Korisliigan ennakkokatsaus 1/3: Seagulls kasvattaa korisbuumia Helsingissä – Korikobrat, Vilpas ja Namika Lahti hamuavat pudotuspelejä

29.9.2014 Helsinki Seagulls palauttaa helsinkiläisten huippukoriksen miesten pääsarjakartalle kaudella 2014/2015 ja heidän tavoitteensa on vakiinnuttaa toiminta, luoda hyvä fiilis peleihin ja pudotuspelit. Lapuan Korikobrien ja Namika Lahti taas tavoittelevat pudotuspelejä, kuten myös Salon Vilpas, jonka tavoitteena on voittaa enemmän pelejä kuin viime kaudella ja ansaita sitä kautta pudotuspelipaikka.

Seagullsin divarinousun avainpelaajiin kuulunut Jouko Järvinen tekee paluun Korisliigaan kahden divarikauden jälkeen.

Carl Lindbomia kannattaa seurata ensi kaudella.

Itseoikeutettu "Korisliigan hauskin jätkä" Juho Nenonen siirtyi Joensuusta lakeuksille edustamaan Korikobria.

Jukka Kataja johtaa Salon Vilppaan peliä laidasta käsin.

Vesa Mäkäläinen tekee paluun Namika Lahteen viiden vuoden tauon jälkeen. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.


Seagullsin liigajoukkueen paidassa nähdään alkavalla kaudella sekoitus divarinousun takuumiehiä ja debyyttinsä Gulls-paidassa tekeviä stadilaistaustaisia pelaajia. Takamiespari Jarkko Kyllönen (186 cm/27 vuotta) ja Jouko Järvinen (188/27) tekevät molemmat paluunsa Korisliigaan kahden kauden tauon jälkeen.

Uusina tulokkaina joukkueen riveissä nähdään Eero Lehtinen (194/29), Antti Niskanen (188/28) ja nimekkäimpänä aikuisten maajoukkueestakin tuttu tarkkakätinen Carl Lindbom (206/22).

- Kaikki on toiminut Seagullsissa erinomaisesti ja on ollut kiva palata Stadiin, kotiseuduille. Uskon kyllä, että saadaan paljon katsojia ja hyvä fiilis katsomoon, Lindbom kertoo viitaten joukkueen päätavoitteeseen pudotuspelien lisäksi.

Ulkomaalaisosastolla Seagulls pisti pakan uusiksi ja hankki takamies Deremy Geigerin (180/24) ja San Antonio Spurs -taustaisen Wesley Witherspoonin (206/24).

- Joukkueen kasaaminen on vielä vähän kesken, yksi amerikkalainen on vielä tulossa. Ne jätkät, jotka joukkueeseemme halusimme, niin ne myös saimme, kertoo Korisliiga-debyyttinsä päävalmentajana tekevä Mikko Larkas.

- Kun joukkue voittaa, niin tulee hyvä fiilis. Pudotuspelit on ainoa oikea tavoite stadilaiselle korikselle. Pitää ansaita sekä katsojat että kunnioitus muilta joukkueilta.

 

Lisätietoja: Helsinki SeagullsVanha tuttu Stefanovic ja uusi tuttu Nenonen Korikobrissa

 

Lapuan Korikobrat nousi yllätysvalmiiksi haastajaksi viime kaudella lähinnä huikean Kyle Foggin myötä. Fogg lähti kuitenkin hakemaan uusia haasteita, samoin kuin aloitusviisikon laituri Cedric Latimer.

Korikobrat eivät kauaa jääneet seisomaan kannuksilleen, vaan nappasivat rämäpäisen Juho Nenosen (202/27) vahvistamaan joukkueen isoa kalustoa sekä loukkaantumisista viime kaudella kärsineen Pyry Rainamaan (194/23) Korihaista.

- Innolla tuli lähdettyä Lapualle. Sinne kun vieri, niin sammaleet ikään kuin rapisivat matkalla. Hyvä vaihtaa välillä maisemaa ja tällä kertaa toiselle puolelle Suomea, Nenonen kertoi siirrostaan.

Viime marraskuusta lähtien joukkueen päävalmentaja toiminut Derrick Crayton päätti jatkaa Lapualla apuvalmentajana ja päävalmentajaksi pestattiin Korikobrien vanha tuttu Nenad Stefanovic.

- Kun minut kutsuttiin takaisin Lapualle, olin innoissani. Halusin joukkueeseen pelaajia, jotka tunnen. Juhon (Nenonen) olen tuntenut 12-vuotiaasta ja myös Pyryn (Rainamaa) pitkään, kommentoi Stefanovic, joka on asettanut joukkueen tavoitteeksi pudotuspelit.

Korikobria vahvistavat Illinoisin kaksikko D.J. Richardson (190/23) ja Paul Carter (204/27) sekä sentteri Stephen Lumpkins (206/24).

 

Lisätietoja: Lapuan Korikobrat

 


Vilpas haluaa korkeamman numeron voittosarakkeeseenViimeisenä pudotuspelien ulkopuolelle viime kaudella jäänyt Salon Vilpas on asettanut kauden tavoitteeksi yksinkertaisesti ”voittaa enemmän kuin viime kaudella”.

- Voitimme enemmän pelejä myös viime kaudella, mutta se ei vain monen edellisvuoden tapaan riittänyt viime kauden sarjassa pudotuspeleihin. Katsotaan, mihin se tänä vuonna riittää, päävalmentaja Mikko Tupamäki kertoo.

Eero Lehtisen palattua kotiseuduilleen ja Mikael Sandbergin lähdettyä Tampereen Pyrintöön, Vilpas nappasi taitavan Sami Ikävalkon (188/24) pyörittämään vastustajan puolustuksia ja houkutteli Sakari Salmisen (200/27) tekemään paluunsa Korisliigaan.

- Peliaika pitää tietenkin ansaita, mutta omalla tekemisellä on aika paljon vaikutusta myös joukkueen tekemiseen, Ikävalko kertoo.

Monipuolinen Jukka Kataja (197/32) taas aloittaa peräti kolmannentoista kautensa miesten pääsarjatasolla ja Vilppaan peli pyöriikin tuttuun tapaan hänen ”point forward” -kykyjensä ympärillä.

Vahvistuksissa Adam Constantine ei vakuuttanut, vaan tilalle hankittiin sentteri Paul Harrison (203/25). Ulkomaalaiskolmikon täydentävät takamies Darren Duncan (180/25) ja laituri William Walker (200/27).

 

Lisätietoja: Salon VilpasLahti ja Palviainen povaavat nuorten esiinmarssia


Viimeiselle pudotuspaikalle edelliskaudella sijoittunut Namika Lahti sai jobinpostia kesäkaudella, kun lupaava Valtteri Mäkäläinen joutui lopettamaan uransa loukkaantumisten takia ja luova Eldar Skamo siirtyi BC Nokiaan.

Lahti kuitenkin reagoi ja toi kokoonpanoonsa Atte Pertun (202/24) ja Matias Ojalan (197/25) sekä paluun kasvattajaseuraansa viiden vuoden kiertelyn jälkeen tekevän Vesa Mäkäläisen (200/28), joka kuuluu Namikan suomalaisosaston kärkeen yhdessä junnujoukkuekaveri Ilkka Vuoren (181/28) kanssa.

- Viisi vuotta ehti vierähtää siitä, kun olen viimeksi pelannut Lahdessa. Nyt ollaan viisi vuotta vanhempia, mutta myös viisi vuotta viisaampia, Mäkäläinen kommentoi paluutaan.

Kanadalaisella Ryan Wrightilla (206/27) ja amerikkalaisilla David Gonzalvesilla (193/26) sekä Cameron Bennermanilla (193/30) vahvistettu Lahti ilmoittaa tavoitteekseen pudotuspelit, mutta tulevaisuudessa siintää pidempi projekti.

- Vaihtuvuus oli kesällä suurta. Lahdessa haluttiin tehdä joukkue, joka on pitkän tähtäimen joukkue. Meillä on mm. kuusi pelaajaa, jotka pelasivat nuorten maaotteluita viime kesänä. Toivottavasti heistä jokunen nousee myös maan eliittiin, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo.

Palviainen viittaa kommentillaan Lahden erinomaisiin 1996- ja 1998-syntyneiden ikäluokkiin, joista 18-vuotiaiden maajoukkuetta tähditti neljä ja 16-vuotiaiden maajoukkuetta kaksi lahtelaispelaajaa.

 

Lisätietoja: Namika Lahti
 
1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

5.5.2023 20:36 Korisliiga

Seagulls riisui Kauhajoen aseista – toinen finaalipeli päättyi roimaan kotivoittoon

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa 2–0.

2.5.2023 20:24 Pääjuttu

Korisliiga-finaalit käyntiin: Seagulls ryöväsi Kauhajoen kotiedun välittömästi

Kauhajoki taipui kotikentällään Helsinki Seagullsille 54–70.

2.5.2023 07:54 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Kolminkertainen mestari kohtaa ensimmäisiä finaalejaan pelaavan haastajan

Miesten Korisliigan finaaleissa kohtaavat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Toiselle joukkueista finaalit ovat viidennet perättäiset, toiselle ensimmäiset koko seurahistoriassa. Siitä huolimatta vastakkaisten joukkueiden veteraanipelaajat Timo Heinonen ja Cameron Jones suhtautuvat molemmat tilanteeseen itsevarmuudella.

29.4.2023 20:07 Korisliiga

Jatkoaika tarvittiin, mutta Kataja piti pintansa – Korisliigan pronssimitalit Joensuuhun

Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

Näytä lisää vastaavia