Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät – Salin liekitti Teneriffan avausvoittoon

7.4.2022 08:28 Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaispelaajien osalta voittoisasti Sasu Salinin ollessa Teneriffan ykkösnimi heittäessään 27 pistettä. Aapeli Alanen ja Carl Lindbom pistivät tauluun myös kovia pistemääriä.

Sasu Salin oli jälleen käsi kuumana Mestarien liigassa. (Kuva: FIBA)

Mestarien liigassa alkoivat puolivälierät. Puolivälieristä etenee Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen kahdella voitolla.

Salin paukutti kolmen pisteen heittonsa 8/12 ja keräsi yhteensä 27 pistettä Teneriffan kaataessa Bursan niukasti 78-77 (47-33). Teneriffa näytti jo menevän ottelussa menojaan, mutta Bursa nousi toisella puoliajalla taistelemaan voitosta. Marcelinho Huertas upotti kuitenkin voittolukemat vapaaheittoviivalta kaksi sekuntia ennen loppua. Pisteiden lisäksi Salin saalisti kaksi syöttöä ja riiston. Emir Sulejmanovic tilastoi kolme pistettä, kolme levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.

- Luonnollisesti peli ei ollut helppo. Minusta tuntui, että peli oli kontrollissamme, mutta he olivat koko ajan lähellä ja viimeisillä sekunneilla tasoittivat ottelun ja ottelu ratkesi lopulta Marcelinhon vapaaheittoon. Kunniaa heille, sillä meidän piti yltää parhaimpaamme tänään ja näissä pudotuspeleissä vain voitot merkitsevät, joten se oli tärkeää.

- Minulle tuli hauska ajatus päivällä, että haluaisin heittää 10/10. Olin aika lähellä, mutta missasin ensimmäisen neljänneksen viimeisen. Olen heitoista iloinen ja on hauska pelata, kun heitot uppoavat, Salin pohdiskeli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Elias Valtosen Manresa aloitti puolivälierät vakuuttavalla voitolla kaadettuaan Malagan 86-63 (47-21). Manresa iski Malagalle luun kurkkuun jo ensimmäisellä neljänneksellä voittamalla sen peräti 29-4. Valtonen kasasi tilastoihinsa kolme pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi ilman aseita Hapoel Holonin vieraana häviten 75-93 (39-46).
Ottelutilastot

Islannissa käynnistyivät pudotuspelit. Carl Lindbomin KR haastoi runkosarjan voittaja Njardvikin vahvasti, mutta joutui lopulta taipumaan numeroin 90-99 (40-48). Lindbom oli joukkueensa ykkösnimi 26 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplalla.
Ottelutilastot

Shawn Hopkinsin Stjarnan taipui niukasti Valurille 85-90 (43-49) nokialaisen kirjauttaessa neljä pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama sekä Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen päätti Saksan ProA:n runkosarjan alkuviikosta kahdella ottelulla.

Maanantaina Tigers voitti kissaeläinten kohtaamisessa Karlsruhe Lionsin 112-85 (56-50). Kivimäki pelasi jälleen vahvasti 12 pisteen, levypallon, seitsemän syötön ja kolmen riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Viimeisessä ottelussa Tigers varmisti runkosarjan kakkospaikkansa voittamalla Jenan 98-85 (46-36). Kivimäki auttoi joukkuettaan kuuden pisteen, kuuden syötön, levypallon ja kahden riiston tilastoilla. Tigers saa pudotuspelien kahdelle ensimmäiselle kierrokselle kotiedun, joka on joukkueelle merkittävä. Runkosarjan aikana Tigers voitti 16 kotiottelustaan 15.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik ja Alex Murphy joutuivat maistamaan tappiota, kun Fukushima Firebonds taipui Kagawa Five Arrowsille 78-85 (35-40). Erik Murphy oli Firebondsin ykkösnimi 14 pisteen, yhdeksän levypallon, kolmen syötön ja kahden torjunnan tilastoilla. Alex Murphylle tilastoitiin seitsemän pistettä, viisi levypalloa, syöttö ja torjunta. Firebonds on lohkossaan kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan ProB:ssä Jamar Wilsonin Boulazac taipui Aix-Mauriennen vieraana 67-74 (30-34). Wilsonille kertyi kaksi pistettä, levypalloa ja kaksi riistoa. Boulazac on 17. putoajan paikalla.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Les Sables taipui kotikentällään Orchiesille 64-71. Daniel Dolencin tilastoriville merkittiin kuusi pistettä, neljä levypalloa ja syöttö. Les Sables on lohkossaan yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alanen paukutti jälleen hirmupisteet, mutta edes hänen 34 pistettään eivät riittäneet siivittämään St. Pölteniä voittoon sarjakärki Viennaa vastaan, vaan St. Pölten hävisi numeroin 80-91 (42-35). Alaselle tilastoitiin lisäksi seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi Grazin vieraana 73-79 (43-44). Swans on ylemmässä loppusarjassa tulevasti toisena ja St. Pölten kuudentena.
Ottelutilastot

 
1.12.2022 09:09 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Europe Cupissa alkulohkovaihe päätökseen – Maxhunin, Palmin ja Hopkinsin joukkueet jatkoon

FIBA Europe Cupissa saatiin alkulohkovaiheet päätökseen ja suomalaispelaajista Shawn Hopkinsin, Topias Palmin ja Edon Maxhunin kamppailut jatkuvat jatkopeleissä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa on lähellä lohkovoittoa.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.4.2022 23:51 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

28.3.2022 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

23.3.2022 23:38 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa jatkolohkot päätökseen – Valtosen Manresa puristi lohkovoittajaksi

Mestarien liigan jatkolohkot saatiin päätökseen alkuviikosta. Suomalaisten joukkueista jatkoon tiensä selvittivät Teneriffa, Manresa sekä Strasbourg. Mikael Jantusen Oostenden taival sen sijaan päättyi.

17.3.2022 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan jatkoon Mestarien liigassa - Strasbourg myös puolivälieriin

Sasu Salinin käsi kävi jälleen kuumana, kun hän siivitti Teneriffan jatkoon 23 pisteen saldolla. Mestarien liigan jatko-otteluissa nähdään lisäksi myös Lassi Tuovin ja Luukas Vaaran Strasbourg ja Mikael Jantunen piti Oostenden jatkotoiveet elossa. Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan eteni Islannin cupin finaaliin.

11.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa

Teneriffa otti tiukan otteen Mestarien liigan puolivälieräpaikasta napaten jatkolohkovaiheen neljännen voittonsa. Elias Valtosen Manresa nousi myös oman lohkonsa kärkipaikalle.

8.3.2022 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli Latvian cupin voittoa ja pokkasi finaalin MVP-palkinnon

Alexander Madsen pääsi juhlimaan maanantaina Latvian cupin voittoa. Madsen oli VEF Riian ykköshahmo ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi.

10.2.2022 07:01 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Mestarien liigassa

Mestarien jatkolohkon alkuviikon pelit tarjosivat suomalaisille kolme voittoa. Sasu Salinin Teneriffa otti jo ison harppauksen jatkoon, Lassi Tuovin Strasbourg tukevoitti asemiaan ja Elias Valtosen Manresa avasi voittotilinsä.

3.2.2022 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli Mestarien liigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisia tositoimissa ja Sasu Salin pääsi tuulettamaan voittoa Lassi Tuovin Strasbourgista.

Näytä lisää vastaavia