Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Shaiquel McGruder ja Kouvottaret leimasivat lippunsa välieriin. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret mitalipeleihin

Kouvottaret eteni välieriin, kun se kaatoi Hongan suoraan otteluvoitoin 3-0. Kolmas ottelu päättyi Kouvottarille Espoossa 84-76.

Ottelusarjan vahvasti aloittanut vierasjoukkue aloitti myös tämän päivän ottelun vahvasti. Ensimmäisellä jaksolla joukkue onnistui erityisesti hyökkäyspäässä ja vei sen nimiinsä 26-16. Puoliajalle mentäessä vierasjohto oli 15 pistettä.

Honka heräsi taisteluun kolmannella jaksolla ja kavensi johdon viiteen pisteeseen. Viimeisellä kympillä emännät nousivat vielä rinnalle, mutta viimeisillä minuuteilla Kouvottaret oli parempi ja varmisti paikan välierissä.

Shaiquel McGruder urakoi täydet 40 minuuttia. Hänelle kirjattiin 20 pistettä ja viisi levypalloa. Doniyah Cliney 20/13/6 koriin johtanutta syöttöä teki tupla-tuplan. Cierra Walker pussitti Hongalle 20 pistettä.

Ottelutilasto

ToPo tyylipuhtaasti välieriin

Torpan Pojat eteni mitalipeleihin otteluvoitoin 3-0. Myös sarjan kolmas ottelu päättyi selvästi runkosarjan voittajille 90-46.

ToPo otti ottelun hallintaansa kotikentällä heti ensimmäisellä jaksolla, joka merkittiin heille 26-13. Vielä ennen puoliaikaa johto kasvoi 18 pisteeseen.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeistään kolmannella jaksolla, jonka aikana emännät pitivät HBA:n kuudessa pisteessä. Toisella puoliajalla ToPo:n johto kasvoi suurimmillaan 48 pisteeseen eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

Carmen Tyson-Thomasin heittokäsi oli kuumana. Hänelle kirjattiin 36 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Ilmar’I Thomas pussitti 24 pistettä. Lilli Onnela teki vieraille 12 pistettä.

Vahva loppu johdatti PeKa:n voiton päähän välieristä

Kotkan Peli-Karhujen ja Vimpelin Vedon välisessä ottelusarjassa kotiedulla on ollut suuri merkitys. Kaikki kolme ottelua ovat päättyneet kotijoukkueiden voittoihin. Tänään PeKa oli parempi 78-63.

Kapealla kokoonpanolla otteluun lähtenyt ViVe haastoi PeKaa vahvasti ensimmäisen puoliajan aikana. Isoja eroja ei nähty ja puoliajalla kotijohto oli viisi pistettä.

Myös kolmas jakso oli tasainen. PeKa pääsi viimeiselle kympille seitsemän pisteen johdossa. Kun Peli-Karhujen ottelun loppu oli vahva, pääsi joukkue juhlimaan voittoa. Kotkalaisilla on mahdollisuus edetä välieriin perjantaina Vimpelissä.

Randi Brown kuritti vierasjoukkuetta 29 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Myös Da’Nasia Hood 14/13 ylsi tupla-tuplaan. Sirena Tuitele heitti ViVe:lle 17 pistettä ja keräsi 12 levypalloa.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.