Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

16.4.2023 21:52 Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

Linda-Lotta Lehtoranta pääsee taistelemaan Saksan mestaruudesta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Lehtorannan Keltern oli voittanut ensimmäisen välierän ALBA Berliiniä vastaan kotonaan, mutta joutui toisessa taipumaan vieraskentällä 67-74 (38-30). Lehtoranta oli tehokkaana 10 pisteen, yhden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Kolmannessa ja ratkaisevassa välierässä Keltern ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan voitti kotonaan selvästi 84-62 (43-33) ja vei otteluparin näin 2-1 edeten finaaliin. Tällä kertaa Lehtoranta kirjautti tililleen kolme pistettä, levypallon, viisi syöttöä ja riiston.

- Tosi hyvät fiilikset finaalipaikasta, tähän on tähdätty. Harmittavasti hävisimme perjantaina Berliinissä huonon heittopelin takia, mutta nyt kotona saimme pidettyä pelin kontrollissamme ja saimme huilautettua avainpelaajia, sillä finaalit alkavat jo keskiviikkona, Lehtoranta mietiskeli välierävoiton jälkeen.

Finaalissa Keltern saa vastaansa runkosarjan voittaneen Hannoverin, joka vei oman välieräparinsa Panthers Osnabrückia vastaan suoraan kahdessa ottelussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Sofia Pelanderilla oli Ruotsissa sauma samaan temppuun, kun Norrköping Dolphins lähti viikonloppuun 2-1-johdossa Södertäljeä vastaan ja Dophinsin ensimmäinen ottelupallo oli kotikentällä. Södertälje haki Norrköpingistä ryöstön 79-64 (40-37) ja siirsi ratkaisun viidenteen peliin. Pelander oli joukkueensa paras pistenainen 15 pisteen saldolla ja lisäksi käsiin tarttui yhdeksän levypalloa, kaksi riistoa ja peräti neljä torjuntaa.
Ottelutilastot

Kotihallissaan Södertälje oli vahva voittaessaan selvästi 84-53 (49-32). Pelander oli jälleen joukkueensa ykkösnimi 15 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplalla. Lisäksi tilastot täyttyivät syötöstä, riistosta ja kahdesta torjunnasta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Samalla päättyi myös Pelanderin ja Norrköpingin kausi. Pelander aloitti kautensa Tshekin liigassa KP Brnossa, jossa hän pelasi 12 ottelua 4,6 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla. KP Brnon kanssa Pelander pääsi myös pelaamaan EuroCupia viisi peliä 3,6 pisteen ja 1,0 levypallon keskiarvoilla. Norrköpingissä pelejä kertyi 11 keskiarvojen ollessa 9,4 pistettä, 7,8 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.
Sofia Pelanderin tilastot Tshekin liigasta
Sofia Pelanderin tilastot EuroCupissa
Sofia Pelanderin tilastot Ruotsin liigasta

Helmi Tulosen Lucca varmisti sarjapaikkansa voittamalla Play Out -ottelussa Moncalierin 73-61 (50-25). Lucca vei ottelusarjan näin 2-1 ja säilytti sarjapaikkansa. Tulonen ei pelannut ottelussa.

Ensimmäisellä kaudellaan Serie A1:ssa pelannut Tulonen tilastoi kauden keskiarvoikseen 5,6 pistettä, 3,3 levypalloa ja 0,6 syöttöä hieman vajaan 15 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot
Helmi Tulosen kauden tilastot

Espanjassa kausi päättyi suomalaiskohtaamiseen, kun Anniina Äijäsen ja Veera Pirttisen Bembibre sai kotikentälleen Annika Holopaisen Araskin. Molemmat joukkueet olivat jo menettäneet pudotuspelimahdollisuutensa ja lopulta Bembibre päätti kautensa 74-54 (35-30)-voittoon. Pirttinen oli suomalaiskolmikon tehokkain seitsemällä pisteellä, kahdella levypallolla ja syötöllä. Äijänen säesti kuudella pisteellä, levypallolla ja riistolla. Holopainen merkkautti Arasikille kaksi pistettä, viisi levypalloa ja riiston. Voitolla Bembibre nousi Araskin ohi sarjassa ollen lopulta yhdeksäs. Araski päätyi tasapisteisiin kymmenenneksi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Äijänen kasasi kauden tilastokeskiarvoikseen 4,8 pistettä, 4,4 levypalloa ja syöttö noin 23 minuutin peliajalla. Pirttisen keskiarvoiksi muodostuivat 4,5 pistettä ja 1,6 levypalloa noin 16 minuutin vastuulla. Holopaisen tilastoihin kirjattiin viiden pisteen ja 2,6 levypallon keskiarvot lähes 19 minuutin aikana.
Anniina Äijäsen kauden tilastot
Veera Pirttisen kauden tilastot
Annika Holopaisen kauden tilastot

 
18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

Näytä lisää vastaavia