Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

Madelynn Utti ja Honka nappasivat kovan päänahan. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Pyrinnölle murskavoitto

Tampereen Pyrintö emännöi päivän ottelussa Vimpelin Vetoa. Kotijoukkue esiintyi vakuuttavasti ja piti sarjapisteet Tampereella 91-56.

Tasaisen avausjakson jälkeen Pyrintö meni menojaan. Joukkue vei toisen jakson nimiinsä 30-8 eikä vieraista ollut enää tämän jälkeen taistelemaan voitosta.

- Täytyy olla tyytyväinen voittoon. Alku oli etenkin puolustuspäässä hankala. Parannettiin kuitenkin peliä koko ajan ja tietenkin Tynice Martinin puuttuminen helpotti meidän tekemistä, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Mollenius kertasi.

Reili Richardsonin 32/6/7 koriin johtanutta syöttöä heittokäsi kävi ottelussa kuumana. Hän upotti ottelussa kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Tera Reed 28/12 säesti tupla-tuplalla. Ilman Tynice Martinia pelanneesta Vimpelistä Kristina King ylsi 15 pisteeseen.

Pyrintö lähtee joulutauolle viidenneltä sijalta. Vimpeli on kuudentena.

Ottelutilasto

EBT:lle voitto Helsingistä

Sarjakakkonen EBT vieraili päivän ottelussa Helsingissä ToPo:n vieraana. Espoolaiset pääsivät juhlimaan voittoa lukemin 86-74.

ToPo oli ensimmäisellä puoliajalla kuskin paikalla, mutta toisella puoliajalla kentällä nähtiin sisuuntunut EBT. Joukkue kuroi helsinkiläisten johdon kiinni ja nousi lopulta voittoon.

Espoolaisten voiton arkkitehtinä häärivät tuttuun tapaan Carmen Tyson-Thomas ja Sierra Moore. Tyson-Thomas pussitti 36 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Moorelle kirjattiin 30 pistettä sekä seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Ilmar’I Thomas pussitti ToPo:lle 19 pistettä.

EBT on sarjassa toisena. ToPo puolestaan pitää hallussaan kolmatta sijaa

Honka yllätti sarjakärjen

Tapiolan Honka sai vuoden viimeisessä ottelussa vieraakseen Peli-Karhut. Espoolaisjoukkue pelasi vahvasti ja aiheutti PeKalle kauden toisen tappion. Ottelu päättyi Hongan voittoon 84-75.

Vierasjoukkue oli ottelun alkupuolella joukkueista vahvempi. Toisella puoliajalla espoolaiset löysivät aseet PeKa:n puolustusta vastaan ja nousivat voittoon.

Madelynn Utti hallitsi ottelussa korinalustaa. Hänelle merkittiin 34 pistettä ja 14 levypalloa. Cierra Walker pussitti 26 pistettä. Rashida Timbilla teki kotkalaisille tupla-tuplan 17 pisteellä ja 13 levypallolla.

Honka on sarjassa neljännellä sijalla. Peli-Karhut johtaa sarjaa kahdella pisteellä.

Kouvottaret takaisin voittokantaan

Kouvottaret säi päivän kierroksella vastaansa Catzin, joka metsästää edelleen kauden avausvoittoaan. Kouvottaret otti ottelusta voiton 85-73.

Kotijoukkue otti komennon ensimmäisellä puoliajalla. Catz tasiteli hienosti, mutta ei onnistunut uhkaamaan Kouvottarien johtoasemaa.

Alexandria McDonald teki ottelussa tupla-tuplan 28 pisteellä ja 13 levypallolla. Tierra Hodges sai kasaan 15 pistettä. Raziyah Farrington oli vieraiden ykkönen 22 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Kouvottaret nousi voitollaan kymmeneen pisteeseen.

FoA piti HBA:n takanaan

Forssan Alku emännöi päivän ottelussa HBA-Märskyä. Kotijoukkue nappasi ottelusta sarjapisteet 77-73.

Tasaisen alun jälkeen Alku onnistui kasvattamaan johtonsa seitsemään pisteeseen kolmannella jaksolla. Märsky sai eroa hieman kurottua vielä lopussa, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt.

Sara Rokkanen pussitti kotijoukkueelle 19 pistettä. Jade Vega kirjautti vahvan tilastorivin 12 pisteellä, 12 koriin johtaneella syötöllä ja kahdeksalla levypallolla.  Kati Ollilainen heitti vieraille 20 pistettä.

Alku nousi voitollaan 14 sarjapisteeseen. HBA on kymmenessä pisteessä.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.