Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Aleighsa Welch: ”Olemme sitoutuneet tulemaan paremmiksi”

12.2.2018 Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti Aleighsa Welch on ylpeä Catzin tasaisesta voittoputkesta. Vaikka 19 voiton ja yhden tappion kausi vaikuttaa paperilla lähes ylivoimaiselta, lappeenrantalaisryhmän sentteri vakuuttaa, että voittojen takana on paljon kovaa työntekoa.

Aleighsa Welch kertoo kotiutuneensa Lappeenrantaan erinomaisesti. – "Kaupunki on hiljainen ja rentouttava, mikä sopii persoonallisuuteeni täydellisesti". Kuva: Ville Vuorinen

 

Aleighsa Welch valittiin naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi erinomaisten tehojen sekä Catzin hurmoksellisen voittoputken ansioilla. Catzin dominanssista kertoo se, että joukkue on kaatunut vain kertaalleen kuluvalla kaudella. Kotkan Peli-Karhut onnistui ottamaan toistaiseksi ainoan voiton kissalaumasta lokakuussa. Welch kertoo, että vaikka joukkue vaikuttaa klikanneen täydellisesti jo alkukaudesta, käynnissä on kuitenkin oppimisprosessi.

– Tiesin kauteen lähdettäessä, että meillä on vakaa joukkue, joten tietysti odotin meiltä myös paljon. Olen eniten ylpeä siitä, että olemme pystyneet pysymään tasaisina erilaisista muutoksista ja loukkaantumisista huolimatta.

–Kauden edetessä olemme oppineet saamaan toisemme parhaisiin paikkoihin, jotta menestyisimme. Ei se helppoa ole ollut. Opimme yhä uutta jopa tässä vaiheessa kautta, mutta tämä on ollut prosessi. Kaikki ovat sitoutuneet tulemaan jatkuvasti paremmiksi. Se, että olemme olleet menestyksekkäitä, on tulosta siitä.

Welch kertoo, että iso syy voittoihin on siinä, että joukkue on onnistunut erityisesti vaikeiden otteluiden kriittisissä paikoissa kääntämään pelin edukseen.

– Olemme suorittaneet onnistuneita pelejä silloin kun niitä on eniten tarvittu. Emme joskus pelaa hyvin koko ottelua, mutta viimeisillä minuuteilla ratkaistavissa peleissä olemme tehneet hyvää työtä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.


Sentteri pyrkii jättämään jälkensä parketille
 

Welch tykitti tammikuussa tupla-tupla-tilastot viidessä ottelussa kuudesta. Tammikuun aikana Catz kaatoi muiden muassa kärkeä kärkkyvät Tapiolan Hongan ja Kotkan Peli-Karhut. Welch kertoo, että hän pyrkii tekemään vaikutuksen parketilla jokaisessa ottelussa.
– Pyrin vaikuttamaan peliin millä tahansa tavalla. Joko hyökkäyksessä tai puolustuksessa. Tekemällä pisteitä tai syöttämällä. Yritän aina näkyä kun olen kentällä. En ole koskaan välittänyt juurikaan tilastoistani. Olen aina uskonut, että jos pelaan oikealla tavalla, loppu tulee sen seurauksena.
Welch näkee, että suurimpia haasteita Catzin kaudelle on tuottanut Elena Reshetkon jääminen pois kokoonpanosta. Reshetko sai iloisia uutisia loppuvuodesta: hän odottaa toista lastaan. Tilalle Catz sai kissapaitaan palanneen Vilma Kesäsen.
– Lenan menetys oli kova paikka koska olimme juuri klikanneet ja löytäneet vireemme. Se oli ikään kuin olisimme aloittaneet uudelleen alusta, koska Lena oli niin suuri osa tekemistämme. Kaikki kuitenkin tiesivät mitä vaaditaan, jotta jatkaisimme hyvää pelaamista. Vilma tuli mukaan ja on antanut meille mitä tarvitsemme.

 

Tasaisuuden löytäminen haasteena pudotuspeleihin
 

183-senttisellä Welchillä on kokemusta Portugalin liigasta kahden kauden verran ennen naisten Korisliigaan saapumista. Hän kuvailee sarjaa fyysiseksi liigaksi, jossa on paljon taitavia pelaajia.
– Nautin kilpailemisesta jokaisessa pelissä erityisesti siksi, että olen pelannut useita muita amerikkalaispelaajia vastaan joko yliopistossa tai aiempina ammattilaiskausinani. Yleisesti nautin fyysisyydestä ja kilpailullisuudesta naisten Korisliigassa.

Welch pitää kovimpina vastustajina sarjassa PeKaa, joka tarjosi Catzille toistaiseksi ainoan tappion, sekä Tapiolan Honkaa, jonka kausi on sujunut myös pitkälti valoisissa merkeissä.
– Jokainen joukkue tarjoaa meille haastetta eri tavoilla.

Haasteita Welch näkee vielä joukkueen tasaisuudessa, mutta uskoo, että joukkue on terässä kun pudotuspelit käynnistyvät.
– En usko, että olemme pelanneet aina parhaalla tasolla, mutta olemme silti löytäneet tavat voittaa. Meidän täytyy ennen pudotuspelejä löytää tasainen pelitapamme. Jos voimme tarjota parasta peliämme uskon, että voimme pelata pudotuspelit kuten haluamme.


 

Lisätietoja: Aleighsa Welch
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

18.11.2018 15:05 Susiladies

Saara Wahlgren: ”Hallilla oli mahtava tunnelma”

Töölön Kisahallissa käydyssä kamppailussa Slovenia lunasti itselleen paikan 2019 EM-kisoihin päihittämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Häviöstä huolimatta naisten maajoukkue esitti parketilla monia valon pilkahduksia, ja yksi heistä oli hallia sytyttänyt taistelija Saara Wahlgren.

17.11.2018 21:20 Susiladies

Sara Bejedi: ”Taidollisesti meillä olisi edellytykset voittaa mikä tahansa joukkue”

Naisten maajoukkue Susiladies pelasi EM-karsintojen viimeisen kotiottelunsa Sloveniaa vastaan Töölön Kisahallissa Helsingissä. Joukkueen kantavana voimana toimi vasta 18-vuotias pelintekijä Sara Bejedi, joka pussitti upeat 19 pistettä ja johti peliä vanhan ammattilaisen elkein.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

15.3.2018 Haastattelu

Pitkän uransa päättävä Kenya Robinson: ”Olen valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni”

Äänekosken Huiman koripallo-ikoni Kenya Robinsonin pitkä ura koripallon parissa päättyy kuluvaan kauteen. Jo kertaalleen uransa lopettanut Robinson saapui vahvistamaan Huimaa ”vielä kerran” -tyyppisen ratkaisun siivittämänä alkuvuodesta. Robinson kiittää fanejaan ja väläyttää mahdollisuudella valmentaa joku päivä suomalaista joukkuetta.

14.3.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

20.1.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Wilesia Hardy: ”Meillä kaikilla on sama unelma”

Naisten Korisliigassa joulukuussa kentän molemmissa päissä tehokkaasti esiintynyt Wilesia Hardy kokee, että Tapiolan Hongan kemiat kohtasivat heti alkukaudesta. Siitä oli seurauksena Hongan tulikuuma voittoputki alkukaudesta. Joulukuun Honka hoiteli voitokkaasti 4–0.

Näytä lisää vastaavia