvää harjoitusta pelaamisesta paikkapuolustusta vastaan. Vielä se oli vaihtelevaa, mutta pelin tarjoama videomateriaali on hyödyllistä tulevaisuutta ajatellen, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.
 

Parketin ehdoton ykkösnimi oli Lotta-Maj Lahtinen, joka heitti hyvillä tarkkuuksilla (2p 5/8, 3p 6/9) 29 pistettä, kahmi 3 levypalloa, jakoi 3 syöttöä ja riisti pallon vastustajalta peräti 8 kertaa. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Sara Bejedi (11/5/3 syöttöä), kun taas levypallopelissä kunnostautuivat Kia Vaalavirta (6/11/3 syöttöä) ja Elina Arike (7/13).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Myös 16-vuotiaille pojille selkeä voitto

16-vuotiaiden poikien maajoukkue tunnusteli vielä avausneljänneksen, mutta toisella jaksolla Suomi repäisi 20 pisteen eron, jonka se kasvatti loppusummeriin mennessä murskalukemiksi 52-96 (22-42).
 

– Meidän tehtävänämme oli varmistaa, että pelaamme pelin alusta lähtien omalla tasollamme. Kun tämä poikien toimesta tapahtui, niin pelistä tuli sellainen kuin siitä tuli, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kiteytti.
 

Suomen etevimmät olivat sveitsiläinen linkkuveitsi Erik Sajantila (21/6/5 syöttöä), pari voimakasta donkkia kahdella kädellä lyönyt Thomas Exaucia (15/13/4 riistoa), Perttu Blomgren (13/4) ja Henri Permanto (10/7).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.6.2017 17:00 Maaottelu

Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

28.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

27.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

26.6.2017 Maaottelu

Sudenpennuille puhdas avauspäivä Kisakallion PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet aloittivat viisipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä päihittämällä Islannin neljästi. Sudenpennut kohtaa huomenna PM-kisojen toisena päivänä Viron neljässä peräkkäisessä pelissä Susi Training Centerin ykköskentällä.

5.1.2017 Maaottelu

Suomelle kolme voittoa Ruotsista BSBC-turnauksen päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat kolme kertaa neljästä länsinaapuri Ruotsin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat nappasivat voitot, kuten myös 16-vuotiaat tytöt, mutta 18-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

5.1.2017 Maaottelu

Suomen 16- ja 18-vuotiaat tytöt ylivoimaisiin voittoihin Virosta

Vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen tyttömaajoukkueet olivat Viroa vahvempia Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti 93-34 (42-20), kun taas 18-vuotiaat tytöt nappasivat vakuuttavan 71-45 (38-24) -voiton etelänaapurista.

3.1.2017 Maaottelu

Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat päihittivät Latvian BSBC-avauksessa

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat neljän joukkueen voimin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cup -turnauksen Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa, kohtaamalla Latvian. Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät trillerissä vastustajansa, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat näytöstyyliin.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

29.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat selättivät Belgian Delfin-avajaisissa, 18-vuotiaat tytöt voittoon Tanskasta

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti jännittävässä ottelussa Belgian vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen avajaistapahtumassa Hakametsän Jäähallissa 64-61 (40-31). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas voittivat selvin luvuin B-divisioonan EM-kisoissa Sarajevossa Tanskan 79-41 (37-21).

Näytä lisää vastaavia