Laaksonen, Jaakkola ja Sweet Kouvoihin

26.4.2005 Päättyneellä kaudella Sparliigan pronssia Joensuun Katajan paidassa saalistaneet Sami Laaksonen ja Petri Jaakkola palaavat takaisin Kouvoihin ja Kouvolaan. Porvoon Tarmoa kaksi kautta edustanut Mark Sweet siirtyy puolestaan Porvoon Tarmosta Kouvojen riveihin.

Laaksosen sopimus on kaksivuotinen, Jaakkolan mallia 1+1 sekä Sweetin yksivuotinen. Kyseisten pelaajasopimusten jälkeen Kouvoilla on koossa ensi kauden miehistöön jo seitsemän pelaajaa. Aiemmin sopimukset olivat rustanneet Jani Hiltunen, Samu Kaaresvirta, Juho Kailio ja Jukka Toijala. 

Sami Laaksonen, 31, on pelannut Kouvoissa aiemmin viiden kauden ajan (1994-1999). Hän oli voittamassa joukkueen kanssa kahta Suomen mestaruutta sekä Suomen cupia. Syyt Laaksosen siirtoon ovat lähinnä pelikentän ulkopuolisia. 

- Tässä vaiheessa elämää pitää ottaa huomioon muitakin asioita kuin koripallo ja siksi Kouvolaan muuttaminen oli luonnollinen ratkaisu. Katajassa vietetyt neljä vuotta ovat olleet upeaa aikaa ja en tule niitä ikinä unohtamaan, mutta matkan on jatkuttava. Etäisyys Joensuusta on perheellemme vain yksinkertaisesti liian pitkä, sillä haluamme poikamme oppivan tuntemaan niin isovanhemmat, sukulaiset kuin kummitkin, kertoi Laaksonen. 

Tarkkana kolmostykkinä tunnettu Petri Jaakkola on Laaksosen tavoin edustanut Kouvoja viiden kauden ajan (1998-2003). Jaakkola oli voittamassa Kouvoissa mestaruutta sekä cupia kaudella 1998-99. Viimeiset kaksi vuotta Jaakkola on edustanut Joensuun Katajaa. Jaakkola palaa kasvattajaseuraansa innostuneena. 

- Odotan ensi kautta erittäin suurella mielenkiinnolla. Paluu kasvattajaseuraan on iso asia kenelle tahansa. Kun sovin pelaamisesta Kouvoissa, olo oli heti kuin energisellä pikkupojalla. Ihmiset ympärillä ja ilmapiiri on varmasti loistava.

Uutena miehenä Kouvojen edustusasuun ensi kaudella pukeutuu kovana taistelijana tunnettu Mark Sweet, 27. Sweet on Yhdysvaltain kansalainen, mutta omaa myös Britannian passin, joten hänet nähdään Kouvoissa EU-vahvistuksena ensi kaudella, joka on jo miehen kolmas Suomessa.  

Kouvojen edustusjoukkueen johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Pousi ei tyytyväisyyttään tehtyjä sopimuksia kohtaan peitellyt. 

- Kaikki kolme ovat kaikille lajia seuraaville entuudestaan tuttuja ja kaksi heistä Kouvojen riveistä. Uskon, että kannattajamme ja sponsorimme ottavat tehdyt sopimukset ilolla vastaan.  

- Tehtyjen sopimusten myötä saimme joukkueeseemme nk. voittajatyyppejä, jotka auttavat pelikavereitaankin entistä parempiin suorituksiin ja saavat myös katsojat syttymään, kertoi puolestaan Kouvojen tuore päävalmentaja Anton Mirolybov. 

Sami Laaksonen oli kuluneella kaudella Sparliigan runkosarjassa toiseksi paras kotimainen korintekijä pussitettuaan 17,8 pistettä ottelua kohden. Lisäksi 195-senttisen laiturin 6,9 levypalloa, 1,64 koriinjohtanutta syöttöä ja 1,11 riistoa. Jaakkola hääri Katajassa Laaksosen joukkuetoverina 4,6 pisteen keskiarvolla. 201-senttinen Sweet uurasti Tarmossa tilastorivilleen 13,2 pistettä ja 7,9 levypalloa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia