Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Ilmar'I Thomas oli huippuiskussa. Kuva: Ville Vuorinen

Ilmar’I Thomaksen huippuilta avitti ToPo:n voittoon

Torpan Pojat aloitti välierät vahvasti. Se kaatoi kotikentällään Kouvottaret 98-86.

Emäntien aloitus oli todella vahva. Joukkue upotti heittoja korkealla prosentilla ja vei avausjakson nimiinsä 33-17.  Kouvottaret heräsi toisella jaksolla ja sai kirittyä kotijoukkueen taukojohdoksi seitsemän pistettä.

Toisella jaksolla ei nähty yhtä suuria hallintajaksoja. Parhaimmillaan Kouvottaret kävi päätösjaksolla neljän pisteen päässä, mutta kotijoukkue kesti ja otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

- Fyysinen kamppailu, niin kuin odottaa saattoi. Aloitimme pelin todella hyvin, mutta sitten tuli pientä virheongelmaa, joka sotki pelaamistamme. Vaikka suurin johto oli tänään 19 pistettä, toisella neljänneksellä Kouvottaret pääsivät mukaan. Pystyimme kuitenkin taistelemaan ja saamaan voiton itsellemme. Molemmat joukkueet tietävät hyvin toistensa pelitavan, joten pelit ratkeavat pieniin asioihin. Meillä tänään 20 menetystä, joka on liikaa. Sarja on nyt avattu ja lauantaina Kouvolassa jatketaan. Ottelusarjasta tulossa tiukka ja kiihkeä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

Ilmar’I Thomas oli ottelussa pitelemätön. Hänelle kirjattiin 42 pistettä ja kuusi levypalloa. Carmen Tyson-Thomas 25/12/8 koriin johtanutta syöttöä tarjosi tulitukea. Kouvottarien Shaiquel McGruder pussitti 30 pistettä.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat lauantaina Kouvolassa.

Ottelutilasto

PeKa aloitti vahvasti

Kotkan Peli-Karhut emännöi välieräavauksessa Forssan Alkua. Kotijoukkue sai hyvän startin ja vei ottelun nimiinsä 91-83.

Kotkalaiset saivat otteluun loistavan startin. Joukkue vei avausjakson 21-11. Vielä ennen puoliaikaa kotijohto kasvoi 16 pisteeseen.

FoA kiri eron lähes kiinni toisella puoliajalla. Parhaimmillaan vieraat pääsivät viiden pisteen päähän. Lopussa PeKa oli kuitenkin tarkkana ja nappasi johdon ottelusarjassa.

- Pelasimme hyvän pelin. Alussa puolustimme hyvällä intensiteetillä. Toisella puoliajalla näimme mitä tapahtuu, jos FoA:lle antaa yhtään tilaa. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli 17 syöttöä ja vain neljä menetystä, joka on todella hyvä saldo. Lopussa FoA pelasi paikkaa, joka oli meille tänään myrkkyä, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana kertasi.

Da’Nasia Hood pussitti 22 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Roosa Kosonen sai kasaan tupla-tuplan 17 pisteellä ja 11 levypallolla. Donica Cosby 19/12 koriin johtanutta syöttöä pelasi loistavan ottelun. Jade Vegan 21/11/10 koriin johtanutta syöttöä tripla-tupla oli laiha lohtu vieraille.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat lauantaina Forssassa.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.